جزییات وام مسکن ۵۰ میلیونی بازنشستگان
هیات وزیران آیین نامه وام مسکن بازنشستگان را تصویب کرد که بر اساس آن ۵۰ میلیون تومان به بازنشستگان کلانشهرها و ۴۰ میلیون تومان به ساکنان سایر شهرها اعطا میشود.
اسحاق جهانگیری تصویب نامه هیات وزیران در خصوص آییننامه اعطای تسهیلات خرید مسکن به بازنشستگان با عاملیت بانک مسکن را به رؤسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد.
بر این اساس، بانک مسکن موظف به پرداخت ۴۰ هزار فقره وام خرید مسکن به بازنشستگان خواهد بود که سقف آن در تهران و کلانشهرها ۵۰ و در سایر شهرها و روستاها ۴۰ میلیون تومان خواهد بود.
بازنشستگان تحت پوشش همه صندوقها اعم از کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی مشمول این تسهیلات میشوند.
منابع آن نیز از محل اقساط برگشتی مسکن مهر تعیین شده است. اما بانک مسکن ابتدا موظف به رعایت تسهیلات تکلیفی خود در اعطای تسهیلات مسکن مهر و صندوق پس انداز مسکن یکم بوده و پس از آن تسهیلات مسکن بازنشستگان در اولویت بعدی خواهد بود.
نرخ سود تسهیلات مسکن بازنشستگان مشابه تسهیلات مسکن مهر تعیین شده به گونهای که در تهران ۹، در مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۷ و سایر مناطق شهری و روستاها ۴ درصد تعیین میشود.
وام مسکن مورد نظر صرفاً به واحدهای مسکونی زیر ۱۵ سال پرداخت میشود.
مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات با احتساب دوران مشارکت مدنی، ۱۰ ساله تعیین شده است.
شرایط بازنشستگان متقاضی دریافت وام مسکن
بر اساس آییننامه مصوب هیات وزیران، بازنشسته متقاضی دریافت این نوع از تسهیلات نباید خود یا همسرش طی ۱۰ سال گذشته واحد مسکونی تملک کرده یا از تسهیلات خرید یا ساخت مسکن استفاده کرده باشد.
همچنین باید حداقل ۵ سال از زمان بازنشستگی متقاضیان گذشته باشد، اما بازنشستگان با سابقه بازنشستگی بالاتر در اولویت دریافت این تسهیلات هستند.
مستمری بازنشسته متقاضی دریافت تسهیلات مسکن باید کمتر از ماهانه ۳ میلیون تومان باشد.
تکلیفی که به دوش صندوقهای بازنشستگی نهاده شد
صندوقهای بازنشستگی لشکری، کشوری و تأمین اجتماعی موظفند بازپرداخت تسهیلات مسکن بازنشستگان را تا زمان تسویه کامل، تضمین کنند.
اقساط بازپرداختی مستقیماً از حقوق بازنشستگان کسر شده و صندوقهای بازنشستگی مکلف به واریز اقساط این تسهیلات ظرف حداکثر ۱۰ روز از تاریخ پرداخت حقوق بازنشسته دریافتکننده این تسهیلات به بانک مسکن هستند.
شرایط احراز اختصاص یا عدم اختصاص این تسهیلات به متقاضیان را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان ثبت اسناد و املاک به بانک مسکن ارائه خواهند داد. بانک مسکن نیز هر سه ماه یک بار گزارشی از روند اعطای این تسهیلات را به سازمان برنامه و بودجه تشریح خواهد کرد.
ارسال نظر