با قوی ترین کودک ایران آشنا شوید+عکس
کیان رشیدی پسربچه لرستانی است که با استعداد فراوانش در ورزش وزنه برداری توانسته لقب قوی ترین کودک دنیا را از آن خود سازد و می خواهد یک روز رکورد حسین رضازاده را هم بشکند.
کیان که حالا ۶ سال دارد و مهر ماه امسال به کلاس اول خواهد رفت، متولد سال ۹۴ در شهر خرم آباد در استان لرستان است. پدر کیان یک کشاورز خرم آبادی متولد سال ۵۶ است که علاوه بر کیان، یک دختر هم دارد که یک سال و نیمی از کیان بزرگ است.
استعداد ذاتی کیان در ۳ سالگی کشف شد، یک روز که خودجوش به سمت ۲ کیسه برنج ۱۰ کیلویی در گوشه ی خانه شان می رود و یک ضرب آن ها را بلند می کند. یکی از اقوام خانواده ی کیان که شاهد این اتفاق بود، چند روز بعد محمدرضا سپهوند، از قهرمانان پاورلیفتینگ و رئیس ورزش های دانشگاهی لرستان را به دیدن کیان می برد. سپهوند آن روز تنها به دست های کیان نگاه می کند و بی هیچ حرف دیگری خانه ی آن ها را ترک می کند. بعدها وقتی کیان ۶ ساله شد، سپهوند از او برای شرکت در مسابقات دعوت می کند. سپهوند به خانواده ی کیان می گوید نگران بود اگر از قدرت پسرشان مطلع شوند او را به انجام کارهای سنگینی وا دارند چون سنش برای شروع ورزش سنگینی مثل پاورلیفتینگ کم بود، به همین دلیل منتظر شد تا کیان ۶ ساله شود.
پدر کیان می گوید او و همسرش از همان روزی که متوجه استعداد کیان شدند با خود عهد کردند که کیان را هرگز درگیر دنیای بزرگ ترها نکنند و اجازه دهند پسرشان بچگی کند. حتی گاهی که نزدیکان از کیان می خواستند بازی را رها کند و برایشان مثلاً جسمی را بلند کند، اجازه ی چنین کاری را نمی دادند.
شروع رسمی مسابقات کیان از ۶ سالگی بود، زمانی که محمدرضا سپهوند از او دعوت می کند به دانشگاه آزاد خرم آباد برود و در مسابقات پاورلیفتینگ شرکت کند. پس از ۴ جلسه تمرین راهی مسابقات می شود و در آنجا برای اولین بار وزنه ۸۲ کیلویی می زند.
مهراب فاطمی، یکی از قوی ترین مردان ایران، وقتی تصاویر وزنه برداری کیان را می بیند، او را به تهران دعوت می کند و کیان در آنجا وزنه ۹۰ کیلویی می زند.
چند روز بعد، کیان در حضور حمید قلی زاده، بنیانگذار و رئیس سازمان جهانی ثبت رکوردهای ورزشی جهان (ایمارو) وزنه ۹۵ کیلویی می زند. قلی زاده این رکورد را ثبت می کند و از آنجا لقب قوی ترین کودک دنیا به کیان تعلق می گیرد.
پدر کیان می گوید تا قبل از پسرش کسی چنین رکوردی را ثبت نکرده بود. به گفته ی او، پیش از این یک کودک ۷ ساله ی ایلامی بود که قرار بود وزنه ۷۰ کیلویی بزند اما پرچم قرمز دریافت کرد و تاکنون در دنیا کسی نتوانسته رکوردی مشابه و یا کمتر و بیشتر از کیان را بزند.
پدر کیان درباره ی نگرانی ها درباره ی سلامت پسرش و آسیب دیدن او می گوید این ترس را داشتند اما کارشناسان و ورزشکاران این حوزه به او اطمینان دادند اگر ورزش اصولی انجام شود و تکنیک ها رعایت شود، هیچگونه مشکلی برای کیان پیش نخواهد آمد. برای اطمینان از وضعیت سلامتی کیان، تست های زیادی هم از بدنش گرفته شده و او مشکلی برای ادامه دادن این ورزش نداشته است.
کیان فعلاً تحت نظر پدرش آموزش می بیند که با مشاوره گرفتن از اساتید ورزشی، سعی می کند برخی تکنیک ها را به او بیاموزد. پدر کیان که چند وزنه برایش خریده و با او در خانه تمرین می کند، می گوید باشگاه بزرگسالان برای سن کیان مناسب نیست و او نیاز به یک باشگاه خصوصی دارد تا بتواند هم تغذیه ی درستی داشته باشد و هم اصولی تمرین کند.
پدر کیان درباره ی تداخل درس و ورزش پسرش می گوید نه قصد دارند استعداد کیان را نادیده بگیرند، نه به خود اجازه می دهند مانع پیشرفت فرزندشان در حوزه های دیگر شوند.
کیان حالا در کنار تمرینات وزنه برداری اش، دوچرخه سواری و شنا هم می کند و گاهی همراه پدر خود سر زمین کشاورزی می رود و در آنجا به او کمک می کند.
پدر کیان درباره ی برنامه های آینده ی پسرش می گوید قصد دارند وقتی کیان ۸ ساله شد تمرینات وزنه برداری اش را به طور حرفه ای شروع کنند.
او با اشاره به اینکه یک کشاورز اجاره نشین است که هزینه های زندگی خانواده ی خود را به سختی تأمین می کند گفت پولی برای راه اندازی یک باشگاه خصوصی برای فرزندش ندارد اما به نظر کارشناسان، کیان یک اعجوبه با آینده ای درخشان است به همین دلیل، شایستگی بهره مندی از یک باشگاه اختصاصی را دارد و او امیدوار است حامی خوبی برای پسرش پیدا شود. او تأکید کرد کیان برای پرورش استعداد و ادامه ی تمرینات تخصصی خود نیازمند حمایت های مادی و معنوی است.
کیان خود می گوید مهدی و مهراب فاطمی را خیلی دوست دارد و الگویش مهدی فاطمی است. او همچنین می گوید دوست دارد روزی قهرمان المپیک شود و رکورد رضازاده را بشکند.
ارسال نظر