دارودسته‌ی تبهکاران در بانک سوئیسی

اسامی صاحبان حدود ۳۰ هزار حساب بانکی این بانک سوئیسی به بیرون درز کرده است. در میان این اسامی کلکسیون نسبتا کاملی از دست‌اندرکاران در انواع تخلف و جنایت و تبهکاری دیده می‌شود.

دارودسته‌ی تبهکاران در بانک سوئیسی

دارودسته‌ی تبهکاران در بانک سوئیسی

 

افشای اطلاعات محرمانه «کردیت سوئیس» نشان داد که این بانک به طور ویژه محبوب چه جور مشتریانی است. درمیان اسامی مشتریان این بانک از رئیسان دارودسته‌های خلافکار و مافیایی گرفته تا دیکتاتورها، سیاستمداران فاسد و جاسوسان به چشم می‌خورد.

مدتی پیش دادستانی سوئیس شکایتی بر ضد کردیت سوئیس دومین بانک بزرگ این کشور، صادر کرد و این بانک را متهم کرد جلوی اقدامات پول‌شویی سندیکای قاچاق مواد مخدر بلغارستان را نگرفته است. 

حالا اطلاعات حدود ۳۰ هزار حساب بانکی و صندوق مربوط به کردیت سوئیس لو رفته است. موجودی آن‌ها بالغ بر ۱۰۹ میلیارد دلار می‌شود. این نشت اطلاعات نشان می‌دهد که چگونه جنایتکاران و مجرمان فوق ثروتمند پول خود را در سیستم بانکی سنتی مخفی می‌کنند. 

 

اطلاعات از سوی منبعی «ناشناس» در اختیار روزنامه آلمانی «زوددویچه» قرار گرفته و سپس این روزنامه با همکاری ده‌ها رسانه و روزنامه‌نگارانی از سراسر جهان گزارشی در مورد مشتریان کردیت سوئیس منتشر کرده است.

 

جوزف استیگلیتز، اقتصاددان معاصر آمریکایی و از برندگان جایزه نوبل اقتصاد می‌گوید به رغم وسعت اطلاعات درز کرده، این تنها بخش بسیار کوچکی ازمعاملات کردیت سوئیس را نشان می‌دهد و مشکل فساد نظام بانکی همچنان به قوت خود باقی است.

 

استیگلیتز به گاردین گفته است:

 

همکاری بین‌المللی روزنامه‌نگاری تنها بخش کوچکی از اطلاعات مشتریان بانک را نشان می‌دهد، اما اگر در این بخش کوچک مشتریان مشکل‌دار بسیاری دیده شوند، از جمله دیکتاتورها و خانواده‌‌های آنها، افراد مظنون به جنایات جنگی، مقام‌های اطلاعاتی ، قاچاقچی انسان، روسای مافیا، تجار مشمول تحریم و ناقضان حقوق بشر- که گالری واقعی تبهکاران محسوب می‌شود- وقتی دریچه این روزنه بیشتر گشوده شود چه خواهیم دید؟

 

آنچه این برنده جایزه نوبل اقتصاد به آن اشاره می‌کند نه تنها قابل توجه، بلکه بر اساس شواهد بسیار محتمل است.

 

این رشته سر دراز دارد

از جاسوس یمنی که متهم به دست داشتن در شکنجه است، تا پسران رئیس‌جمهوری آذربایجان، بوروکرات‌های ونزوئلایی که متهم به غارت اموال مردم هستند، خانواده یکی از روسای سرویس اطلاعاتی مصر که او هم مظنون به دخالت در شکنجه برای سازمان سی‌‌آی‌ای CIA است، ایتالیایی‌های مظنون به پولشویی، مدیر آلمانی درگیر در پرونده ارتشا، ملک عبدالله دوم پادشاه اردن، همسر مقام فراری قرقیزستانی و سیاستمدار رشوه گیر تایوانی و رهبران دنیای عرب تنها تعدادی از مشتریان کردیت سوئیس هستند. 

 

رهبران دنیای عرب

رهبران ارشد دنیای عرب از جمله سلطان سابق امان و دستکم پنج رهبر دیگر در کردیت سوئیس حساب بانکی دارند.

 

سلطان قابوس، دو حساب داشته که یکی از آنها سال ۱۹۷۱ گشوده شده و حدود ۱۲۶ میلیون دلار موجودی آن بوده است.

 

ایاد علاوی تاجر و سیاستمدار عراقی نیز در سال‌های ۱۹۸۰ و زمانی که در تبعید یک حزب سیاسی را با پشتیبانی غرب تاسیس کرده بود و همین‌طور در سال‌های نخست‌وزیری‌اش در این بانک حساب داشته است.

 

از سوریه، محمد مخلوف، برادر زن حافظ اسد (رئیس جمهوری سابق) که به جای حافظ اسد در معاملات عمده تنباکو، املاک، بانکی و نفت دست داشت نیز از مشتریان سوئیس بانک است.

 

ثروتمند با نفوذ مصری، حسین سالم، متحد دیرین حسنی مبارک که با سازمان‌های اطلاعاتی مصر همکاری داشت نیز بیش از سه دهه مشتری این بانک بوده است. حسین سالم ده‌ها حساب بانکی که موجودی هر یک بالغ بر ده‌ها میلیون دلار بود دراین بانک باز کرده بود.

 

عبدالحلیم خدام، معاون سابق ریاست جمهوری سوریه ده‌‌ها میلیون دلار سهام شرکت، قصرهای مجلل و دارایی‌های‌اش را در خارج از سوریه پنهان کرده بود و در بانک سوئیسی هم حساب داشت.

 

ملک عبدالله دوم پادشاه اردن در کردیت سوئیس حساب بانکی دارد. هرچند که اردن می‌گوید گزارش‌های مربوط به دارایی‌های خارجی پادشاه اغراق شده و نادرست است، اما بر اساس اسناد ملک عبدالله تنها یک حساب با حداکثر موجودی ۲۲۳ میلیون دلار در بانک مذکور دارد.

 

تحقیق درباره حساب‌ها و نام‌های لو رفته ادامه دارد. 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها