معاون وزیر اقتصاد: راه اندازی آژانس های سرمایه گذاری در کشور ضروری است

مستقل آنلاین/معاون وزیر اقتصاد با بیان ضرورت ایجاد آژانس های سرمایه گذاری در کشور گفت: قبل از تشدید تحریم ها هزار و ۲۰۰ شرکت خارجی در ایران سرمایه گذاری کردند که امروز نیازمند حمایت هستند.

معاون وزیر اقتصاد: راه اندازی آژانس های سرمایه گذاری در کشور ضروری است

سیدعلی‌محمد موسوی روز شنبه در نشست مشترک با مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و استاندار یزد اظهار داشت: در برخی کشورها در کنار سفارتخانه‌ها، آژانس‌های سرمایه گذاری راه اندازی شده که ظرفیت‌های سرمایه گذاری را معرفی می‌کند و در این زمینه ترکیه ۴۰ آژانس سرمایه گذاری دارد.

وی با تأکید بر برنامه ریزی و بسترسازی مسئولان برای افزایش سرمایه گذاری در استان‌ها افزود: در برنامه ششم توسعه، جذب ۶۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی شامل ۱۵ میلیارد دلار فاینانس، ۳۰ میلیارد دلار قرارداد مستقیم و ۲۰ میلیارد دلار قرارداد مشارکتی پیش بینی شده است.

وی درباره اولویت‌های این سازمان گفت: اولویت‌های سازمان سرمایه گذاری ایران جذب سرمایه گذاری‌های کوچک و بزرگ خارجی و صیانت از حقوق سرمایه گذارانی است که قبلاً در کشور سرمایه گذاری کرده اند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری خارجی یکی از منابع عمده درآمد کشورهاست، خاطرنشان کرد: اولویت دیگر وزارت امور اقتصادی رفع نواقص قانونی و تجدید نظر در قوانین موجود در بحث سرمایه گذاری است که از نمایندگان مجلس انتظار می‌رود در این زمینه با وضع قوانین مورد نیاز به دولت و سرمایه گذاران کمک کنند.

وی اضافه کرد: کشور ما کاملاً به نفت متکی شده و در این شرایط و با تحریم فروش نفت با مشکلات مختلفی مواجه شده ایم به همین دلیل باید به سمت راهکارهای کوتاه مدت و بلندمدت برای حل موانع جذب سرمایه‌های بزرگ خارجی حرکت کنیم.

رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران تأکید کرد: در راستای جذب سرمایه گذاری خارجی تدوین قوانین جدید در حوزه سرمایه گذاری و مشوق‌هایی همچون اقامت دائم برای سرمایه گذاران خارجی داشته باشیم و در مرحله نخست باید هدف گذاری عمده‌ای روی ایرانیان و حتی یزدی‌های مقیم خارج از کشور و شیعیان و کشورهای بزرگی همچون چین و ترکیه داشته باشیم.

موسوی با تبیین ظرفیت ایرانی‌های خارج از کشور و شیعیان برای جذب آنها در جهت سرمایه‌گذاری گفت: بعد از برجام وقت بسیاری تلف شد و برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی باید تلاش‌های بیشتری صورت می‌گرفت تا هم اکنون نتایج چشمگیرتری را شاهد بودیم.

رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران با بیان کهنه بودن برخی قوانین سرمایه گذاری، لزوم بروزرسانی این موارد را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: گوش دادن به درد دل سرمایه گذاران، رعایت پروتکل‌های بین المللی و داشتن نظم در این شرایط مهمترین ضرورت‌های فضای اقتصادی کشور است.

موسوی در ادامه درباره وضعیت سرمایه گذاری‌های خارجی در استان یزد هم اظهار داشت: هر چند که ساختمان مرکز خدمات سرمایه گذاری این استان آبرومندانه است ولی با توجه به ظرفیت‌های بالای یزد، حجم سرمایه گذاری ها در شأن یزد نیست.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام برای جلب سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند مدنظر قرار گیرد، ادامه داد: باید روی جذب سرمایه گذاری حتی به صورت اندک برای طرح‌های غیرتحریمی مانند هتل، دانشگاه، بهداشت و غیره متمرکز شد و از ظرفیت یزدی‌های مقیم خارج از کشور، چینی‌ها و ترک‌های مشتاق به سرمایه گذاری استفاده کرد.

وی با تشریح ظرفیت‌های گردشگری و فرهنگی استان یزد گفت: یزد پتانسیل تبدیل شدن به ونیز به عنوان قطب گردشگری بین‌المللی را دارد، زیرا بافت تاریخی و بناهای تاریخی بی‌نظیری در خود جای داده که باید از این ظرفیت استفاده مطلوب کرد.

در این جلسه گزارشی از وضعیت مرکز خدمات سرمایه گذاری و میزان سرمایه گذاری‌های خارجی در سال ۹۷ در استان یزد و نیازها و ضرورت‌های تحقق سرمایه گذاری و رونق اقتصادی و راه‌های توسعه اقتصادی در بخش‌های مختلف ارائه شد.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها