آیا با توجه به شرایط کرونا در کنکور شرکت می کنید؟

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر این که مخالفان برگزاری کنکور به جای تلاش برای تعویق، دنبال راهکارهایی برای برگزاری بهتر این آزمون باشند

آیا با توجه به شرایط کرونا در کنکور شرکت می کنید؟

به گزارش مستقل آنلاین : محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر مطلبی درباره کنکور منتشر کرد.

متن مطلب رئیس مجلس درباره کنکور به شرح زیر است:

‌‌«بسیاری از دانش‌آموزان عزیز داوطلب ‎کنکور و خانواده‌های محترم آنان، نگران پیامد‌های برگزاری آزمون سراسری در شرایط فعلی هستند.

از کمیسیون ‎آموزش و تحقیقات خواستم به فوریت و به دقت، ابعاد مختلف این موضوع را باحضور متخصصان بررسی کنند و درصورت لزوم آن را از مراجع ذی‌صلاح پیگیری نمایند.»

محسن پیرهادی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به حواشی ایجاد شده پیرامون برگزاری کنکور، نامه‌ای را به وزرای بهداشت و علوم ارسال کرده است که در این نامه خواستار در نظر گرفتن جمیع جهات و انجام پیش‌بینی‌های لازم و همفکری دولتمردان و نمایندگان ملت، برای اخذ بهترین تصمیم در ارتباط با زمان برگزاری کنکور جهت رفع نگرانی خانواده‌ها شده است.

متن نامه عضو هیئت رئیسه مجلس به وزیر بهداشت و درمان به شرح زیر است:

«باسمه‌تعالی

جناب آقای دکتر نمکی؛ وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

جناب آقای دکتر غلامی؛ وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری

سلام‌علیکم

همان‌طور که استحضار دارید، چند ماه است که مسئله شیوع ویروس کرونا، به دغدغه اول مردم و مسئولان تبدیل‌شده و روند بسیاری از فرآیند‌های اقتصادی و اجتماعی را تعلیق کرده و یا تغییر داده است. ضمن تشکر و تقدیر از زحمات حضرت‌عالی در این دوره دشوار، به نظر میرسد در برخی حوزه‌ها نواقصی وجود داشته باشد که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق‌تر و مؤثرتر است. امروز دیگر بیش از ۵ ماه از ورود بیماری کووید ۱۹ به کشور گذشته و این مدت، برای برنامه‌ریزی دقیق‌تر و انجام پیش‌بینی‌های لازم فرصت کمی نبوده است.

اینجانب به‌عنوان نماینده مردم، روزانه پیام‌های متعددی پیرامون مسئله برگزاری آزمون‌های سراسری و نگرانی داوطلبان و خانواده‌های آن‌ها دریافت می‌کنم. ضمن قدردانی از زحمات صورت گرفته و وقوف به دشواری این مأموریت خطیر، ضروری است برای مسائل پیش رو دقت و پیش‌بینی لازم را به عمل‌آورید.

الف- ضرورت تأمین امنیت جسمی و روانی داوطلبان

یک. با تعویق بیش از یک‌ماهه آزمون سراسری ورودی دانشگاه‌ها و تعویق چندباره آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری، قرار است طی این چند هفته، چند آزمون بزرگ کشوری برگزار شود. در میان این آزمون‌ها، کنکور ورودی دانشگاه‌ها با بیش از یک‌میلیون نفر شرکت‌کننده و با احتساب برخی داوطلبان که در بیش از یک گروه آزمایشی شرکت می‌کنند، نزدیک به یک‌میلیون و چهارصد هزار نفر شرکت‌کننده دارد. آزمون کارشناسی ارشد نیز با نزدیک به ۷۰۰ هزار ثبت‌نام کننده، در جایگاه بعدی قرار گرفته است. این یعنی با در نظر گرفتن این دو آزمون و سایر آزمون‌ها اعم از دکتری و دستیاری، درمجموع، بیش از دو میلیون خانواده با مسئله کنکور درگیرند.

