جزئیات حذف پایان نامه در دانشگاه آزاد

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد درباره جزئیات جایگزینی ۶ واحد درسی به جای ۴ واحد پایان نامه توضیحاتی داد.

جزئیات حذف پایان نامه در دانشگاه آزاد

جواد علمایی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد درباره جزئیات جایگزینی ۶ واحد درسی به جای ۴ واحد پایان نامه گفت: در کارشناسی ارشد دو مدل آموزش محور و آموزشی پژوهشی داریم که دانشجویان دانشگاه آزاد می‌توانند ۶ واحد درسی بردارند و ۴ واحد پایان نامه را انتخاب نکنند. به این صورت مدرک کارشناسی ارشد آن‌ها از آموزشی پژوهشی تبدیل به آموزشی محور می‌شود.

معاون علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد درباره اینکه این شیوه قابل تعمیم به دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد نیز می‌شود یا خیر گفت: این شیوه فقط برای دانشجویان کارشناسی ارشد آن هم با شرایطی که در بخش‌نامه گفته شده است در نظر گرفته شده است. ماهیت دکتری به رساله است. دروسی که در دوره دکتری گذرانده می‌شود در راستای کار کردن رساله است و این دروس ابزار کار پژوهشی این دانشجوی دکتری است. امتحان جامع هم برای ارزیابی آمادگی دانشجو برای انجام کار پژوهشی است.

علمایی بیان کرد: برخی از دانشجویان واحد پایان نامه را گرفته و یا درخواست داده اند، ولی اقدامی برای نوشتن پروپوزال نمی‌کنند؛  این شیوه مشمول این دانشجویان نمی‌شود. به دانشجویان توصیه می‌کنیم اگر واقعا می‌خواهند اقدام به نوشتن پایان نامه کنند همان زمانی که ثبت نام می‌کنند درخواست خود را به گروه  ارائه دهند.

معاون علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد  گفت: وقتی دانشجو درخواست خود را به گروه بدهد، گروه موظف است شورای گروه را تشکیل دهد و برای هر یک از دانشجویان استاد راهنما تعیین کند. اگر گروه قادر به تعیین استاد نباشد (با توجه به درخواست بالای دانشجویان وکمبود استاد)، موظف است که در همان ترم به دانشجو اجازه دهد که از شیوه آموزشی پژوهشی به شیوه آموزش محور تغییر وضعیت دهد. البته این مورد به شرط تقاضای دانشجو عملیاتی می‌شود.

علمایی ادامه داد: گاهی مواقع است که دانشجو تصمیم می‌گیرد منتظر بماند تا ظرفیت یک استاد خالی شود و یا از ظرفیت پایش استفاده کند. ظرفیت پایش یعنی اینکه دانشجویی برای مثال از واحد تهران شمال با استادی در دانشگاه شیراز موضوع پایان نامه را بردارد و از استادان آن دانشگاه به عنوان استاد راهنما استفاده کند.

معاون علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد در ادامه بیان کرد: اگر دانشجویی نخواهد منتظر خالی شدن ظرفیت بماند و یا از ظرفیت پایش استفاده کند و گروه هم نتواند استاد برای این دانشجو تعیین کند؛ دانشجو می‌تواند درخواست دهد که شیوه آموزش محور شود و در همان ترم هزینه‌ای که دانشجو بابت ۴ واحد پایان نامه پرداخت کرده باز می‌گردد. درنهایت دانشجو ۶ واحد درسی را انتخاب می‌کند تا تعداد واحدهایش به ۳۲ برسد و بتواند فارغ التحصیل شود.

او در ادامه بیان کرد: فرایند جایگزینی ۶ واحد درسی به جای پایان نامه باید قبل از تمام شدن بازه حذف و اضافه در همان ترم انجام شود و شهریه دانشجو نیز به شیوه آموزشی براساس ۶ واحد درسی انتخابی محاسبه خواهد شد.

دانشگاه به دنبال درآمد زایی نیست

علمایی تصریح کرد: اینکه برخی گمان می‌کنند که دانشگاه آزاد با ابلاغ این دستور العمل به دنبال درآمد زایی است؛ به هیچ وجه درست نیست چراکه هزینه دانشجو برای ۴ واحد پایان نامه برمی‌گردد اما اگر پایان نامه را بگیرد و یک ترم وقت بگذارد و نتوانست دفاع کند هزینه این ۴ واحد به او برگردانده نمی‌شود.

او در ادامه تاکید کرد: در دانشگاه آزاد بر خلاف دانشگاه دولتی عمل می‌کنیم. این دستورالعمل در دانشگاه دولتی هم وجود دارد، اما  برنامه در دانشگاه‌های دولتی به صورتی چیده می‌شود که دانشجو نتواند آموزش محور شود مگر در موارد خاص که اثبات شود دانشجو نمی‌تواند پایان نامه را بگذراند با تغییر شیوه پژوهش محور به آموزش محور موافقت می‌شود.

دانشجویانی که نتوانند دفاع کنند ملزم به تغییر شیوه می شوند؟

معاون علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد  بیان کرد: در این شیوه دانشجو اگر نتواند دفاع کند و استاد راهنما تشخیص دهد که این دانشجو توانایی نوشتن پایان نامه را ندارد به گروه پیشنهاد می‌دهد که این دانشجو آموزش محور شود. آن زمان دانشجو می‌تواند آموزش محور شود و هیچ الزامی وجود ندارد و دانشجو می‌تواند صبر کند تا پایان نامه را تمام کند.

علمایی تاکید کرد: با استفاده از این دستور العمل رویه را آسان کرده ایم و اعلام کرده ایم که اگر دانشجو در ابتدای ترم درخواست گذراندن پایان نامه داد و گروه نتوانست به او استاد بدهد سریع به او درس بدهیم و هزینه آن هم آموزشی حساب می‌شود.

معاون علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد گفت: محدودیت خاصی برای دانشجویان آموزش محور وجود ندارد مگر اینکه فرد بخواهد در پژوهشگاه استخدام شود و این مراکز معمولا دانشجویی را می‌گیرند که توانایی پژوهش داشه باشند و پژوهش محور کار کرده باشند.

علمایی در پایان یادآوری کرد: چون این افراد پایان نامه را نمی‌گذرانند فقط می‌توانند از طریق شرکت در کنکور وارد مقطع دکتری شوند و نمی‌توانند بدون کنکور و با استفاده از شیوه‌های بدون آزمون وارد مقطع دکتری شوند.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها