وزیر آموزش و پرورش به شایعات پایان دهد

این که چرا رتبه‌بندی پس از گذشت ۴۵ روز دیگر (۱۵ اسفند و دم انتخابات و پایان سال مالی) اجرایی خواهد شد؟ خود مسئله‌ای است که بر خیلی از شایعات دم انتخاباتی مبنی بر فریب و دست انداختن جامعه فرهنگیان با وعده‌های سر خرمن شدیدا دامن می‌زند.

مستقل‌آنلاین _ سرویس اجتماعی/ رضا قاسم‌پور_ کارشناس حوزه آموزش

سریال جنگجویان کوهستان که یادتان هست؟ در اوایل دهه هفتاد این سریال قدیمی به طور هفتگی پخش میشد و لین چان قهرمان داستان چه طرفداران پر و پا قرصی که نداشت...

یادم هست سال ۷۳ که رفتم مراسم خواستگاری، برادر خانمم همان روز پس از دیدن این سریال مهیج، احساساتی شده و شیشه‌های اتاق و تاندون دستش را بریده بود.

داستان رتبه بندی معلم‌ها نیز بی‌شباهت به این سریال ژاپنی که در منقبت چینی‌ها ساخته شده نیست!

در دوره اول روحانی با تبلیغات گسترده مرحله اول رتبه‌بندی نیم‌بند اجرا شده و چندرغازی به حقوق معلمین افزوده شد. مرحله دوم این سریال چند سالیست نقل محافل و مجالس گوناگون است. هر وزیر و وکیلی که بر سر کار می‌آید مدتی روی این موضوع و حواشی آن مانور می‌دهد و صداوسیما هم که استاد جار زدن و لوث کردن مسائل آموزش و پرورش است. به قول ظریفی دوش به دوش تبلیغات چندش‌آور نوشیدنی عالیس بر سرنای زوار در رفته رتبه‌بندی می‌دمد...

وزیر آموزش و پرورش ظاهراً در تکاپوست تا قبل از انتخابات به هر نحوی، نظام رتبه‌بندی معلم‌ها را جمع و جور کرده و اجرایی کند. منتها در بین قاطبه همکاران تردیدها و تشکیک‌هایی جدی در این خصوص دامن زده می‌شود.

این که چرا رتبه‌بندی پس از گذشت ۴۵ روز دیگر (۱۵ اسفند و دم انتخابات و پایان سال مالی) اجرایی خواهد شد؟ خود مسئله‌ای است که بر خیلی از شایعات دم انتخاباتی مبنی بر فریب و دست انداختن جامعه فرهنگیان با وعده‌های سر خرمن شدیدا دامن می‌زند.

در تماسی که با یکی از معاونان رئیس ‌جمهور در خصوص چرایی تأخیر و چگونگی اجرای رتبه‌بندی داشتم ایشان چنین عنوان نمودند:

"در مصوبه دولت، تاریخ اجرا و بهره‌مندی از طرح برای مشمولان از ٩٨/٧/١ قید شده است. لذا تأخیر در اجرا صرفا می‌تواند به دلیل محاسبه امتیازات مشمولان و قرار دادن آن‌ها در طبقات (رتبه های) پنجگانه باشد"

از ایشان پرسیدم آیا رتبه‌بندی می‌تواند دروغی بزرگ برای سوق دادن فرهنگیان بر سر صندوق‌های رأی و... باشد؟

و اصولاً آیا رتبه‌بندی قابلیت اجرا در سال ۹۹ را دارد؟ یا خیر؟

ایشان پاسخ دادند: "این که قابلیت اجرا دارد یا نه طبعاً باید مسئولان وزارتخانه نظر بدهند، ولی تا آنجا که من مطلع هستم در مراحل بررسی و تصویب آیین‌نامه اجرایی اصلا این موضوعات مطرح نبود و بقول عربی‌دان‌ها حتی تفوه هم نشد!

البته در کشور ما عده‌ای استاد ربط دادن مسائل بی‌ربط به یکدیگر هستند!"

حال دوباره بر می‌گردیم به داستان مهیج جنگجویان کوهستان!

آیا نظام رتبه‌بندی لایحه‌ای مقطعی برای فریب و سرکار گذاشتن معلم‌هاست؟ تا با جار زدن مکرر و مشمئز کننده خبر افزایش دویست تا هفتصد تومانی حقوق، برخی احساساتی شده و تاندون دست نیاز خود را در آینه ریا و لایحه تزویر پاره کنند؟

دکتر حاجی میرزایی در روزهای آتی زیر تیغ استیضاح نمایشی نمایندگانی است که می‌خواهند به هر ترتیبی که شده از مقوله مفلوک رتبه‌بندی معلم‌ها کلاهی نمدین در بین فرهنگیان برای خود دست و پا کنند.

 بهتر است وزیر خیلی شفاف و شجاعانه پشت صحنه رتبه‌بندی را با همکاران مطرح کرده و صادقانه و به دور از شعاردرمانی بگوید برای ترمیم منزلت غبارآلود و معیشت سقوط آزاری مجموعه تحت فرمانش، چه چیزی در چنته پرورانده و در آستین ارائه خواهد کرد؟

و این که آیا نظام رتبه‌بندی فعلی که ظاهراً کارشناسی شده و مصوب دولت بود، همین است که بر طبل اجرایش می‌کوبیم؟ یا همانند داستان خالکوبی شیر بی ‌یال ‌و دم، قلب واقعیت و سلب ماهیت شده است؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها