با همسر شاد آلزایمر نمیگیرید!
محققان دانشگاه میشیگان طی تحقیقی اعلام کردند داشتن یک شریک زندگی شاد نقش موثری در پیشگیری از آلزایمر در سال های پایانی عمر دارد.
براساس این تحقیق فاکتورهای مختلف در سبک زندگی، نقش مهمی در ابتلای یک فرد به زوال عقل ایفا می کنند؛ برای مثال داشتن یک شریک زندگی شاد و سالم احتمال بهبود فاکتورهای خطرزای سبک زندگی فرد را افزایش و احتمال ابتلای او به زوال عقل را کاهش می دهد.
دانشمندان معتقدند که بسیاری عادات نامناسب سبک زندگی نظیر رژیم غذایی بد، نبود تحرک بدنی، سیگار کشیدن و چاقی در ابتلای فرد به آلزایمر یا زوال عقل موثر هستند. در این پژوهش تازه مشخص شد که برخورداری از یک شریک زندگی سالم و شاد میتواند احتمال ابتلا به این بیماری ها به خاطر فاکتورهای یاد شده را کم کند. برای مثال یک شریک زندگی سالم شما را به داشتن تغذیه سالم تشویق خواهد کرد یا از شما درخواست می کند که او را در تمرینات بدنی همراهی کنید.
در این پژوهش که با مشارکت ۴۵۰۰ زوج انجام گرفت، داوطلبان برای مدت حداکثر ۸ سال در وضعیت تاهل به سر می بردند و مشخص شد که یک شریک زندگی مثبت اندیش محیط سالم تری را در منزل ایجاد می کند که این مساله در عوض به بهبود عادات سبک زندگی منجر شده و احتمال زوال عقل همسر در سال های پایانی عمر را کم می کند.
ویلیام چاپیک از مولفان این مقاله نوشته است:
ما زمان زیادی را با شرکای زندگی خود می گذرانیم. این مساله میتواند ما را به ورزش کردن، خوردن غذای سالم یا حتی مصرف به موقع داروها تشویق کند. وقتی شریک زندگی شما مثبت اندیش و سالم باشد میتواند زندگی شخص شما را هم به همین نحو تغییر دهد. در واقع در چنین شرایطی زندگی طولانی تری خواهید داشت و بیماری های شناختی را از خود دور می کنید.
طبق این پژوهش حتی اگر به صورت طبیعی انسان مثبت اندیشی نیستید میتوانید تفکر مثبت در مورد زندگی را به خود یاد دهید. البته اگر تمایل دارید که فردی مثبت اندیش باشید باید از درون خواستار تغییر باشید. براساس یافته پژوهشگران سبک زندگی شاد یک شریک زندگی مثبت اندیش تاثیری فراتر از زندگی روزمره خواهد داشت و شادی و سلامتی را برای افراد در واپسین سال های عمرشان به ارمغان می آورد.
ارسال نظر