بنا به برخی پیش‌بینی‌ها، قرار بود فصل تابستان، دوره کاهش چشمگیر بیماری باشد که با توجه به کاهش بسیاری از محدودیت‌ها و عدم اجرای فاصله‌گذاری و طرح‌های جایگزین، اتفاق نیفتاد. در هفته‌های اخیر، روزانه بیش از ۲۰۰ نفر از هم‌وطنان جان خود را از دست دادند و مهم‌ترین مسئولیت و شأن هر حکومت و مسئولی پیش از آموزش و رفاه، حفظ جان شهروندان است. در برخی دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، اجتماع بیش از ده نفر در محیط مسقف ممنوع است، حال چگونه می‌توان تضمین داد در هر یک از سالن‌های بزرگ دانشگاه‌ها که حوزه‌های برگزاری آزمون هستند، صد‌ها نفر برای چند ساعت در کنار هم قرار بگیرند و خطری آن‌ها را تهدید نکند؟

دو. اعلام‌شده که داوطلبان مبتلا یا مشکوک به بیماری، طی سازوکاری که مبتنی بر خود اظهاری است شناسایی خواهند شد، این در حالی است که بنا به اعلام کارشناسان، اغلب افراد مبتلا به ویروس کرونا علامت روشنی ندارند و حتی خود متوجه آن نخواهند شد، اما بالقوه می‌توانند ناقل بیماری باشند.

سه. آزمون‌های ورودی دانشگاه و کارشناسی ارشد، با توجه به شرایط سنی داوطلبان که عموماً ۱۸ تا ۲۴ ساله هستند، نگرانی بزرگی برای خانواده‌ها ایجاد کرده است. از سوی دیگر، اغلب شرکت‌کنندگان در این سن و به‌ویژه داوطلبان دختر، به همراه خانواده خود برای شرکت در جلسه آزمون، رهسپار حوزه انتخابیه می‌شوند که همین مسئله، گردشی چند میلیون نفری در چند روز و به‌صورت فشرده را رقم خواهد زد که علاوه بر خود داوطلبان و خانواده‌هایشان، خطر بزرگی را متوجه آحاد جامعه خواهد کرد.

چهار. سال گذشته، آزمون کارشناسی ارشد به دلیل بحران سیل در برخی استان‌ها، حدود دو ماه به تعویق افتاد. دلیل آن تعویق، عدم امکان مطالعه برای بسیاری از داوطلبان درگیر با مسئله سیل اعلام شد. حال سؤال این است که آیا شرایط امروز با سال گذشته قابل‌مقایسه است؟ وقتی از تریبون‌های مختلف اعلام می‌شود که مسئله شیوع کرونا، بزرگ‌ترین بحران بشر پس از جنگ جهانی دوم است، آیا نباید با سازوکار‌هایی در همان سطح و متناسب با بزرگی و خطر آن، با مسئله روبرو شد و حتی بسیاری از نظامات رایج را کاملاً تغییر داد؟

پنج. مرتباً گفته می‌شود که تأخیر بیشتر در کنکور، فایده‌ای ندارد و اساساً تعطیلی‌ها و محدودیت‌ها، مخل نظام اداری و اقتصادی کشور است. البته این نکته در ارتباط با موارد مشابهی همچون تعطیلی کارمندان و ممنوعیت فعالیت برخی اصناف نیز مطرح است و دو پاسخ روشن دارد. املا جان انسان‌ها، مقوله‌ای نیست که بتوان اهمیت آن را با چیز دیگری مقایسه کرد؛ اساساً وقتی جان در اولویت باشد، هر محاسبه مادی دیگری اعم از صلاح نظام اداری و اقتصاد کشور رنگ می‌بازد. اما پاسخ دوم اتفاقاً ناظر به اقتصاد و معیشت مردم است. اگر چند هفته فاصله‌گذاری جدی و سیاست‌های سخت‌گیرانه، آن‌طور که در برخی کشور‌ها اعمال می‌شود، در کشور ما پیاده شود، شیوع بیماری تا حدود زیادی کنترل‌شده و بسیاری از روال‌ها قابل انجام و بازسازی خواهد بود. اما با وضعیت فعلی که هیچ سیاست و تغییر مهمی رخ نداده، شیوع ویروس، همچون بیماری طولانی و مزمنی برای ماه‌ها و بلکه چند سال به جان اقتصاد و فرهنگ و آموزش کشور و زندگی مردم خواهد افتاد و خسارت آن از تعطیلی‌های سراسری قطعاً بیشتر خواهد بود. اگرچه نیک می‌دانم که احتمالاًحضرت‌عالی در بسیاری از این موارد با این‌جانب و عموم مردم هم‌نظرید، اما محدودیت‌ها و در برخی موارد، بی‌تدبیری‌هایی از سوی مسئولان عالی دولت به مجموعه شما تحمیل می‌گردد.

ب- چه باید کرد؟ راه‌حل‌های جایگزین چیست؟

از مجموع موارد پیش‌گفته، به نظر می‌رسد بهترین تصمیم در شرایط کنونی، تغییر بسیاری از سیاست‌های فعلی و ازجمله تعطیلی آزمون‌های سراسری با شرکت‌کننده بالاست. این ماجرا، تنها درخواست هیجانی تعدادی داوطلب جوان نیست، بلکه مطالبه جدی عموم خانواده‌های ایرانی است. اما تعطیلی یا تعویق، بدون انجام پیش‌بینی‌های لازم مشکلی را حل نمی‌کند و تنها فرار به جلوست. در این زمینه موارد زیر به استحضار می‌رسد:

یک. تعویق دوهفته‌ای یا چندهفته‌ای همچون نوبت پیشین، علاج کار نیست و تنها آرامش روانی خانواده‌ها را به هم میزند و دوره استرس داوطلبان را طولانی می‌کند.

دو. تاکنون هیچ طرح جامعی از سوی منتقدان برگزاری کنکور مطرح شده است. طرح‌هایی همچون حذف کلی کنکور و گزینش بر اساس سوابق تحصیلی، قابل‌اجرا نیست، چراکه اولاًنیاز به اطلاع‌رسانی قبلی دارد و داوطلبان از پیش در جریان آن نبوده‌اند و طبیعتاً بسیاری متضرر و شاکی خواهند بود. مسئله دوم آن است که طرح حذف کنکور، بیش از ۱۵ سال مطرح بوده و عملاً جایگزین مطمئنی برای برگزاری آزمون پیش‌بینی نشده است و امروز، نمی‌توان یک‌باره تصمیمی شتاب‌زده گرفت.

سه. طرح برگزاری هم‌زمان کنکور ۹۹ با ۱۴۰۰ به‌هیچ‌وجه صلاح نیست. اولاً نمی‌توان یک سال از زندگی فرزندان کشور را معطل کرد، ثانیاً سال ۱۴۰۰، هر یک از آزمون‌های سراسری شرکت‌کنندگان خاص خود را در آن سال خواهد داشت و با اضافه شدن داوطلبان ۹۹ به ۱۴۰۰، عملاً تعداد شرکت‌کنندگان دو برابر خواهد شد، درحالی‌که ظرفیت ورود به دانشگاه‌ها قابلیت افزایش چندانی ندارد. با این روال، تعداد بیشتری داوطلب برای تعداد محدودی صندلی دانشگاهی رقابت می‌کنند و تعداد بیشتری از داوطلبان از تحصیلات عالی محروم خواهند شد.

چهار. موارد متعددی ازجمله دوره خدمت برای داوطلبان مرد و بحث اقتصاد دانشگاه‌های پولی اعم از سراسری، آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی که با عدم دریافت شهریه از دانشجویان جدیدالورود، دچار مشکلات عدیده مالی می‌شوند نیز، هر یک در جای خود قابل طرح است که از این مجال خارج است. ان‌شاءالله با در نظر گرفتن جمیع جهات و انجام پیش‌بینی‌های لازم و همفکری دولتمردان و نمایندگان ملت، بهترین تصمیم برای این مسئله که موجب نگرانی خانواده‌ها شده اتخاذ گردد.»

