گزارش مستقلآنلاین از جشنواره فیلم فجر؛
یادداشتهای روزانه جشنواره فیلم فجر - روز هشتم: نگاهی به دو فیلم ابر بارانش گرفت و روز بلوا
جشنواره فیلم فجر در روز هشتم شنبه در پردیس چارسو با نمایش سه فیلم دیگر ادامه یافت و فیلمهای فیلم ابر بارانش گرفت و روز بلوا و خوب بد جلف 2 اکران شدند. نگاهی انداختهایم به دو فیلم از فیلمهای روز هشتم جشنواره.
هادی حقانی - سرویس فرهنگی مستقل آنلاین :
-
کارگردان: مجید برزگر
-
نویسنده: آرمان خوانساریان و مجید برزگر
ابر بارانش گرفته فیلمی ملالآور و پر از اداست. فیلمی که قرار بوده در باره مرگ خودخواسته (اوتانازی) باشد اما در نهایت ملغمهای عجیب و کشدار از رودهدرازی و تفرعن ازکار درآمده. فیلم نه قصه دارد نه شخصیتپردازی، نه جزییات نه منطق داستانی، نه بازیهای خوبی دارد و نه دکوپاژ درست و حسابی، فیلمی است که میشود با خیال راحت موقع تماشایش خوابید و وقتی بیدار میشوی خیالت راحت است که در آن مدت اتفاقی خاصی نیفتاده است، احتمالا برای سنجش صبر و تحمل تماشاگر مناسب است، که چقدر میتواند دیالوگهای خام و فضاسازی ناشیانه را در فیلمی طاقت بیاورد و از سالن سینما بیرون نرود.
مجید برزگر در مصاحبهای درباره فیلم گفته که مطابق با سلیقه اقلیت خاموش فیلم میسازد، احتمالا در این فیلم اقلیتی از تماشاگران منظورش بوده که موقع تماشای فیلم از سکوت و ملال فیلم استفاده کنند و چرتی هم بزنند.
در یک کلام بیسروته و خستهکننده.
- (امتیاز: بیارزش)
روز بلوا
-
کارگردان: بهروز شعیبی
-
نویسنده: مهران کاشانی
مشکل فیلم روز بلوا این است که الکن و ترسوست. قصهای دارد که حساس و ملتهب است. اما تصمیم گرفته عقب بایستد و از دور روایت کند. فیلم وارد گود نمیشود. ماجرا را از نزدیک نشانمان نمیدهد. انگار که بترسد اگر همه چیز را ببینیم. فیلم درباره روحانیای است که متهم به فساد مالی میشود و وقتی برای دفاع از خود تلاش میکند متوجه میشود اطرافیانش عمیقا در فساد فرو رفتهاند. فیلم صحنه اضافی زیاد دارد، دیالوگهایی که نه فقط قصه را پیش نمیبرد بلکه تماشاگر را گیج و خسته میکند. در نهایت متوجه نمیشویم مرد روحانی فاسد است یا بازیچه دست دیگران شده. او که خانهای مجلل و دو ماشین مدل بالا دارد در صحنههایی از حق مردم حرف میزند که تضییع شده، از اینکه مال حرام نمیخورد میشنویم اما فیلم نمیگوید او که به دنبال کشف حقیقت است دقیقا کجای قضیه ایستاده. همه اطلاعاتی که تا دقیقه 50 فیلم به تماشاگر داده شده میشد در 10 دقیقه با ریتمی تندتر و جذابتر منتقل کرد، مشکل دیگر فیلم همینجاست. فیلم چیزی برای غافلگیرکردن تماشاگر ندارد. شخصیت مرد هکر مانند دیگر شخصیتهای فیلم غیرقابل باور است، روشی که او از اینترنت میتواند همه چیز از جمله همه مدارک مالی شرکت را در بیاورد منطق درستی ندارد.
بازیها عموما ضعیفاند، بازی بابک حمیدیان در فیلم درنیامده است، بازی داریوش ارجمند هم مثل همه سالهای اخیرش تکراری و یکنواخت است.
در مجموع فیلم روز بلوا در کارنامه بهروز شعیبی پسرفتی جدی به حساب میآید و بعید است در گیشه هم بتواند موفقیتی کسب کند.
- (امتیاز: 1 از 5)
ارسال نظر