هشدار روسیه درباره رقابت هسته ای در جهان

دنیا به سوی جنگ اتمی پیش می‌رود؟/ مقامات ارشد کرملین روز سه‌شنبه اظهار داشتند که به دلیل عدم وجود اعتماد کافی، احتمال دستیابی به یک توافق جدید کاهش تسلیحات هسته‌ای با آمریکا در آینده نزدیک بسیار کم است.

هشدار روسیه درباره رقابت هسته ای در جهان

مسکو در عین حال هشدار داد در شرایط کنونی کشورهایی دیگر به سرعت به سوی تسلیحات هسته‌ای پیش خواهند رفت.

این ارزیابی تیره و تار مسکو در شرایطی مطرح می‌شود که توافق‌های کنترل تسلیحاتی که با هدف کند کردن مسابقه اتمی و کاهش خطر جنگ هسته‌ای ایجاد شده‌اند، به طور فزاینده‌ای در حال فروپاشی هستند. در همین حال چین، دیگر قدرت اتمی جهان با سرعت بی‌سابقه‌ای در حال افزایش توان و حجم زرادخانه هسته‌ای خود است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در پاسخ به سوالی درباره چشم‌انداز جایگزینی برای «پیمان کاهش تسلیحات هسته‌ای استراتژیک نوین» یا New START که در فوریه ۲۰۲۶ به پایان می‌رسد، گفت که در حال حاضر بسیار دشوار است که حتی شروع چنین مذاکراتی قابل تصور باشد.

پسکوف که این اظهارات را در گفتگو با خبرنگاران به زبان می‌آورد در ادامه افزود: «در حال حاضر، تصور آغاز چنین مذاکراتی بسیار سخت است. برای بحث در مورد چنین مسائل پیچیده استراتژیک، نیاز به سطحی از اعتماد متقابل است و این اعتماد هنوز بین مسکو و واشنگتن بازسازی نشده است، هرچند اگر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا اراده سیاسی لازم را داشته باشند، این مسئله امکان‌پذیر خواهد بود.»

روسیه و آمریکا، به‌طور کلی، بزرگ‌ترین قدرت‌های هسته‌ای جهان هستند و حدود ۸۸٪ از کل تسلیحات هسته‌ای را در اختیار دارند. پس از آنها چین، فرانسه، بریتانیا، هند، پاکستان، اسرائیل و کره شمالی قرار دارند.

جنگ در اوکراین و تهدیدات جهانی

جنگ روسیه در اوکراین بدترین تقابل بین مسکو و غرب از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ را به راه انداخته است. این بحران یکی از نزدیک‌ترین لحظات تاریخ جنگ سرد بود که دو ابرقدرت جهان را به مرز جنگ هسته‌ای نزدیک کرد.

آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده یا همان سیا در سال ۲۰۲۲ نسبت به احتمال استفاده روسیه از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی ابراز نگرانی کرده و به پوتین درباره پیامدهای استفاده از چنین تسلیحاتی هشدار داده بود.

در همین رابطه دمیتری مدودف، رئیس‌جمهور پیشین روسیه، روز سه‌شنبه اظهار داشت که در سال‌های آینده کشورهای بیشتری به تسلیحات هسته‌ای دست خواهند یافت و غرب را متهم کرد که با جنگ نیابتی علیه روسیه در اوکراین، جهان را به سمت آستانه جنگ جهانی سوم سوق داده است.

افزایش خطر استفاده از تسلیحات هسته‌ای و گسترش زرادخانه‌ها

مدودف که زمانی دست راست ولادمیر پوتین بود و در جایگاه رئیس جمهور و نخست وزیر با او همکاری می‌کرد در سالهای اخیر به یکی از سیاستمدارانی در آن کشور تبدیل شده که اظهارات تند و تیزی را مطرح می‌کند.

او از ابتدای جنگ اوکراین، بارها از محتمل بودن جنگ هسته‌ای در بالاترین سطح خود خبر داده است. پیمان کاهش تسلیحات هسته‌ای آخرین بار در سال ۲۰۱۰ و در زمان حضور باراک اوباما در کاخ سفید بین واشنگتن و مسکو به امضا رسید و در فوریه ۲۰۲۶ منقضی خواهد شد.

مدودف با اشاره به اظهارات اخیر رهبران فرانسه و بریتانیا درباره زرادخانه‌های هسته‌ای‌شان، به قدرت‌های اروپایی حمله و آنها را به خاطر تهدیدهای هسته‌ای با توانایی‌های «اندک استراتژیک» خود سرزنش کرد.

او در کانال تلگرام خود با اشاره به اینکه وضعیت کنونی بسیار پرخطر است، نوشت: «وضعیت به گونه‌ای است که حتی با خاتمه کامل درگیری‌های مربوط به آنچه که «اوکراین» خوانده می‌شود، خلع سلاح هسته‌ای در دهه‌های آینده غیرممکن است.»

وی در ادامه افزود: «دنیا سلاح‌های جدید و ویرانگرتر خواهد ساخت و کشورهای جدید زرادخانه‌های هسته‌ای به دست خواهند آورد.»

منبع: یورو نیوز

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها