نوع جدید سارس در چین

بیماری سارس یا کروناویروس نوعی بیماری تنفسی شبیه سرماخوردگی است که در سال ۲۰۰۲ منجر به مرگ حداقل ۷۰۰ نفر در چین شد. این بیماری مجددا بازگشته و چین برخلاف دفعه قبل، در مورد بیماری اطلاع‌رسانی کرده و هشدارهای لازم را به مسافران داده است.

نوع جدید سارس در چین

 

 در ووهان چین - مقامات چینی اقدامات خاصی را برای جلوگیری از گسترش این بیماری به اجرا گذاشته اند دولت چین برای مقابله با بیماری تنفسی مرموز در این کشور اقدامات بیشتری را صورت داده است. پس از آنکه مشخص شد که ویروس عامل این بیماری جدید قابل انتقال از انسان به انسان است ماموران بهداشتی مستقر در ایستگاه‌های قطار و فرودگاه‌های چین مسافرانی را که مشکوک به این بیماری هستند آزمایش می‌کنند تا در صورت وجود علایم ابتلا به این بیماری، آنان را قرنطینه قرار دهند.

 

آغاز سال نو در چین با تعطیلات عمومی و مسافرت ده‌ها میلیون چینی به نقاط مختلف همراه است و تشخیص افراد مظنون را دشوارتر کرده است. همچنین در شهر ووهان تدابیر بهداشتی ویژه‌ای به اجرا گذاشته شده است. رسانه‌های دولتی چین گفته‌اند که به دستور مقامات محلی، بازارها بسته شده و از مردم ووهان خواسته شده است به منظور جلوگیری از گسترش این بیماری، از گردهمایی های غیرضروری خودداری ورزند.

تعداد مبتلایان شناسایی شده

تا کنون مرگ چهار نفر در اثر ابتلای به این بیماری در چین تایید شده و پانزده مامور بهداری شهر ووهان پس از تماس با بیماران، عوارض ابتلای به آن را از خود نشان داده‌اند. همزمان، مقامات سازمان بهداشت استرالیا گفته‌اند که یک نفر را که دارای علایم مشکوک ابتلا به بیماری سارس بود در خانه‌اش در شهر بریزبین تحت قرنطینه قرار داده‌اند. این شخص به تازگی از شهر ووهان دیدن کرده بود. همچنین در برخی دیگر از کشورهای منطقه از جمله کره جنوبی و ژاپن، تمهیدات ویژه‌ای برای جلوگیری از شیوع بیماری صورت گرفته که از جمله شامل گرفتن دمای بدن افراد مظنون است تا در صورتی که تب داشته باشند، از آنها آزمایش به عمل آید.

در ایران تاکنون هیچ نمونه‌ای از بیماری گزارش نشده اما لازم است در صورت حضور در جمعیت‌ مانند محیط مترو از ماسک مناسب استفاده شود، عدم حضور در اجتماع در صورت وجود تب و علائم سرماخوردگی توصیه می‌شود.

آیا کروناویروس همان سارس است؟

تعداد زیادی نمونه از بیماران مبتلا به این ویروس در آزمایشگاههای چین و سازمان جهانی بهداشت بررسی شده و متخصصان این ویروس را از خانواده کروناویروس شناخته‌اند. کروناویروس یک نوع بیماری از خانواده ویروس‌هاست که تاکنون ۶ نمونه از آن کشف بود و با مورد اخیر به هفت می‌رسد و باعث بروز بیماری در انسان می‌شود.

کروناویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.

در معمولی‌ترین حالت این ویروس باعث سرماخوردگی می‌شود اما در مواردی باعث سندرم حاد تنفسی یا همان سارس معروف می‌شود.

راه‌های انتقال ویروس

از طریق تماس نزدیک با افراد الوده و همچنین مدفوع فرد آلوده منتقل می‌شود. دوره کمون بیماری بین 7 - 2 روز و گاه تا 10 روز می‌باشد. بیماری با علایم شبه سرماخوردگی، تب 38 درجه، درد عضلات و سرفه خشک آغاز شده و توسعه می‌یابد. عکس ریه در تعدادی از بیماران علایم پنومونی یک‌طرفه و یا دوطرفه را نشان می‌دهد. علایم آزمایشگاهی می‌تواند شامل لنفوپنی، کاهش اکسیژن خون و افزایش CPK و LDH باشد. با شناسایی ژنوم ویروس عامل بیماری که نوع جدید از خانواده کرونا ویروس‌ها است.

روش‌های نوین ملکولی تشخیص ویروس در نمونه‌های کلینیکی با استفاد ه از RT-PCR در عرض چند ساعت امکان‌پذیر شده است.

منشاء بیماری و درمان‌های دارویی

به‌نظر می‌رسد منشاء این ویروس حیوانات اهلی به‌خصوص پرندگان باشند. با توجه به سیر متفاوت بیماری در 10% افراد که دچار مشکلات تنفسی می‌باشند، استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی لازم است. درمان با استفاده از استروئید و آنتی‌بیوتیک‌های وسیع‌الطیف و دارو‌های ضدویروسی مانند ریباویرین در موارد حاد توصیه می‌شود. جهت پیشگیری از ابتلاء و شیوع بیماری عدم مسافرت به مناطق پرخطر توصیه شده است. در صورت تماس با فرد آلوده کنترل مرتب دمای بدن به‌مدت 10 روز و در صورت بروز تب 38 درجه و وجود علایم مراجعه سریع به مراکز بهداشتی توصیه می‌گردد. با توجه به آمار بالای آلودگی کادر بهداشت و درمان که در تماس با بیماران بوده‌اند‌، آگاهی و توجه جدی پزشکان و کادر بهداشتی درمانی به نکات مراقبتی و پیشگیری ضرورت دارد

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها