سایت مستقل آنلاین رو نمایی شد
مستقل آنلاین/وب سایت خبری مستقل آنلاین که در طی ۳ ماه فعالیت توانسته است عنوان صد و پنجاه و هشتمین سایت ایران در وب سایت آلکسا را کسب کند در شامگاه ۱۷ مرداد درحضور با شکوه خبرنگاران و اصحاب رسانه کشور رونمایی شد.
دیروز هفدهم مردادماه 1398، مصادف با روز خبرنگار، اهالی رسانه، مسئولان دولتی و فعالان سیاسی و مطبوعاتی، مدیران مسئول روزنامههای کثیرالانتشار، اعضای شاخص احزابی چون مجمع روحانیون مبارز، حزب اعتماد ملی، حزب کارگزاران سازندگی، نمایندگان کنونی و ادوار مجلس شورای اسلامی، استانداران دولت یازدهم، ادوار تحکیم وحدت، مجمع زنان نواندیش، انجمن روزنامههای غیردولتی، انجمن پیشکسوتان روزنامهنگاران ایران، تعاونی مطبوعات کشور، کانون مدافعان حقوق بشر، نهضت آزادی و... مهمان مجموعه مستقل آنلاین بودند. جشنی که به همت روزنامهی مستقل، علی نظری، نمایندهی مجلس ششم، مدیرمسئول و تحریریهی آن برگزار شد.
در این مراسم، مهندس غرضی، استاندار سابق خوزستان و کاندیدای دورهی یازدهم انتخابات ریاستجمهوری و معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان محیط زیست و معاون امور زنان و خانوادهی رئیسجمهور، به ایراد سخنرانی دربارهی اهمیت جایگاه خبرنگاری و روزنامهنگاری در دنیای امروز پرداختند. همچنین علی نظری در بخشی از صحبتهای خود، با تقدیر از پدر و مادرِ مرحوم هما سلطانی، عبدالفتاح سلطانی و معصومه دهقان، یاد و خاطرهی دخترشان را به عنوان اولین ویراستار هفتهی نامهی مستقل گرامی داشت. نمایندهی مردم اراک در مجلس ششم شورای اسلامی، همچنین در بخش پایانی صحبتهای خود از اسپانسر برنامه، تقدیر و تشکر نمود و به جایگاه رفیع رسانههای آزاد و شبکههای اجتماعی اشاره کرده و در بخش دیگری از صحبتهای خود، مسئلهی بازداشتها و اعمال محدودیت بر خبرنگاران و روزنامهنگاران را مورد نقد قرار داد.
در این مراسم که با استقبال کمنظیر فعالان سیاسی اصلاحطلب وتحولخواه مواجه شد، کیکی به مناسبت روز خبرنگار و موفقیت روزنامهی مستقل و وبسایت مستقلآنلاین توسط طیبه سیاوشی شاهعنایتی و معصومه ابتکار بریده شد.
از نکات جالب این جشن، سفرهی رنگین و پذیرایی مجلل آن بود که با ابهام یکی از فعالان سیاسی و اعضای حزب اتحاد مواجه شد. اما علی نظری در پاسخ به این ابهام، از مسئول باغتالار تشکر کرد که زحمت تمام هزینههای این جشن را بر عهده گرفته است و خبر داد که روزنامه و تحریریهی مستقل، هیچگونه پولی بابت این مراسم پرداخت نکرده است. این واکنش با تشویق ممتد حضار مواجه شد و نشان داد مسئولان این روزنامه، هیچ ابایی از پاسخگویی به شائبههای موجود نداشته و با روی باز، حاضر به ارائهی ریز گزارشهای مالی به مردم هستند و از شفافیت استقبال میکنند. شفافیتی که مدتهاست از سوی مسئولان مختلف جامعه به شعارها، حرفها و سخنرانیها محدود شده است اما در اینجا به منصهی ظهور در آمد.
چنین جشنهایی که شفافیت مالی و حرفهای را در بین اهالی مطبوعات رواج میدهد و از سوی دیگر، موجبات انسجام و اتحاد بین گروههای مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را ایجاد میکند، نیازی است که امروز به شدت خلأ آن حس میشود. هدفِ خبرنگاری و فعالیت در عرصهی رسانه، وجود ناقل و رابط بین دولت و جامعه است؛ بنابراین فعالان رسانهای، اعضای یک صنفِ بخصوص به شمار میروند که نیازمند همدلی و همراهیِ همصنفها برای تحکیم و تقویت صنف خود هستند و فاصلهها و افتراق بین اعضا، چیزی جز تضعیف صنف رسانهایها را در پی ندارد.
بنابراین مراسمهای اینچنینی، چه از نظر شکل و چه از نظر محتوا، اتفاق تازهای است و در آن، گروههای مختلف سیاسی و مطبوعاتی، میتوانند روابط خود با یکدیگر را تحکیم بخشند. از طرفی، این جشنها با دعوت از کنشگران مدنی و فعالان مطبوعاتی در شهرستانها، میتواند موجبات ارتباط بهتر و بیشتر روزنامهنگاران و خبرنگاران با مرکزیت را فراهم کند؛ همان فعالان رسانهای که صدای محرومیت مردم خارج از مرکز، مناطق مرزی و سایر اقلیتهای دینی و قومی را به رشتهی تحریر در میآورند. چه آنکه بیشترین چیزی که فعالان رسانهای شهرستانها به آن نیاز دارند، حمایت از سوی همصنفان خود در مرکز است.
به هر حال، جشن دیشب، تمام این محاسن را یکجا با خود به همراه داشت و روزنامهنگاران زیادی برای همکاران خود و مسئولان دولتی از پشت تریبون و میزهای خود حرف زدند؛ مشکلاتی چون کمبود کاغذ و مسائل صنفی رسانههای مکتوب را مطرح کردند و از مسئولان مطبوعاتی وزارت ارشاد گلههایی مطرح نمودند. گلههایی که وجود رانت را در حوزهی رسانه تأیید میکرد و مکرراً از سوی اعضای حاضر در جشن مطرح میشد که چگونه وزارت ارشاد با ایجاد این رانتها، رسانههای مستقل را تا مرز نابودی پیش برده است.
به هر حال، امید است که جشن دیشب و حضور مسئولان دولتی توانسته باشد دستکم جلوی این رانت را بگیرد تا مجدداً رونق و نشاط به عرصهی رسانههای کشور بازگردد.
پویا جامعی
ارسال نظر