در افطاری مجموعه خبری مستقل‌آنلاین مطرح شد؛

ابراهیم اصغرزاده: از مذاکره‌ فوری و بی‌قید و شرط و راه حل‌های دیپلماتیک میان دو کشور ایران و امریکا حمایت می‌کنیم

ما اصلاح طلبان از تمام نیروهای صلح طلب و صلح خواه در ایران و جهان دعوت می‌کنیم تا ضمن مخالفت با هر راه حل جنگی و درگیری نظامی، از مذاکره‌ فوری و بی‌قید و شرط و راه حل‌های دیپلماتیک میان دو کشور ایران و امریکا حمایت نمایند.

ابراهیم اصغرزاده: از مذاکره‌ فوری و بی‌قید و شرط و راه حل‌های دیپلماتیک میان دو کشور ایران و امریکا حمایت می‌کنیم

دولت پزشکیان باید با انجام اقدامات فوری و اضطراری ایران را از معرض تهدیدات نظامی و جنگی دور سازد

 

 

روز جمعه ۸ فروردین و بیست و هفتم ماه مبارک رمضان مجموعه خبری مستقل آنلاین، مراسم افطاری با حضور چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای برگزار کرد.

برخی از اشخاص حاضر در این مجلس عبارت بودند از: جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور، پیروز حناچی، عباس آخوندی، معصومه ابتکار، شهیندخت مولاوردی، فائزه هاشمی، رضوانه حکیم زاده، الهه امیرانتظام، ابراهیم اصغرزاده، محسن میردامادی، محسن آرمین، جواد اطاعت، سیدهادی خامنه‌ای، سیدحسین موسویان، ابوالفضل بازرگان، علی هاشمی رفسنجانی و تعداد کثیری از فعالان سیاسی و اعضای احزاب اصلاح طلب. 

در حاشیه این نشست ابراهیم اصغرزاده در سخنرانی کوتاهی که ایراد کرد به شرایط ویژه این ایام و پیشینه مذاکرات پرداخت. از آنجا که این سخنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، برای اطلاع عموم متن سخنرانی ایشان را در ادامه می‌آوریم:

ابراهیم اصغرزاده ابتدا با اشاره به پیشینه اختلافات ایران و آمریکا گفت:

روابط امریکا و ایران طی دهه‌های گذشته همواره با تنش همراه بود و این تنش‌ها و تحریم‌ها باعث شد تا ایران از دسترسی به بازارهای سرمایه و تکنولوژی جهان محروم مانده و دچار انزوا، عقب ماندگی مزمن اقتصادی و کاهش مداوم ارزش پول ملی خود و تورم خانمان‌سوز شود. هر زمان که نیروهای اصلاح طلب و معتدل برای حل بحران گام پیش گذاشتند و دست به ابتکاری زدند، نیروهایی تندرو اقدام به توطئه و خرابکاری کردند تا روابط همچنان تیره بماند و منافع بادآورده الیگارش‌ها و کاسبان تحریم تضمین گردد.

وی در ادامه به تندروی‌ها و مخالفت‌ها با مذاکرات پرداخت و مروری بر سال ۴۰۳ داشت:

از حمله به اتوبوس بازرگانان و گردشگران امریکایی در دوره دولت اصلاحات تا اقدامات ایذایی علیه بزرگترین دستاورد دیپلماسی در دولت روحانی یعنی برجام یک عده آدم آتش به اختیار سرنوشت کشور را به دست گرفته‌اند. سال 1403 سال بسیار پر حادثه و تلخی بود. ایران امروز در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخی پس از انقلاب قرار دارد. شکست پروژه یکدست سازی و قهر مردم از حکومت، مسئولان بالادستی را به صرافت انداخت تا با آوردن دکتر پزشکیان جلوی شکاف عمیق مردم با حکومت را بگیرند و آنرا ترمیم کنند.