 

سید سعید هاشمی نظری رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی از تمدید مهلت دریافت کارت ورود به جلسه و تکمیل فرم خوداظهاری دکتری وزارت بهداشت خبر داد و گفت: به دنبال درخواست تعدادی از داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) سال ۱۳۹۹ که موفق به دریافت کارت ورود به جلسه خود نشده‌اند، سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی در روز چهارشنبه ۸ مرداد ۹۹ از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح امکان دریافت کارت و تکمیل فرم خوداظهاری را برای داوطلبان فراهم کرده است.

هاشمی نظری ادامه داد: با توجه به اینکه براساس فرم‌های خوداظهاری باید تمهیداتی در حوزه‌های محل آزمون برای داوطلبان مبتلا به ویروس کرونا در نظر گرفته شود، برای بدست آمدن تعداد قطعی این افراد، این آخرین تمدید برای دریافت کارت است.

هاشمی نظری گفت: با توجه به تصمیم اخذشده مبنی بر تعویق آزمون کشوری، زمان برگزاری آزمون مرحله اول دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) گروه علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی که مقرر بود در روز‌های ۲۷، ۲۸ و ۲۹ تیرماه سال ۹۹ برگزار شود به تاریخ ۱۰، ۱۱ و ۱۲ مرداد تغییر یافت.

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی بیان کرد: در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) سال ۱۳۹۹ گروه علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی ۱۸ هزار و ۲۴۱ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۶ هزار و ۴۹۰ مرد و ۱۱ هزار و ۷۵۱ نفر زن هستند.

هاشمی نظری یادآوری کرد: بر اساس نوبت‌بندی زمان برگزاری آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی وزارت بهداشت، ۱۴ آزمون در صبح روز ۱۰ مردادماه ۹۹، ۲۰ آزمون در عصر روز ۱۰ مردادماه ۹۹، ۱۴ آزمون در صبح ۱۱ مردادماه ۹۹، ۱۲ آزمون در عصر ۱۲ مردادماه ۹۹ و آزمون مجموعه داروسازی صبح روز یکشنبه ۱۲ مرداد ماه ۹۹ برگزار خواهد شد.

او با بیان اینکه آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) سال ۱۳۹۹ گروه علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی در ۲۹ حوزه برگزار می‌شود، گفت: آزمون دکتری وزارت بهداشت در شهر‌های مازندران، تبریز، اهواز، کرمانشاه، اصفهان، شیراز، زنجان، مشهد، کرمان، ایران و بهشتی، ارومیه، اردبیل، ایلام، بیرجند، بندرعباس، زاهدان، سمنان، گیلان، گلستان، قزوین، اراک، همدان، کردستان، یاسوج، شهرکرد، کاشان، یزد و بابل برگزار می‌شود.

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی بیان کرد: این آزمون همانند ادوار گذشته به صورت کتبی (دفترچه و پاسخنامه کاغذی) برگزار خواهد شد.

 

کنکور سراسری 99 پس از چند ماه تعویق حالا زمزمه های لغو کامل آن وجود دارد. آزمون سراسری که نه تنها یکسال داوطلبان به ویژه جوانان را با چالش و اضطراب همراه می کند بلکه متاسفانه سرنوشت بسیاری از جوانان به همین کنکور ختم می شود.

کرونا که از ماهها پیش در سطح جهان روز به روز رو به افزایش است و قربانیان این ویروس به دقیقه و ساعت رسیده، باعث نگرانی همه داوطلبان آزمون های سراسری مانند کنکور 99 ، آزمون کارشناسی ارشد و حتی دکتری شده است.

 

حال سوال اینجاست آیا با توجه به کرونا در کنکور شرکت می کنید؟

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها