توصیه های غذایی به مادران در دوران بارداری
رئیس انجمن تغذیه استان البرز گفت:داشتن یک برنامه غذایی مناسب ،سرشار از آهن و مواد معدنی برای رشد جنین و سلامت مادر در دوران بارداری ضروری است.
فرزانه باقرزاده ، رئیس انجمن تغذیه استان البرز گفت:بهترین رژیم غذایی زنان باردار تامین آهن برای بدن است که در انواع لوبیاها، سیب زمینی، جگر، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ، سبزیجات دارای برگهای سبز تیره و پهن مثل اسفناج، حبوبات و میوههای خشک مخصوصا برگه زرد آلو و دانههای روغنی یافت می شود.
او بااشاره به اینکه یکی از عوارض دوران بارداری حالت تهوع است گفت:زنان باردار میتوانند اول صبح با خوردن بیسکویت خشک ویا بو کردن لیمو این مشکل را برطرف کنند.
باقرزاده افزود: مادران باردار بعداز غذا دراز نکشند واز نوشیدن مایعات وسط غذا خودداری کنند.
اوگفت: زنان باردار باید ازمصرف چای و قهوه پرهیزکنند تا دچارکم خونی نشوند و همچنین بعد از غذای سرشار از آهن از پرتقال، گریپ وفورت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز لیموترش استفاده کنند تا تاثیر آن را چند برابر کند.
رئیس انجمن تغذیه استان البرز گفت:گوشت قرمز، ماهی یا مرغ نیز از مواد غذایی مهمی هستند که باید در رژیم غذایی زنان باردار گنجانده شود.
باقرزاده افزود:برای هر خانم بارداری بر حسب ویژگیها و وزنی که دارد، مقداری افزایش وزن توصیه شده است و اینگونه نیست که این برای همه خانمهای باردار به یک اندازه باشد.
اوگفت:خانمهای که افزایش وزن بارداری کمی دارند باید حدود ۱۸ کیلوگرم وزن طی دوران بارداری اضافه کنند اما اضافه وزن خانمها با وزن متوسط در دوران بارداری باید ۱۱ تا ۱۶ کیلوگرم باشد و زنان بارداری که اضافه وزن دارند باید ۶ و ۸ تا ۱۱ کیلوگرم وزن اضافه کنند.
رئیس انجمن تغذیه استان البرز گفت:خانمهای بارداری که اضافه وزن دارند نباید درطی دوران بارداری وزن خود را کم کنند، زیرا این اقدام سبب آسیبهای زیادی به جنین می شود.
باقرزاده گفت:کاهش یا اضافه شدن ناگهانی وزن در بارداری طبیعی نیست و باید دلیل آن را مشخص کرد، اما در هیچ شرایطی مادر نباید سرخود به گرفتن رژیم اقدام کند.
ارسال نظر