نماینده سابق مجلس تصریح کرد:

در ساختار قدرت ایران، یک تنش دائمی میان نیروهای تندرو و نیروهای میانه‌رو شکل گرفته است. با تداوم سیاست های مخرب دولت مرحوم رییسی، کشور داشت به پرتگاه نزدیک می‌شد. قرار شد آقای پزشکیان از خرابکاری دولت رییسی آواربرداری کند و تعامل و اعتمادسازی در خارج را جایگزین سیاست تنش زا و انزواطلب دولت قبل نماید و در داخل هم به نام وفاق و توافق ملی، ائتلافی از نیروهای عاقل و میانه‌روها برای تقویت پایگاه دولت ایجاد کند.

اما اشتباهات دولت پزشکیان باعث شد تا افراطیون دوباره تحت عنوان دولت سایه قدرت بگیرند و دولت نتواند در این مدت دستاوردی برای رفع تحریم‌ها و خروج کشور از انزوا داشته باشد. کارشکنی تندروها موجب شد تا در داخل، کشور با چالش‌های عمیق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی روبرو شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به شرایط سخت و پیچیده کنونی توضیح داد:

ایران در موقعیت ژئوپولیتیکی پیچیده و دشواری قرار دارد. اروپا، حتی چین و روسیه، تمام کشورهای منطقه، ایالات متحده و متحد اصلی‌اش، اسرائیل، برنامه هسته‌ای ایران را تهدید جدی و حتی تهدیدی وجودی تلقی می‌کنند. ایران هم که با توجه به تجربه تلخ تهاجم نظامی عراق حالا خود را در محاصره نیروهای رقیب و یا متخاصم می‌بیند، ظرفیت‌های هسته‌ای‌اش را تضمینی برای بقای امنیتی خود و ابزاری در چانه زنی‌های سیاسی می‌داند، و غنی ساختن اورانیوم تا حد ۶۰ درصد و بیشتر از آن نیز گواه این واقعیت است.

با این‌حال ایران تاکنون با اشاره به فتوای رهبری ادعا کرده که اهدافش در فعالیت اتمی صرفاً صلح‌آمیز است. ولی متاسفانه این ادعای ایران مقبول کشورهای جهان و محافل بین المللی واقع نمی‌گردد. با سرآمدن عمر برجام، نوعی اجماع جهانی علیه سیاست‌های هسته‌ای و نظامی ایران در حال شکل گرفتن است تا آنجا که ماجراجویی‌های اسراییل و امریکا در منطقه اقدامی صلح طلبانه برای دفاع از امنیت جهانی ادراک می‌گردد.

اصغرزاده با یادآوری سوابق پرونده هسته‌ای ایران، تاکید کرد:

تلاش ایالات متحده در گذشته و در دولت ویرانگر احمدی نژاد برای امنیتی کردن کشورمان زمانی موفق شد که پرونده هسته‌ای ایران از آژانس به شورای امنیت ارجاع شد و متعاقب آن قطع‌نامه‌های شورای امنیت علیه کشورمان صادر شد. زیرا ارجاع پرونده به شورای امنیت و صدور قطعنامه‌ها حاکی از این است که امریکا توانسته دیگر دولت‌های تأثیرگذار در مناسبات بین المللی را قانع کند که فعالیت‌های ایران تهدیدزا و بر ضد امنیت جهانی است.

دیگر دولت‌ها با پذیرش ادعای آمریکا در مورد فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان، آمریکا را در اعمال فشار به ایران در شورای حکام و سازمان ملل همراهی کردند. ترامپ با زیرکی با طرح دوگانه؛ یا مذاکره یا حمله نظامی، ما را به گوشه رینگ برده است.

وی با نقد مذاکره غیرمستقیم افزود:

ایده مذاکره غیرمستقیم هم دارای پتانسیل لازم برای خنثی کردن خرابکاری‌های اسراییل و تهدیدات امریکا نیست. ثبات داخلی ایران که در سال‌های اخیر دچار تزلزل شده نیازمند بازسازی و ترمیم فوری از طریق آشتی ملی است. بحران‌های اقتصادی‌ کشور را تضعیف کرده‌ است.

