دکمه مکانیسم ماشه زده شد
آلمان، فرانسه و انگلیس بند مکانیسم حل اختلاف نظر در توافق برجام را اجرایی می کنند. خبرگزاری رویترز مدعی شده بود تروئیکای اروپایی تصمیم گرفته اند مکانیسم ماشه را برای حل آنچه که اختلافات موجود در برجام خوانده اند، فعال کنند.
به گزارش سرویس بین الملل مستقل آنلاین خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتها مدعی شده بود فرانسه، انگلیس و آلمان روز سهشنبه ساز و کار حل اختلاف توافق هستهای ایران موسوم به «مکانیسم ماشه» را فعال خواهند کرد.
بر اساس این مکانیسم، اختلاف حل نشده در کمیسیون مشترک برجام که شامل کشورهای عضو این توافقنامه است، به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده خواهد شد.
به گزارش مستقل آنلاین در صورتی که شورای امنیت نیز ایران را به نقض برجام محکوم کند، تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل که قبل از برجام نیز وجود داشت، بدون طی شدن هرگونه پروسهای علیه ایران اعمال خواهد شد.
مکانیسم ماشه چیست؟
به گزارش سرویس بین الملل مستقل آنلاین مکانیسم ماشه یعنی حل اختلاف پیش بینی شده در برجام. این مکانیسم اینگونه کار میکند که اگر یکی از طرفهای توافق برجام به این نتیجه برسد که طرف دیگر معاهده به تعهدات ذکر شده در توافق پایبند نبوده، میتواند به کمیسیون مشترک شکایت کند. کمیسیون مشترک، در چارچوب برجام و برای نظارت بر اجرای توافق برجام تاسیس شده. اگر تا ۳۵ روز، شکایتی که شاکی کرده حل نشود، شاکی میتواند موضوعی که حل نشده را دلیل توقف اجرای تعهدات برجام در نظر بگیرد. پس از آن هم، شورای امنیت تا ۳۰ روز درباره اینکه تعلیق تحریمها ادامه یابد یا تحریمها بازگردند قطعنامه صادر میکند.
ارسال نظر