از سرگیری سیاست فشارحداکثری آمریکا علیه ایران
ترامپ دستور صفرسازی صادرات نفت ایران را امضا کرد/ می خواهم یک توافق عالی با آنها داشته باشیم/ ایران نباید یک چیز داشته باشد؛ سلاح هسته ای.
رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا همزمان با دستور فشار حداکثری علیه تهران گفت که خواهان توافق با ایران است.
دونالد ترامپ با تاکید بر اینکه ایران نباید سلاح هسته ای داشته باشد گفت که خواهان دست یابی به توافق با ایران برای بهبود روابط دوجانبه است.
او همزمان یادداشت / بخشنامه ای را برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران امضا کرد. این بخشنامه خطاب به وزارتخانه های دولت امریکا با هدف ازسرگیری سیاست فشارحداکثری علیه ایران است.
به نوشته رویترز، وی به خبرنگاران در واشنگتن گفت: "به ایران که بسیار مورد توجه است می گویم تمایل دارم بتوانم معامله عالی داشته باشم. معامله ای که از طریق آن بتوانی به زندگی ات ادامه دهی".
خبرنگار بی بی سی در واشنگتن هم این بخش ها از سخنان ترامپ بعد از امضای بخشنامه فشار حداکثری علیه ایران را توییت کرد : "دوست نداشتم امضا کنم…می خواهم یک توافق عالی بکنیم…که فقط ثابت کنند سلاح هسته ای نمی سازند…که نباید کار سختی باشد،،،ایرانیان را دوست دارم. این (امضای بخشنامه فشار حداکثری)، یکی از آنها ست که درباره اش دو دل هستم اما همه می گویند باید امضا کنم…امیدوارم خیلی نیاز نباشد از این سیاست استفاده کنیم و بتوانیم سر برنامه هسته ای به یک توافق برسیم".
ترامپ در بخش دیگر گفت: "بعضی در رهبری جمهوری اسلامی، بسیاری در سطح ارشد، دنبال سلاح هسته ای نیستند…به همین دلایلی که گفتم" و در پاسخ به پرسشی دیگر گفت بعضی به او گفتهاند باید منتظر ایران بمانی تا آنها اول تماس بگیرند، ولی او در بند این حرفها نیست و آماده است خودش قدم اول برای گفنگو را بردارد.
ترامپ افزود: "آنها (ایران) نمی توانند یک چیز را داشته باشند. نمی توانند مالک سلاح هسته ای داشته باشند. اگر معتقد باشم که آنها به سلاح هسته ای دست یابند ... معتقدم این برای آنها به شدت تاسف برانگیز است".
رئیس جمهور جدید امریکا ابتدا گفت ایران ضعیف است و سپس با فاصله گفت ایران ضعیف نیست کشوری قوی است.
ترامپ افزود: ایران به مالکیت سلاح هسته ای خیلی نزدیک است. امریکا حق دارد مانع از فروش نفت ایران به دیگر کشورها شود.
رئیس جمهور امریکا ادامه داد: "از نظر من، موضوع خیلی ساده است. ایران نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد".
ترامپ در پاسخ به این سوال خبرنگاران که ایران چقدر به کسب سلاح هسته ای نزدیک است جواب داد"آنها خیلی زیاد نزدیک هستند".
او هنگام امضای یادداشت فشار حداکثری علیه ایران گفت که تصمیم برای امضای این یادداشت برای او خیلی سخت بوده و وی در این باره تردید داشته است.
ترامپ همزمان گفت که او آماده توافق با ایران و دیدار و گفتگو با رئیس جمهور ایران است.
وی بعد از امضای یادداشت فشار حداکثری علیه ایران گفت : وضعیت برای ایران خیلی سخت است.
او با اشاره به یادداشت فشار حداکثری علیه ایران گفت امیدوارم مجبور به استفاده زیاد از آن نباشیم.
ترامپ در حین امضای یادداشت فشار حداکثری گفت: "ما نمیخواهیم علیه ایران یا کسی دیگر سختگیر باشیم، اما آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند. تهران بسیار به کسب این سلاح نزدیک است."
او افزود: "ما باید قوی و قاطع باشیم و امیدوارم این دستور اجرایی به طور گسترده استفاده نشود. ما میخواهیم خاورمیانه در حالت صلح باشد."
ترامپ بعد از امضای یادداشت فشار حداکثری ،در نشست خبری مشترک با نتانیاهو (نخست وزیر اسرائیل) در کاخ سفید هم گفت: "زمانی که (دوره اول ریاستجمهوریاش در 2022) به پایان رسید،ایران در موقعیت دشواری بود. آنها پولی برای حماس نداشتند. اگر آنها مقدار زیادی نفت به چین و به همه نمیفروختند، هفتم اکتبر اتفاق نمیافتاد."
ترامپ از صحبت درباره اینکه آیا نتانیاهو از او خواسته که در حمله به تأسیسات هستهای ایران کمک کند، خودداری کرد.
بخشنامه فشار حداکثری چیست؟
یادداشت فشار حداکثری به وزارت خزانه داری امریکا دستور می دهد از طریق تحریم های منع صادرات نفت ایران، "حداکثر فشار اقتصادی ممکن " علیه تهران اعمال شود.
در این یادداشت همچنین ترامپ به دو وزارتخانه خزانه داری و خارجه امریکا هم دستور می دهد برنامه کاهش صادرات نفت ایران به صفر را اجرا کنند.
ترامپ در دوره اول ریاست خود برنامه صفرسازی صادرات نفت ایران را اجرا کرد و در نتیجه آن صادرات نفت ایران به زیر 500 هزار بشکه در روز رسید. با این حال با شکست ترامپ در انتخابات و در دوره ریاست جو بایدن، ایران توانست دوباره صادرات نفت خود را به حالت عادی بازگرداند.
امضا این یادداشت قبل از برنامه دیدار او و بنیامین نتانیاهو انجام شد.
منبع: عصر ایران
ارسال نظر