مشکلات اقتصادی که با تحریم‌ها تشدید شده‌اند، حکومت ایران را بر آن داشته تا به‌دنبال راهکارهایی جایگزین برای حفظ قدرت خود باشد.

نزدیکی میان چین، روسیه و ایران هم اتحادی شکننده و ناپایدار است. سیاست آن‌ها بر استفاده فرصت‌طلبانه از کارت ایران در معامله با امریکاست.

پیشنهاد اصغرزاده برای شرایط کنونی نیز اینچنین ارائه شد:

من به عنوان یک کارشناس می‌گویم که تنها راه برون رفت از شرایط آچمز فعلی، دکترین امنیتی است که ایران را به میز مذاکره مستقیم و بی واسطه با امریکا برگرداند و اهداف ایران را برای همکاری تمام عیار با کشورهای عرب به روشنی نشان دهد.

منطقه تحت هیچ عنوانی هژمونی ایران را نمی‌پذیرد. ایران در موازنه قدرت و نظم امنیتی مشترک با دیگر کشورهای منطقه خواهد توانست به بازیگر ثبات بخش منطقه تبدیل شود.

هرگونه تلاش برای گسترش نفوذ ژئوپولیتیک شیعی در منطقه منجر به سوء ظن شدید همسایگان خواهد گردید. دامن زدن به مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه که خودش به تنهایی سرچشمه خون و جنون است و هر سیاستی که نیروهای نظامی امریکایی را برای ماندن در منطقه تشویق نماید و یا هر راهبردی که پای ارتش امریکا، بزرگترین نیروی نظامی جهان را به درگیری‌های نظامی منطقه باز کند برخلاف منافع ملی و به ضرر امنیت ملی ایران است.

در انتها ابراهیم اصغرزاده که زمانی از دانشجویان تسخیر کننده سفارت آمریکا بود، به عنوان یک چهره شاخص اصلاح‌طلب هشدار داد:

از این رو ما اصلاح طلبان به دولت پزشکیان توصیه می‌کنیم که به جای بازی کردن در میدان نظامیان، و به جای تکرار سیاست‌های غلط گذشته، از فرصت گفتگو با ترامپ استفاده کرده و با ابتکارات دیپلماتیک این گفتگو را به مذاکره برای رسیدن به توافقی پایدار و درازمدت میان ایالات متحده و ایران نماید.

امریکا نمی‌خواهد منافع ژئوپولیتیکی خود، به‌ویژه تمرکز بر منطقه پاسیفیک را با آغاز جنگ جدید دیگری در خاورمیانه به خطر اندازد، ولی پذیرش ادعاهای امریکا مبنی بر آنکه ایران دارد امنیت دنیا را به خطر می‌اندازد، باعث همراهی دولت‌های دیگر با جریانی می‌گردد که استفاده از زور علیه ایران را مشروع می‌سازد. دولت پزشکیان باید با انجام اقدامات فوری و اضطراری ایران را از معرض تهدیدات نظامی و جنگی دور سازد. 

مقامات تهران تأکید کرده‌اند که فقط در صورتی وارد گفت‌وگو خواهند شد که طرف مقابل از سیاست فشار حداکثری عقب‌نشینی کند و بدون پیش شرط وارد گفتگو شود که منطق درستی است.

درعین حال، ایران مسئولیت اقدامات گروه‌های نیابتی و وابسته به خود و هرگونه اتهام بی‌ثبات‌سازی در منطقه را رد می‌کند. از این رو، ما اصلاح طلبان از تمام نیروهای صلح طلب و صلح خواه در ایران و جهان دعوت می‌کنیم تا ضمن مخالفت با هر راه حل جنگی و درگیری نظامی، از مذاکره‌ فوری و بی‌قید و شرط و راه حل‌های دیپلماتیک میان دو کشور ایران و امریکا حمایت نمایند.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها