وزارت ارتباطات صندلی خود در شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات را از دست داد
ایران در میان ۱۶ کشور آسیایی که نامزد دریافت این کرسی بودند، از آخر دوم شد و از ابقای کرسی در این شورا بازماند.
کشورهای عضو شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) دیروز برای ترکیب شورای بعدی رأیگیری کردند. در این انتخابات ایران از میان 16 کشور آسیایی، رتبه پانزدهم را کسب کرده و نتوانست عضویت خود در شورای حکام را تمدید کند.
به گزارش دیجیاتو کشورهای عضو اتحادیه بین المللی مخابرات از 4 مهر ماه در بخارست رومانی گرد هم آمدند تا ضمن برگزاری جلساتی، اعضای جدید شورای حکام اتحادیه را برای مدت 4 ساله از 2023 تا 2026 را تعیین کنند.
صبح دیروز به وقت رومانی، این انتخابات برگزار شد و وزارت ارتباطات ایران نتوانست رای لازم برای عضویت در شورا را کسب کند. کشورها از 5 قاره برای 48 کرسی این شورا رقابت کردند که سهم قاره آسیا از آن 13 صندلی است. ایران از میان 16 متقاضی عضویت در این شورا با کسب 91 رای در رتبه پانزدهم و پایینتر از اردن قرار گرفت تا نتواند صندلی خود در این شورا را حفظ کند.
امارات، هند، اندونزی، تایلند، مالزی، ژاپن، کویت، فیلپین، عربستان، استرالیا، کره جنوبی، بحرین و چین، 13 کشور آسیایی هستند که در شورای ITU برای 4 سال آینده صاحب کرسی شدند.
ایران در میان ۱۶ کشور آسیایی که نامزد دریافت این کرسی بودند، از آخر دوم شد و از ابقای کرسی در این شورا بازماند.
ایران در دوره رو به پایان شورای حکام این اتحادیه دارای یکی از کرسیهای کشورهای آسیایی بود که در زمان دولت حسن روحانی بهدست آمده بود.
در انتخابات این بار اتحادیه ۱۳ کرسی برای کشورهای آسیایی در نظر گرفته شد و ۳۵ کرسی دیگر شورا بین کشورهای سایر قارهها سرشکن شد.
ایران در حالی 44 رای با سیزدهمین کشور آسیایی که توانست کرسی این شورا را کسب کند فاصله دارد که در دوره قبلی این انتخابات توانسته بود بیش از 146 رای به دست آورد. این برای دومین بار پس از انقلاب بود که ایران توانست عضو شورای حکام ITU شود.
شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) آژانس تخصصی سازمان ملل متحد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که همراه با 193 کشور عضو و بیش از 900 شرکت، دانشگاه و سازمان بینالمللی و منطقهای، نوآوری در فناوری اطلاعات و ارتباطات را پیش میبرد.
اجلاس سران ITU هر چهار سال یک بار برگزار می شود و در این اجلاس در مورد راهبردی ترین خط مشیهای حوزه مخابرات تصمیم گیری میشود. در همین حال، قطعنامههای متعددی صادر، اسناد بسیاری امضاء و اعضای شورای راهبری ITU هم هر چهار سال یکبار در همین اجلاس تعیین میشوند.
ارسال نظر