انتقاد روسیه از برگزاری کنفرانس منامه
مستقل آنلاین/ کنفرانس منامه تلاش آمریکا برای تحمیل مواضع خود در مساله فلسطین به حساب میآید و مسکو به شدت از این رویه نگران است.
به گزارش رویترز، وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیهای از تلاش برای برگزاری کنفرانس بین المللی منامه در راستای اجرای بخشی از طرح آمریکایی «معامله قرن» انتقاد و اعلام کرد: واشنگتن قصد دارد روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیرماه) در پایتخت بحرین کنفرانسی با عنوان «شکوفایی برای صلح» برگزار کند که در آن بخش اقتصادی «معامله قرن» اعلام خواهد شد.
در این بیانیه آمده است: به نظر میرسد آمریکا میخواهد با کمکهای اهدایی کشورها، مبالغ کلان مالی برای اجرای طرحهای سرمایهگذاری بزرگ در سرزمینهای فلسطین، اردن، مصر، لبنان و سوریه فراهم کند.
یک مقام ارشد دولت ترامپ یکشنبه هفته گذشته از رونمایی بخش اول «معامله قرن» شامل برگزاری «کارگاه» جذب سرمایهگذاری برای کرانه باختری، غزه و منطقه خبر داده بود.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه همچنین یادآوری شده است: این در حالی است که رهبری فلسطین از شرکت در این طرح آمریکایی خودداری و اعلام کرده که تشکیلات خودگردان فلسطین حق انحصاری خود برای تصمیم گیری درباره مسایل مرتبط با تحقق آرمان مردم فلسطین را به هیچکس واگذار نمیکند.
در بیانیه مسکو همچنین آمده: بدیهی است که پس از همایش ناکام ورشو، موضوع تلاش دیگر آمریکا برای جابجایی اولویتهای دستور کار منطقهای و تحمیل دیدگاه خود در حل مساله فلسطین و اسراییل مطرح است.
وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرده است: تلاش سرسختانه آمریکا برای جابجایی هدف دستیابی به راه حل سیاسی جامع با بسته کمکهای اقتصادی و زیر پا گذاشتن اصل ایجاد دو حکومت مستقل برای دو کشور، موجب نگرانی شدید شده است.
در ادامه بیانیه، آمده است: در این رابطه، روسیه بار دیگر بر پایبندی به سیاستهای اصولی خود برای عدول نکردن از اصول قانونی و بینالمللی حل و فصل مسایل خاورمیانه ازجمله قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید دارد.
از سوی دیگر شبکه خبری CNN گزارش کرد که «کارگاه جذب سرمایه گذاری» در روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیرماه) در منامه پایتخت بحرین و با حضور وزیران اقتصاد و رؤسای شرکتهای تجاری کشورهای مختلف برگزار خواهد شد.
به موجب این گزارش کارگاه مذکور توسط «جرد کوشنر» (Jared Kushner) مشاور و داماد رئیس جمهوری آمریکا و «جیسون گرینبلت» (Jason Greenblatt) فرستاده ویژه این کشور در خاورمیانه اداره میشود.
گفتنی است معامله قرن (Deal of the Century) اصطلاحی سیاسی است و به طرحی گفته میشود که از سوی دولت ترامپ رئیسجمهوری ایالت متحده در مسیر روند صلح بین فلسطین و اسرائیل، طراحی شده است.
به موجب این طرح، اسرائیل، در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادیبخش فلسطین و قطع نامههای شورای امنیت و الحاق بخشهایی از مناطق اشغالشده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت میکند.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و بسیاری از مقامات فلسطینی و کشورهای دیگر با این طرح به شدت مخالفت کردهاند.
بنا به گمانه زنی روزنامه «اسرائیلهیوم» نزدیک به دولت «بنیامین نتانیاهو»، اگر سازمان های فلسطینی طرح ترامپ را نپذیرند آمریکا مانع از رسیدن کمکهای کشورها به فلسطینیان خواهد شد.
این طرح قرار است برای پایان دادن به بیش از ۷۰ سال منازعه فلسطین-اسرائیل پیشنهاد شود.
بر بنیاد این طرح، بخشهایی دیگر از فلسطین شامل نیمی از کرانه باختری و بخشی از بیتالمقدس خاوری که از نظر جامعه جهانی به دولت فلسطین تعلق دارد، به اسرائیل واگذار میشود و در عوض اسرائیل با تشکیل کشور مستقل فلسطینی در نیمه دیگر کرانه باختری و تمام نوار غزه و تنها چند محله از بیتالمقدس خاوری موافقت میکند.
همچنین بر اساس طرح مذکور، شهر ابودیس به جای بیتالمقدس به عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد و فلسطینیان باید از حق بازگشت به سرزمین خود که طبق قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت به رسمیت شناخت شده، صرف نظر کنند.
ارسال نظر