ساخت اولین کبد مصنوعی !
محققان دانشگاه سائوپائولو در برزیل با استفاده از چاپگرهای سه بعدی در محیط آزمایشگاهی موفق به تولید اولین کبد مصنوعی جهان شده اند که اکثر عملکردهای معمول کبد مانند ذخیره ویتامین ها، تولید پروتئین های حیاتی و ترشح صفرا را شبیه سازی میکند.
محققان دانشگاه سائوپائولو در برزیل نیز با استفاده از سلول های خون انسان در محیط آزمایشگاهی موفق به تولید یک کبد کوچک شده اند که اکثر عملکردهای معمول کبد مانند ذخیره ویتامین ها، تولید پروتئین های حیاتی و ترشح صفرا را شبیه سازی میکند.
تولید کبد به این روش با استفاده از نمونه خون انسان و در عرض ۹۰ روز صورت میگیرد. در واقع این ۹۰ روز به سه مرحله تفکیک، چاپ و بلوغ تقسیم بندی میشود.
این روش با ترکیب تکنیک های زیست مهندسی از جمله برنامه ریزی مجدد سلولی و کشت سلول های بنیادی پرتوان با استفاده از چاپگرهای زیستی سه بعدی انجام میشود. این روش بیش از روش های گذشته عملکردهای کبدی را شبیه سازی میکند.
دانشمندان امیدوارند در آینده نه چندان دور، انسان ها دیگر احتیاجی به انتظار برای پیوند عضو نخواهند داشت و با استفاده از چاپگرهای زیستی سه بعدی می توانند تمام نیاز خود را برای پیوند عضو برطرف کنند.
ارسال نظر