سلیاک چیست ؟
بیماری سلیاک در واقع نوعی اختلال در هاضمه به شمار می آید که در آن سیستم ایمنی بدن نسبت به گلوتن ها واکنش می دهد.
گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار موجود می باشد. این واکنش ایمنی در نهایت باعث می شود که پوشش روده کوچک آسیب ببیند و از جذب مواد مغذی جلوگیری می کند.
این بیماری اغلب در کودکان بین 6 ماه تا دو سال اتفاق می افتاد اما ممکن است که در سایر سنین نیز نمودار شود.
این بیماری در نهایت باعث اسهال، خستگی بیش از حد و کاهش وزن، نفخ و کم خونی خواهد شد و می تواند مشکلات جدی تری را نیز به دنبال داشته باشد. در کودکانی که اغلب به این بیماری دچار می شوند، رشد به طور درست انجام نمی گیرد.
جلوگیری از بیماری سلیاک با حذف گلوتن از رژیمغذایی
علائم بیماری سلیاک
این بیماری علائم مختلفی دارد و بسته به سن فرد می تواند به انواع گوناگونی بروز کند. از شایع ترین علائم سلیاک می توان به اسهال، خستگی و کاهش وزن اشاره کرد.
برخی دیگر از علائم غیرمعمول این بیماری نیز شامل درد ها و گازهای شکمی، تهوع و یبوست است. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، ممکن است که علائمی را بروز دهند که مربوط به سیستم گوارشی هم نیستند.
. کمبود آهن که در نهایت باعث کم خونی می شود.
. نرمی استخوان که در نهایت باعث پوکی استخوان می شود.
. خارش و جوش های پوستی
. آسیب به میناهای دندان
. زخم های دهانی
. سردرد و خستگی های مختلف
. درد های مفصلی
. کاهش های عملکرد طحال
. برگشت اسید معده که باعث سوزش معده می شود.
عوامل موثر در شکم درد چیست؟
علائم بیماری سلیاک در کودکان چیست؟
در کودکان زیر 2 سال، معمولا علائم و نشانه های بیماری سلیاک متفاوت است اما به طور کل علائم این بیماری را می توان به شرح زیر نام برد:
. اسهال مزمن
. استفراغ
. تورم های شکمی
. عدم رشد
. ضعیف شدن به دلیل کمبود اشتها
. به هدر رفتن ماهیچه ها
درباره این بیماری…
بیماری سلیاک یک نوع بیماری خارش و جوش است که با تاول پوستی نیز همراه است. اگر شما بیماری اسهال و یا ناراحتی گوارشی دارید که بیش از دو هفته به طول انجامیده است باید حتما با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید.
این علائم در کودک شما ممکن است که به شکل های متفاوتی بروز کند اما اگر کودک شما رنگ پریده، کج خلق و یا ناتوان در رشد است دقت داشته باشید که به طور حتم مستعد این بیماریست و باید او را به پزشک مربوطه مراجعه دهید.
این بیماری معمولا جنبه ارثی دارد و اگر فردی در خانواده شما مبتلاست به طور حتم سایرین نیز مبتلا می شوند و بهتر است که به صورت مداوم کورد آزمایش قرار گیرند.
از عوارض بیماری سلیاک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سو تغذیه
این بیماری با آسیب رساندن به روده کوچک باعث می شود که جذب مواد غذایی با مشکل مواجه شود و در نتیجه باعث کاهش وزن خواهد شد.
از دست دادن کلسیم
در این بیماری، جذب کلسیم کاهش خواهد یافت و در نتیجه پوکی استخوان به وجود می آید.
ناباروری
این بیماری ممکن است که با عدم دریافت کلسیم و ویتامین D منجر به بروز ایراداتی در مسائل تولیدمثلی شود.
سرطان
افراد مبتلا به سلیاک اغلب به علت رژیم غذایی خاصی که دارند در معرض چندین نوع سرطان از جمله لنفوم روده و سرطان های روده هستند.
مشکلات عصبی
بیماری سلیاک همچنین باعث بسیاری از مشکلات عصبی نظیر تشنج و ناخوشی محیطی می شود.
به طور خلاصه….
بیماری سلیاک نوعی بیماریست که در آن بدن نسبت به گلوتن واکنش نشان می دهد، این بیماری می تواند مشکلات بسیاری از جمله سرطان ها، مشکلات عصبی و … را منجر شود.
ارسال نظر