قطعی اینترنت و اثرات آن بر کسبوکارها
حقیقت این است که تجربه کشورهای دیگر شبیه ما نیست اما میدانیم آنها هم بعضی محدودیتها را دارند، اما جایگزینهای خوب در کنار محدودیتها به اصنافشان ارائه میدهند.
چندی پیش یکی از خبرگزاریهای داخلی با اعلام آمار زیان قطع اینترنت به میزان ۴۵ میلیارد در ساعت به تاثیرات اسفبار محدودیتهای اخیر اینترنت اشاره کرد و این بحث دوباره گشوده شد که بالاخره اصناف تا کجا باید در نتیجه تصمیمات دولت زیان ببینند؟ قطعی و محدودیتهای اینترنت در ماههای اخیر باعث زیان سنگین اصناف و کسب و کارهایی شده که تا پیش از این از طریق فضای مجازی میتوانستند مشتریهای خود را جذب و مدیریت کنند، اما حالا با قطعی اینترنت چالشهای جدی پیش روی آنها قرار داده شده است. چالشهایی که میتواند باعث گسترش فقر و افزایش یارانهبگیران شود زیرا یک میلیون شغل و چهارصد هزار فروشگاه ایرانی در بستر اینستاگرام با ۳۲ هزار میلیارد گردش مالی آمار کمی نیست و باید هر چه زودتر فکری به حال بیکارشدگان این عرصه کرد.
در آغاز گفتگو کردیم با ابراهیم درستی، عضو اتاق اصناف تهران:
ابراهیم درستی درباره تاثیر محدودسازی اینترنت بر درآمد اصناف به مستقل گفت:
به هر صورت دنیا دنیای اینترنت و شبکههای مجازی است و در عین حال همه به ساز و کارهای آن در تجارت عادت کردهاند. اخیرا نیز دوستان اقداماتی کردهاند و امیدوارم مشکلات اینترنت برای اصناف مرتفع شود. این روزها، روزهای سختی بر اصناف میگذرد و امیدوارم سازمان امور مالیاتی کشور این وضعیت را در نظر بگیرد و سال دیگر که طلب مالیات کرد این روزها را مدنظر قرار دهد که تا چه حد دست اصناف بسته بود.
کسبه واقعا دو سال درگیر کرونا بودند و آن روزها هم در عین حال دولت وقت، کار خاصی برای بهبود وضعیت اصناف نکرد ولی حداقل دوستان امروز باید کمکی به اصناف بکنند تا در حوزه مالیات دچار مشکلات نشوند.
وی در ادامه درباره مذاکرات اصناف با دولت در این زمینه افزود:
صادقانه بگویم جلساتی با وزیر اقتصاد و ریاست سازمان امور مالیاتی داشتهایم و این مسائل مطرح شده است و خوشبختانه دوستان در سال گذشته پذیرفتند که مشکلاتی برای اصناف وجود دارد و همراهی کردند و دوست داریم امسال هم مشکلات اصناف را مدنظر قرار دهند تا مشکلات بیشتر را شاهد نباشیم. من نوید میدهم که حتما هماهنگیهای لازم صورت میگیرد.
درستی در پایان گفت: اینترنت بالاخره خیلی مهم است و کسی منکر آن نیست ولی به هر صورت بخش غیراینترنتی اصناف نیز برقرار است. البته امیدوارم هر چه جلوتر برویم وضعیت اینترنت بهبود یابد تا اصناف بیش از این دچار مشکلات مالی و از دست دادن مشتریهایشان نشوند. امیدوارم این روزهای سخت که بر اصناف میگذرد در نظر دولت باشد تا بتواند کمکهای حمایتی درستی به اصناف دهد.
در ادامه گفتگو کردیم با محمدرضا فیاض فعال اقتصادی و عضو سابق اتاق اصناف:
محمدرضا فیاض در آغاز درباره وضعیت فعلی اصناف در مواجهه با محدودیتهای اینترنت به مستقل گفت:
بطور کلی بخش اقتصادی مدتهاست که آموخته و هم یاد گرفته تا با سیستم فضای مجازی کارهای اقتصادی و مالی و اداری و بیمهاش را پیش ببرد و از این مسیر کارهای زیادی را با خارج و داخل انجام میدادند.
قطعی اینترنت که اتفاق افتاد اصناف مقابل عمل انجام شده قرار گرفتند در این بین دولت باید یا سیستم جبرانی در نظر بگیرد یا برای ادامه این روند فکری بکند، به هر حال حجم اقتصادی اصناف بالاست و مشتریها متعددند و باید ارتباطات اینترنتی را برقرارکرد. در تجارت ارتباط است که حرف اول را میزند.
اگر ارتباط خوب نداشته باشیم بهترین تولید کننده نیز موفق نمیشود در رقابت قرار بگیرد. در نتیجه لازم است روشهای جایگزین به خوبی مورد توجه استفاده کنندهها قرار بگیرد و نظرشان را جلب کند و خدمات لازم را ارائه دهند. اگر این اتفاق نیفتد و یا به تعویق بیفتد باید در روشهای قبلی تجدید نظر کنند.
وی در ادامه درباره میزان زیان اصناف از محدودیتهای اینترنتی افزود:
من نمیتوانم زیان را محاسبه کنم اما در تجارت و صنعت و بازرگانی ارتباطات حرف اول را میزند. هرکسی یک مشتری و مخاطبی دارد اگر چنان چه دستش به او نرسد یعنی به هدف نرسیده است و اگر این اتفاق طولانیمدت باشد میتواند تاثیرات منفی اقتصادی بسیاری بر اصناف داشته باشد.
فیاض در پایان درباره تجربه کشورهای مختلف در چنین مواردی گفت:
حقیقت این است که تجربه کشورهای دیگر شبیه ما نیست اما آنچه من میدانم آنها هم بعضی محدودیتها را دارند، اما جایگزینهای خوب در کنار محدودیتها به اصنافشان ارائه میدهند.
مثلا در کشورهای حوزه خلیج فارس برخی از نرم افزارها قابل استفاده نیست اما جایگزینهای خوبی دارند. اگر محدودیت اینترنت ادامهدار شود جایگزین آن حتما باید پیش بینی گردد.
ارسال نظر