شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به مصلحت نیست
وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی باعث قطع روابط دیپلماتیک با ایران شده و به سود انگلیس نیست.
دیوید کامرون روز سهشنبه در نشست کمیته روابط بینالملل و دفاعی پارلمان انگلیس عنوان کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به طور کامل در فهرست تحریمهای این کشور قرار دارد و شناسایی آن به عنوان سازمان تروریستی به مصلحت نیست.
وی ادعا کرد: تمام کارهایی را که باید انجام دهیم تا بر ایران فشار بیاوریم و مطمئن شویم جایی که آنها غیرقانونی عمل می کنند، می توانیم علیه آنها اقدام کنیم، در نظام تحریمی ما لحاظ شده است. اما وقتی از پلیس، سرویسهای اطلاعاتی و دیگران میپرسم که آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است.
وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به اینکه روابط دیپلماتیک انگلیس و ایران در مقطع کنونی «نسبتاً مختصر» است اما هشدار داد که شناسایی سپاه بهعنوان سازمان به اصطلاح تروریستی، به این روابط پایان می دهد.
کامرون عنوان کرد: «وقتی صحبت از تلاش برای متوقف کردن تشدید درگیریها میشود، وقتی صحبت از ارسال پیامی مستقیم به ایرانیها میشود... من میخواهم خودم با آنها گفتوگو داشته باشم، نمیخواهم به همتای فرانسویام زنگ بزنم و بگویم، آیا می توانید به ایرانیان این پیام را ارسال کنیم؟»
وی افزود: «به نظرم این اقدام (افزودن سپاه به فهرست سازمانهای تروریستی) به نفع بریتانیا نیست، این اقدام نه تنها رویکرد ما را تقویت نمیکند که از بسیاری جهات آن را تضعیف می کند.»
وزیر امور خارجه انگلیس دو هفته پیش هم در سفر به سرزمینهای اشغالی خطاب به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را بهعنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.
بر اساس گزارشها کامرون به نتانیاهو این طور گفته است: وزیر امور خارجه ایران دوست من نیست اما ما باید بتوانیم تلفن را برداریم و با هم گفتوگو کنیم. بنابراین تحریم سپاه کمکی به بهبود اوضاع نمیکند.
بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمانهای تروریستی انگلیس، در مقطعی از ناآرامیهای آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانههای غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی بهواسطه تحرکات گروههای ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راهپیدا کرد اما با شکست مواجه شد.
مقامهای دولت انگلیس همان زمان اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. با این حال گروه های وابسته به رژیم صهیونیستی هر از گاهی تلاش میکنند تا این طرح شکست خورده را احیا کنند.
چندی پیش گروه دوستی پارلمانی انگلیس-اسرائیل طی نامهای خطاب به نخست وزیر انگلیس، این درخواست غیرقانونی را دوباره تکرار و ادعا کرد که اقدامات فرامرزی سپاه، باعث نگرانی جامعه انگلیس شده است.
در همین پیوند سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلیس ضمن محکوم کردن تلاشها برای سیاهنمایی سپاه اعلام کرد که این فشارها از سوی عناصری اعمال میشود که درصدد کاهش و تخریب روابط ایران و انگلیس هستند.
سفارت کشورمان در بیانیهای برای نشریه میدلایستآی نوشت: ما معتقدیم که فشار برای تحریم سپاه تحت تأثیر بازیگران خارجی، به ویژه رژیم اسرائیل است که سابقه خصومت با ایران دارد. این تلاش به جای ارتقای صلح و ثبات در منطقه، در خدمت تشدید تنش ها و ایجاد تقابل است.
در این بیانیه با اشاره به اینکه سپاه پاسداران در مقابله با «تهدیدات تروریستی و گروه های افراطی» خاورمیانه، نقش بسیاری مهمی را ایفا کرده است، افزود: «اتهامات تروریستی علیه سپاه فاقد دلیل و مدرک است و با گرایشهای سیاسی مطرح میشود.»
تحلیلگران در انگلیس هم معتقدند که قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی، تنشها بین لندن و تهران را در میان تحولات غرب آسیا تشدید و هر گونه امید در خصوص تلاشهای دیپلماتیک برای نجات توافق سال ۹۴ را پیچیده خواهد کرد. از این رو به نظر میرسد که انگلیس تمایلی به چنین اقدام تنشزایی ندارد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر