بالاخره دولت روحانی کوچک شد یا بزرگ ؟!

رئیس سازمان استخدامی کشور اعلام کرد که طی دو سال گذشته دولت روحانی موفق شد حجم دولت را طبق برنامه ششم 15 درصد کوچکتر کند

بالاخره دولت روحانی کوچک شد یا بزرگ ؟!

جمشید انصاری  در بیست و یکمین جشنواره شهید رجایی استان تهران افزود: برای آنکه بتوان برای برنامه های توسعه ای، منابعی داشته باشیم، ناچار به حرکت به سمت کاهش هزینه های دولت، چابک سازی و کوچک سازی آن، ارتقای بهره وری در فعالیت های دستگاه های دولت، توسعه دولت الکترونیک هستیم تا نیازمند به کارگیری انبوهی از نیروی انسانی نباشیم. باید به این سمت برویم که در روش های انجام کار و فرایندهای ارائه خدمات به مردم تغییراتی دهیم که خدمات ارزان تر به آنان ارائه شود.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: اصلاح نظام اداری امروز برای کشور یک انتخاب نیست و یک اجبار و الزام است یا به معنای دیگر ما محکوم به اصلاح این نظام هستیم. مجموعه برنامه های ۱۰ گانه ای که  در اصلاح نظام اداری ابلاغ شده است و بر اجرای آن اصرار و تاکید می شود، برای این است که بتوانیم یک نظام اداری کم هزینه تری را داشته باشیم.  به این طریق می توانیم منابع بیشتری از درآمدهای ملی را صرف نیازمندی های مردم، ارائه خدمات با کیفیت به آنان، ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز برای توسعه کشور و فعالیت های اقتصادی کنیم.

وی افزود: ما به عنوان کسانی که طی ۴۰ سال گذشته در نظام اداری کار کرده اند یا در مجموعه نظام بوده اند، وقتی مقایسه می کنیم، می بینیم که به یک انحرافاتی دچار شده ایم. اگر نپذیریم که دچار انحرافات شده ایم شاید به راحتی نتوانیم برگردیم، برای برگشت گام اول آن است که فرد به خطای خود پی ببرد و آن را بپذیرد. خودمان را می توانیم با رویکردها و رفتارهایی که داریم با این دو شهید و خط مشی آنان مقایسه اجمالی کنیم و ببینیم که اگر مسئولیتی بپذیریم چه تغییراتی در محل خدمتمان ایجاد می کنیم.

وی تصریح کرد: به نظر در هزینه کرد بیت المال بی دقتی می کنیم، نسبت به هزینه منابع عمومی بی توجه هستیم و مسیر درستی را طی نکرده ایم و از همین رو باید به همان شیوه و خط مشی این شهیدان باید برگردیم.

انصاری با بیان اینکه استان تهران باید از سه وجه مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: مدیران استان تهران به جمعیت قابل توجهی از جمعیت کشور خدمات رسانی می کنند و ۱۸ درصد ایرانیان در این استان حضور دارند. در کمتر استانی با این حجم از خدمات گیرندگان مواجه هستیم و استان پر جمعیت کشور پس از تهران، نزدیک ۶ میلیون نفر جمعیت دارد، این ویژگی کار دستگاه‌های اجرایی را در تهران متفاوت می کند.

وی ادامه داد: ویژگی دوم استان تهران این است که مردم فکر می کنند خدمات برتر کشور در تهران ارائه می شود، یا حتی اگر این خدمات برتر را در سایر نقاط نیز ارائه کنیم، به سادگی نمی توان مردم کشور را مجاب کرد که آن خدمت در محل سکونتشان کیفیتی برابر با استان تهران دارد. این موضوع در خصوص خدمات آموزش عالی، بهداشتی و درمانی نیز صدق می کند و این اطمینان به سادگی در میان مردم ایجاد نمی شود که خدمات استان خود را به عنوان جایگزین استان تهران استفاده کنند.

رییس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: در زمینه های مختلفی خدمات برتری ارائه می شود که فراتر از ۱۳ میلیون جمعیت استان تهران است، در واقع دستگاه های اجرایی تهران به بخش قابل توجهی از مردم در استانهای دیگر نیز خدماترسانی می کنند که این وضعیت در سایر نقاط کشور وجود ندارد.

وی ویژگی سوم استان تهران را الگو بودن آن در سطح کشور برشمرد و یادآورشد: خواه ناخواه، در استان تهران نوعی الگوسازی برای دیگر استان ها اتفاق می افتد و کارشناسان مناطق دیگر به این استان مراجعه می کنند تا در حوزه عملیاتی آنها را ببییند و الگو برداری کنند.

انصاری تاکید کرد: این ویژگی ها باعث می شود که موضوع نظام اداری و ایجاد تحول در ساختارهای استان تهران اهمیت مضاعفی پیدا کند، اینجا در توسعه دولت الکترونیک، خدماتی را مدنظر داریم که حتی جلوی مراجعه شهروندان از دیگر استانها را بگیرد و مردم بتوانند از این خدمات در استان خودشان نیز بهره مند شوند. این واقعیت ما را به این سمت می برد که برای سرعت و عمق بخشیدن به اصلاح نظام اداری در استان تهران به دستگاههای اجرایی آن، نگاه ویژه ای داشته باشیم.

همچنین انصاری در حاشیه این مراسم نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شورای عالی اداری ۱۰ برنامه را برای اصلاح نظام اداری به تصویب رساند که برنامه اول آن اصلاح نقش و ساختار دولت است افزود: بخشی از این کار با الکترونیکی کردن خدمات اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: وقتی ما خدمات را الکترونیکی ارائه می کنیم، نیازی به استقرار کارمند برای ارائه خدمات نداریم و بخشی از  هدف کوچک سازی دولت هم با خروجی طبیعی کارکنان اتفاق می افتد، چون ما حجم بازنشستگانمان بیش از نیروهای جدیدی است که به کار می گیریم و با این روش برای کوچک سازی دولت اقدام می کنیم.

انصاری اضافه کرد: به غیر از وزارت آموزش و پرورش همه دستگاه ها موظف هستند که این اهداف را محقق کنند و در آموزش و پرورش نیز متناسب با تعداد دانش آموزان تصمیم می گیریم و ممکن است در سال هایی جذب نیرو داشته باشیم و سال هایی نیز جذب نیرو نداشته باشیم.

استاندار تهران نیز در حاشیه این جشنواره در جمع خبرنگاران در خصوص پایین بودن برخی شاخص‌های توسعه‌ای استان نیز گفت: برای ارتقای خدمات دهی دستگاه های استان تهران باید نقاط ضعف خود را شناسایی و نسبت به اصلاح این نقاط ضعف اقدام و شرایطی را فراهم کنیم که باعث ارتقا کیفیت خدمات شود.

انوشیروان محسنی‌بندپی با بیان اینکه استان تهران ویژگی‌های خاصی به لحاظ جمعیتی، نوع خدمت، میزان مراجعات دارد ادامه داد: باید شرایطی فراهم کنیم تا شاخص‌هایی که باعث رضایتمندی بیشتر آحاد جامعه می‌شود، افزایش یابند.

وی افزود: به تمامی دستگاه‌های اجرایی تاکید شده این کار را به عنوان یک اصل و راهبرد مدنظر خود قرار دهند تا در ارزیابی عملکرد سالجاری نقاط ضعف را بتوانیم جبران کنیم

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها