زنجیرزنی دختران در شب‌های محرم

ویدیوی زنجیرزنی دختران که یک کانال تلگرامی منتشر کرد با انتقادات مخاطبان همراه شد.

حجم ویدیو: 3.57M | مدت زمان ویدیو: 00:00:41

ایام محرم از دیرباز در شهرها و روستاهای ایران با دسته‌های عزاداری و مناسک ویژه‌ای همراه است. تقریبا عموم مردم ما اعم از شیعه و سنی و اقلیت‌های مذهبی با این آداب و رسوم مذهبی خو گرفته و بزرگ شده‌اند.

اما در سال‌های اخیر تصاویر عجیب و مناظر غیرمعمول در عزاداری‌ها مشاهده می‌شود که تفسیر و توضیح آن با جامعه شناسان و دین‌پژوهان است.

اما در ادامه این صحنه‌های عجیب و غریب  روز گذشته کانال تلگرامی یاسر عرب مستندساز، ویدیوی زنجیرزنی دختران را منتشر کرد و در توضیح آن نوشت:

این امام حسینی که این دختران نوجوان می‌فهمند و برایش زنجیر میزنند حتما با امام حسینی که چهارتا تئوریسین یقه بسته در قاب صدا و سیما گمان می‌کنند بر حیات و ممات و علل و عوارض گفتمانش محیط هستند، و باید تبیینش کنند فرق دارد... 

 

البته ما مدعیان اصرارهای خودمان را داریم که تمام حقیقت نزد ماست و سرچشمه معارف حقه شیعه و اسلام ناب محمدی چون موم در دست ما خلاصه می‌شود و اگر بستر مناسب باشد حتی اینقدر اعتماد به سقف داریم که به جای امام حسین در مورد چنین عزادار و زنجیر زنی هم نظر بدهیم و جایگاهش را مشخص کنیم واگر پا بدهد حتی نکیر و منکرش بشویم و با ون گشت ارشاد جمهوری‌اسلامی مچ دستش را به عنوان یک مرد نامحرم بگیریم بکشیم ببریمش و یا به عنوان یک کارمندِ خانمِ مقنعه ای با او گیس و گیس کشی راه بیندازیم و امر به معروف سختش کنیم تا دینش را آنطور که ما می فهمیم کامل کند و ... و ...

 

اما ای کاش کلا ساکت می‌شدیم!

 

چرا که؛ «کس نمی‌داند در این بحر عمیق، سنگ ریزه قرب دارد، یا عقیق!»

 

برخلاف انتظار موج انتقادات از این ویدیو برپاشد و عموم منتقدین می‌گویند این عزاداری نیست بلکه در بهترین و مثبت‌ترین نگاه، تفریح و سرگرمی نوجوانان است. 

یکی از مخاطبان نوشت:

 

متن متفاوتی برای کلیپ دختران زنجیر زن نوشته بودید که به نظر میرسد این نوع مراسم را نمادی از اعتقاد این نوجوانان به شعائر و آیین های دینی دانسته بودید. 

 

حقیقتا به این تعبیر باور دارید ؟

 

قبول ندارید که وجه سرگرمی ، حضور در جمعیت در خیابان و شراکت در مراسمی موجه (بدون خطر اقدام گشت ارشاد و امثالهم ) ، تخلیه انرژی سرکوب شده ، در یادمانی که متاسفانه دیگر شبیه فستیوال های صرفا سرگرم کننده شده و اساسا فاقد بار معنایی دینی است ، و عواملی از این دست ، مشوق این دخترکان محروم از بسیاری حقوق بدیهی ، در چنین مناسکی است ؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها