دلایل گرایش افراد به عملهای زیبایی چیست؟
یک روانشناس درباره علت روانی گرایش افراد در جامعه به انجام عملهای زیبایی توضیحاتی داد.
پریسا فرنودیان روانشناس و مشاور درباره علت روانی گرایش افراد به انجام عملهای زیبایی اظهار کرد: در قرن حاضر و دهههای اخیر برداشتهای متفاوتی از زیبایی شده است و به عنوان مجموعهای از تناسب اندام، آرایش، پوشش، میزان جذابیت، بی نقص بودن و تلفیق اینها به جوانان القاء میشود.
وی با بیان اینکه امروزه زیبایی به یک صنعت برای پزشکان تبدیل شده است، افزود: یکی از شایعترین عملها در کشور عمل زیبایی است و به دنبال آن ایران رتبه دوم در جهان را دارد.
این روانشناس با بیان اینکه جراحی زیبایی از سال ۸۴ به بعد افزایش پیدا کرد، گفت: با انجام عملهای زیبایی افراد خود را زیبا میکنند تا احساس ارزشمندی داشته باشند.
این روانشناس گفت: توجه به ظاهر در دهه اخیر زیاد شده است و تاکید به جذاب بودن از سوی بلاگرها، سلبریتیها، سینما و فیلمها، مجلات، رسانهها و ... به افراد القا میشود و طی تحقیقاتی نشان داده شد که همه زنان تقریبا یک بار از ظاهر خود احساس شرم و نارضایتی میکنند، فارغ از طبقه اجتماعی که در آن قرار دارند.
فرنودیان با بیان اینکه ما ۱۲ هویت داریم، افزود: یکی از آن هویت جسمانی است وقتی این هویت شکل نمیگیرد فرد مدام با خود درگیر است، فکر میکند با تغییر ظاهر میتواند عدم تشکیل این هویت را کنترل کند؛ این افراد هویت جسمانیشان از دوران نوجوانی به بعد شکل نگرفته است.
وی تصریح کرد: معمولا افرادی که اختلال بدریختانگاری بدنی و یا وسواس شدید دارند، افرادی که بیماری تغذیهای مانند پرخوری عصبی و کم اشتهایی عصبی دارند، افرادی که دارای انواع اختلالات شخصیت هستند به دنبال عملهای زیبایی افراطی هستند.
این روانشناس ادامه داد: در جامعه فعلی تصویر از بدنی ارائه میشود که باعث تغییر طرح واره بدن شده و افراد فکر میکنند بدن آنها آن گونه که باید باشد نیست، همچنین تبلیغات گستردهای در این زمینه در حال انجام است؛ نوجوانی که هنوز هویت جسمانی اش شکل نگرفته است، این تصاویر را میبیند و توقع غیر واقعی از بدن و چهرهاش دارد.
فرنودیان بیان کرد: بعد از آن که هویت جسمانی نوجوانان شکل نمیگیرد، افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب میشوند و اعتماد به نفس و عزت نفس آنها کاهش مییابد، چراکه تصویر بدنی آنها با تصاویری که در جامعه میبینند متفاوت است و شروع میکنند به زاویه سازی صورت و ... که سن این عملهای زیبایی در کشور ما به ۱۵ سال رسیده است، افراد از این سن شروع به عملهای زیبایی میکنند.
وی افزود: همه انسانها در ناخودآگاه جمعیشان تمایل به زیباتر شدن دارند، اما این شکل که تمایل به زیبایی در جامعه گسترش مییابد افراطی است که حتی در سن ۴۰ سالگی به بعد افرادی را میبینیم که به تزریقهای جراحی روی میآورند، چراکه با این کار میخواهند از پیری فرار کنند و تغییرات طبیعی را نمیخواهند بپذیرند.
این روانشناس گفت: فضایی که از طریق رسانههای جمعی به افراد القاء میشود باعث گرایش افراد به سمت عملهای جراحی شده است؛ همچنین سطح شناختی در جامعه پایین آمده است و افراد زمانی مهر تأیید میگیرند که از نظر ظاهر با عملهای زیبایی و آرایشهای غیرمتعارف زیبا شده باشند، حال اگر تمام ابزارهایی که موجب زیباییشان میشود را از آنها بگیریم، چیز دیگری برای عرضه ندارند و دچار اختلالاتی مانند افسردگی و ... میشوند.
ارسال نظر