حریرچی: کرونا فقط 4 ماه است که شناسایی شده؛
منتظر واکسن و داروی کرونا به این زودیها نباشید!
ایرج حریرچی در جریان بازدید از بیمارستان طالقانی آبادان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تاکنون دارو و واکسن مشخصی برای بیماری کووید ۱۹ شناسایی نشده زیرا این بیماری عمری چهار ماهه دارد. ویروس کرونا موسوم به " کووید ۱۹" اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر ۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: محققان و دانشمندان ایرانی به صورت جدی در تلاش برای یافتن واکسن و داروی تاثیرگذار برای درمان بیماری کرونا کووید ۱۹ هستند.
وی افزود: محققان ایرانی در حال انجام آزمایشهای علمی برای یافتن واکسن و داروی کرونا هستند و هر کسی ادعای یافتن واکسن کرونا را داشته باشد به لحاظ علمی معقول نیست.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شرایط استان خوزستان را از نظر شیوع بیماری کرونا مثبت ارزیابی کرد و گفت: استان خوزستان با اقدامات مناسبی که در مقابله با ویروس کرونا انجام داده جز استانهای کمشیوع است.
حریرچی تصریح کرد: بیماری کرونا در استان خوزستان به خوبی مدیریت شده و امیدواریم مردم این استان فاصله اجتماعی را به منظور قطع زنجیره انتشار این بیماری به خوبی رعایت کنند.
وی با اشاره به میزان بالای بستری بیماران کرونایی در یک هفته گذشته در استان خوزستان گفت: متاسفانه در یک هفته گذشته تعداد بیماران بستری در خوزستان روند صعودی به خود گرفته که باعث نگرانی وزارت بهداشت شده است.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این ویروس توسط یک نفر در دنیا شیوع پیدا کرد و همچنان در کمین است و باید فاصله اجتماعی و پروتکل های بهداشتی رعایت شود.
وی افزود: مشاغل و کسب و کارهایی که بازگشایی می شوند ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی هستند در غیر این صورت باید با بیماری کرونا درگیر شویم.
حریرچی از مردم خواست با خیال راحت به درمان دیگر بیمارییها خود بپردازند. مردم از مراجعه برای درمان بیماریهای دیگر از جمله واکسیناسیون کودکان، رسیدگی به زنان باردار، فشار خون و دیگر بیماری ها نگران نباشند زیرا تمامی پروتکل های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا شدن مردم به بیماری کرونا در مراکز بهداشتی رعایت میشود.
وی آمار مرگ و میر در کشور را در سال های گذشته روزانه یک هزار و ۵۰ نفر با اکثریت افراد زیر ۵۰ سال عنوان کرد و گفت: مردم برای جلوگیری از افزایش میزان مرگ زودرس باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور که در سفری یک روزه وارد خوزستان شده، از بیمارستان رازی اهواز و مرکز بهداشت غرب اهواز دیدن کرد. وی پس از بررسی روند اقدام انجام شده در مقابله با بیماری کرونا در اهواز، برای بررسی وضعیت این بیماری عازم آبادان شد و از بیمارستان طالقانی این شهر بازدید کرد، بیماران مبتلا به ویروس کرونا در آبادان، در بیمارستان طالقانی این شهر بستری هستند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت به در حال رشد بودن شیوع کرونا یا کووید۱۹ در برخی کشورها به رغم روند کاهشی آن در برخی دیگر از کشورها اشاره کرد و گفت: هنوز راه بسیاری در پیش است و کرونا مدتها با مردم جهان خواهد بود.
«تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری افزود که به رغم کاهش آمارهای مربوط به کرونا در برخی کشورها، آفریقا، آمریکای مرکزی و جنوبی و همچنین اروپای شرقی شاهد روند افزایشی ابتلا به این ویروس است.
وی همچنین هشدار داد که بسیاری از کشورها هنوز در مراحل اولیه همهگیری کرونا یا کووید۱۹ هستند و برخی نیز که در اوایل شیوع این ویروس به آن دچار شدند، شاهد بازگشت روند افزایشی شمار مبتلایان هستند.
آدهانوم ادامه داد: اشتباه نکنید، ما هنوز راه بسیاری در پیش داریم. این ویروس زمانی طولانی با ما خواهد بود. تردیدی نیست که در خانه ماندن و دیگر اقدامات فاصلهگذاری فیزیکی در بسیاری از کشورها در مهار شیوع کرونا موفقیت داشته، اما این ویروس هنوز بسیار خطرناک است.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد که توصیههای این سازمان برای مقابله با شیوع کرونا همچنان همان توصیههای پیشین است؛ شناسایی همه مبتلایان، قرنطینه کردن مبتلا، آزمایش گرفتن از موارد ابتلا، مراقبت از همه مبتلایان، رهگیری و قرنطینه افراد در تماس با مبتلا و در نهایت آموزش و توانمندسازی همه مردم.
ویروس کرونا موسوم به کووید-۱۹ اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
کرونا اکنون تقریبا به همه کشورهای جهان رسیده و کشورها برای مقابله با شیوع آن قوانین محدودکنندهای وضع کردهاند؛ مدارس و مراکز آموزشی در اکثر کشورهای جهان تعطیل شده و آموزش از راه دور جایگزین آموزش حضوری گشته است.
تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شدهاند که از این تعداد بیش از ۱۸۳هزار تن جان باختند.
ارسال نظر