زمان افزایش حقوق مستمری بگیران + مبلغ
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیر تامین اجتماعی شهرستان تهران با اشاره به اختصاص ۳۲ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی مستمریهای بازنشستگان تامین اجتماعی از سوی دولت، از محل تادیه بدهیهای سازمان تامین اجتماعی، گفت: در امسال، حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان از این مبلغ صرف همسانسازی و افزایش حق مسکن و بن خواروبار مستمریبگیران میشود.
به گزارش مستقل آنلاین : روز گذشته (چهارشنبه/۱۸ تیر)، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از موافقت رئیسجمهور برای پرداخت ۳۲ هزار میلیارد تومان از بدهیهای سازمان تامین اجتماعی در قالب واگذاری سهام ۹ شرکت برای حل مشکل همسانسازی مستمریهای بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد. پیش از این «اکبر شوکت» عضو هیات امنای سزمان تامین اجتماعی از ارسال پیشنهاد اختصاص بخشی از بدهی دولت به همسانسازی مستمریها به هیات دولت خبر داده بود؛ اما تا روز گذشته که «محمد شریعتمداری» از تایید این پیشنهاد توسط هیات وزیران با مساعد رئیس دولت خبر داد، تکلیف مستمریبگیران برای به ثمر نشستن بیش از ۱۰ سال تلاش خود در این زمینه، روشن نبود.
شب گذشته جلسهای میان رئیس کانون عالی بازنشستگان و اعضای هیات مدیره این نهاد و رئیس کانون بازنشستگان استان تهران با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تعیین شیوه به مصرف رساندن این ۳۲ هزار میلیارد تومان که ابتدا باید بخش یا کل آن از قالب سهام به پول نقد تبدیل شود، برگزار شد.
«علی دهقانکیا» رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیر تامین اجتماعی شهرستان تهران در این باره به ایلنا، گفت: در امسال، حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان از این مبلغ صرف همسانسازی و افزایش حق مسکن و بن خواروبار مستمریبگیران میشود. به شکل دقیقتر از این میزان، حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی و حدود ۳ هزار میلیارد تومان برای افزایش حق مسکن و حق بن بازنشستگان اختصاص مییابد.
وی در مورد زمان اعمال این افزایش و صدور احکام آن، گفت: آقای سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی شهریور ماه را مدنظر داشتند اما عدهای از حضرات در جلسه افزایش از تیر یا نهایت مرداد ماه را مورد تاکید قرار دادند. در نهایت به پیشنهاد وزیر رفاه و توافق جمع قرار شد که از مردادماه هر ۳ مورد همسانسازی و افزایش حق بن و مسکن اعمال و در احکام لحاظ شوند.
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیر تامین اجتماعی شهرستان تهران، افزود: در مجموع، دریافتی حداقلبگیران از حدود ۲ میلیون و ۸۰ هزار تومان به حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان میرسد. میانهبگیران هم حدود ۱ میلیون تومان از این ناحیه دریافت میکنند و زیر حداقلبگیران هم متناسب با سوابق بیمهپردازی و تعداد روزهایی که از بابت آن در هر ماه مستمری دریافت میکنند، از این پول بهرهمند میشوند.
وی افزود: در نتیجه از مرداد ماه سال ۹۹، چیزی حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان به تعهدات سازمان تامین اجتماعی در حوزه مستمریبگیران اضافه میشود. اختصاص این پول بخشی از عقبماندگی دریافتی مستمریبگیران از تورم سال ۹۹ را جبران میکند اما باید با تادیه کامل ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان در سال ۹۹، که ۳۲ هزار میلیارد تومان از آن پرداخت شد و همچنین سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی در بازار بورس و خرید سهام مرغوب، منابع بییشتری برای رفاه بازنشستگان فراهم کرد.
دهقان کیا با بیان اینکه از رئیس جمهوری، وزیر رفاه، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بابت رسیدگی به درخواست ۱۰ ساله مستمریبگیران تقدیر میکنیم، گفت: در این سالها و با وجود اینکه ماده ۱۲ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، بر اجرای همسانسازی تاکید کرده بود، دولتهای وقت آن را اجرا نکردند. هرگاه در ۲۵ تیر در جشن سالگرد قانون تامین اجتماعی شرکت میکردیم با سخنانی پرشور از سوی مدیران عامل سازمان برای اجرای همسانسازی و ترمیم قدرت خرید مستمریبگیران مواجه میشدیم؛ با این وجود، در انتهای صحبتهای خود اعلام میکردند که هرگاه دولت منابع آن را تامین کند، اجرا میکنیم.
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیر تامین اجتماعی شهرستان تهران، افزود: بنابراین با یک عدم تراز تاریخی میان مستمری و تورم مواجه شدیم. تا به حال هم فکر میکردیم که این دولت هم قصد تامین منابع برای همسانسازی را ندارد که بالاخره دولت با هدف اجرای همسانسازی، به تادیه بخشی از بدهی سازمان تامین اجتماعی اقدام کرد.
وی افزود: در این مورد آقای بیات، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیر تامین اجتماعی پیگیر اجرای همسانسازی و افزایش مسکن و حق بن مستمریبگیران بودند. ایشان، در جلساتی که با حضور رئیس و اعضای هیات مدیره کانون عالی با آقایان سالاری و شریعتمداری داشتیم، این موضوع را متذکر میشدند. شاهد بودیم که آقای سالاری زمانی که شنید مستمریبگیران روزهای جمعه در خانه نمیمانند تا از بابت سفره خالی خود نزد نوه، عروس و داماد شرمنده نشوند، اشک ریختند و قول دادند که از تمام تلاش خود برای به سرانجام رساندن همسانسازی استفاده میکنند.
دهقان کیا افزود: البته آقای سالاری پیگیر موضوعات دیگری مانند اصلاح ساختار سازمان تامین اجتماعی، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به مستمریبگیران، پرداخت بدهی سازمان به مراکز دانشگاهی برای بازگرداندن اعتبار دفترچه بیمههای تامین اجتماعی و توسعه خدمات گردشگری برای رفاه حال بازنشستگان بودند و هستند.
وی با بیان اینکه از کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به دلیل تلاشهایی که در راه به نتیجه رسیدن همسانسازی و افزایش بن و حق مسکن تقدیر میکنیم، گفت: در این سالها بار همسانسازی و فشارهای آن در درجه اول بر دوش رئیس کانون و اعضای هیات مدیره بود و بالاخره با تلاشهای آنها به نتیجه مطلوب رسیدیم.
ارسال نظر