«خرافه»، خطرناکتر از ویروس
مستقل آنلاین، هرمز شریفیان، روزنامهنگار/
انتشار یک فایل شنیداری مربوط به جلسه «ستاد مدیریت بحران استان قم» حکایت از آن دارد فردی که خود را «طبیب اسلامی» مینامد از خاکسپاری ۱۲۰ جنازه بهدلیل ابتلا به «ویروس کرونا» صحبت میکند.
در این فایل شنیداری که گفته میشود مربوط به نشست روز پنجشنبه ۱۵ اسفندماه ستاد مدیریت بحران استان قم است فردی که خود را «تقینیا»، «طبیب اسلامی» و نماینده «عباس تبریزیان»، استاد حوزه علمیه و مفسر طب اسلامی، معرفی میکند خطاب به مسئولان استان قم از «دفن بدون غسل جنازه ۱۲۰ قربانی کرونا» و «الکلپاشی به حرم حضرت معصومه برای عفونتزدایی» انتقاد میکند.
در ادامه این فرد خواستار سپردن مساله مقابله با ویروس کرونا به او و حامیان طب اسلامی میشود. در قسمتی از این فایل یکی از مسئولان خواستار خروج تقینیا از جلسه میشود و او در پاسخ میگوید که برای رساندن صدای حامیان طب اسلامی به همراه ۲۵ پزشک طب اسلامی در جلسه حاضر شده است! مسئول جلسه از او میپرسد که مدرکش را از کجا گرفته و تقینیا میگوید «از حوزه علمیه». وقتی در پاسخ، مسئول جلسه حوزه علمیه را فاقد صلاحیت دادن مدرک عنوان میکند، تقینیا پاسخ میدهد: «یعنی امام صادق هم صلاحیت دادن مدرک نداشت؟»
پیش از این نیز دو تن از مخالفان مذهبی عفونتزدایی حرم، اقدام به لیسیدن ضریح و قسمتهای دیگری از آن و انتشار فیلمش در فضای مجازی کردند و گفتند که آن محل باعث انتقال ویروس کرونا نمیشود که نیروی انتظامی اعلام کرد که این فرد را بازداشت کرده است. «عباس تبریزیان» همان فردی است که چندی پیش در یک فایل دیداری در شبکههای اجتماعی اقدام به آتش زدن کتاب «هریسون» یکی از مهمترین و معروفترین کتابهای مرجع آموزش پزشکی در دانشگاهها کرده و مدعی شده بود که داروهای دستسازش قابلیت درمان هر نوع بیماری را دارد.
اما نکته بسیار عجیب آنجاست که مجوز حضور چنین افرادی در نشست بسیار مهم ستاد مدیریت بحران استان توسط چه کسی صادر شده و این افراد براساس چه مجوزی در حوزه تصمیمگری سلامت جامعه حاضر و برای بستن دهان منتقدانشان مدعی صدور مدرک از سوی امام صادق(ع) در حوزه پزشکی میشوند؟
چرا مسئولان کشور برای یک بار هم که شده در مقابل چنین سودجوییهایی با نام ائمه معصومین علیهماالسلام، موضعی سخت و قاطعانه نمیگیرند که با بهداشت، سلامتی و جان مردم اینطور بازی نشود؟
علم پزشکی علمی نیست که بتوان بهراحتی در آن تخصص یافت و بدون هیچ فهم و وجاهتی نسبت به درمان مردم اقدام کرد؟
این شاخه از خرافهگری تا چه زمانی قرار است در عرصه عمومی حضور داشته باشد و بهراحتی با سلامت و جان مردم و سرنوشت جامعه بازی کند و افراد غیرمسئول و غیرمتخصص حق داشته باشند در جلسات بسیار مهم ستاد بحران حضور یابند و برای مقابله با منتقدانشان پشت سر اولیا خدا موضع بگیرند؟
چگونه است که با وجود چنین پزشکهایی! بسیاری از مسئولان بلندمرتبه کشور که اتفاقا کسوت روحانی نیز دارند برای مداوای بیماریهای خود به پزشکان مجرب و حاذق در درون و بیرون کشور مراجعه میکنند و سلامتی و خود را بهدست این افراد نمیسپارند؟
همین طرز تفکرهای متحجرانه باعث شد تا حرم حضرت معصومه (ع) پس از شیوع گسترده ویروس کرونا در این شهر تعطیل نشود و این ویروس از کانون قم به اکثر شهرهای ایران سرایت پیدا کند و با سلامتی و جان بسیاری از هموطنان و شرایط عمومی کل کشور، تا این حد سهلانگارانه برخورد شود.
تعطیلی موقتی که بالاخره مسئولان و شماری از مراجع عالیقدر برای حفظ سلامتی مردم و منتشر نشدن این ویروس، بر آن صحه گذاشتند در نهایت منجر به اقدام بسیار درست تعطیلی موقت مرقد مطهر حضرت امام رضا(ع) و تعطیل موقت خطبههای نماز جمعه در سراسر کشور شد. اما نکته تاسفآور این است که چنین افرادی با این ادعای واهی میتوانند در جلسه بسیار مهم ستاد بحران در یک استان شرکت کنند و در برابر مخالفت مسئولان یک استان نسبت به ادعای خطرناک آنان، مخالفت آن مسئول را با روشی غیر اخلاقی و نخنما شده، مخالفت با نظر ائمهاطهار(ع) وانمود میکنند. شاید وقت آن رسیده باشد که مسئولان نظام و مراجع معظم نسبت به چنین بدعت خطرناکی واکنش نشان دهند و حد و مرز علوم، بهویژه علومی مانند پزشکی که با سلامت و جان مردم سروکار دارد را پررنگتر ترسیم کنند تا هر متخصصی بتواند با خیالی راحت در حوزه تخصص خود به فعالیت و خدمترسانی ادامه دهد. در آستانه سده چهاردهم هجری خورشیدی و قرن بیستویکم میلادی، بسیاری از علوم، فنون و دانشهای بشری وارد مرحلهای بسیار تخصصی شدهاند بهطوری که یک پزشک متخصص در حوزهی تخصصی دیگر و یک مهندس در تخصصی غیر از تخصص خود ورود نمیکند و عجیب است که در این میان افرادی در دوران مدرن بهخود اجازه میدهند در هر حوزهی تخصصی ورود کرده و به اشاعه اندیشههای «شاذ» خود بپردازد آنهم رشتههایی که با یک اشتباه جانهای بسیاری بهخطر میافتند. جای تاکید و تکرار دارد که در شرایط اضطرار امروز کشور که «ویروس مهلک کرونا» با سرعت در حال شیوع و انتشار است و در صورت عدم مدیریت صحیح آن از سوی نظام سلامت و همکاری و رعایت شهروندان ممکن است به یک فاجعه تمام عیار ملی تبدیل شود و جان شمار بسیار زیادی از هموطنانمان با خطر مرگ روبهرو شود؛ باید بهصورت هماهنگ و محکم در برابر چنین رویههای نادرستی ایستاد و اجازه داد تا پزشکان، پرستاران و کادر زحمتکش و فداکار درمانی کشور در آرامش شغلی کامل به خدمات خود بپردازند تا وقتشان صرف رفع ایراداتی که افراد غیرمسئول در حال تولید آن هستند، نشود.
ارسال نظر