چگونه از انتشار تبخال جلوگیری کنیم؟

یک متخصص پوست، مو و زیبایی گفت: تبخال یک عفونت مسر و شایع است که به وسیله ویروس «هر پس سیمپلکس» رخ می‌دهد.

چگونه از انتشار تبخال جلوگیری کنیم؟

هدی عین اللهی متخصص پوست، مو و زیبایی درباره ویروس تبخال گفت: تبخال درواقع یک عفونت مسر و شایع است که به وسیله ویروس «هر پس سیمپلکس» رخ می‌دهد. اگر تا به حال تبخال داشته اید،  به این معناست که به ویروس «هر پس سیمپلکس» مبتلا شده اید.

او افزود: تب، سرماخوردگی و استرس از علائم ابتلا به تبخال هستند، اما بسیاری از تبخال‌های ایجاد شده مانند: تبخال در ناحیه دهان و اطراف آن، تبخال در لب ها، ندرتا قرنیه و لثه‌ها از طریق ویروس HSV-۱ و HSV-۲ وارد بدن می‌شوند.

عین اللهی با اشاره به علائم ابتلا به تبخال اظهار کرد: علائم نشان دهنده بیماری تبخال تاول‌های گروهی بسیار کوچک و دردناک معمولاً در اطراف دهان با یک حلقه قرمز هستند که داخل این تاول‌ها مایع وجود دارد، اما پس از مدتی تاول‌ها خشک شده و ناپدید می‌شوند. تبخال معمولاً در اطراف دهان یا روی اندام تناسلی ظاهر می‌شود، البته امکان بروز عارضه تبخال در هر نقطه دیگری از پوست نیز ایجاد شود.

او افزود: تبخال‌های دهانی طی ۲ الی ۳ هفته و تبخال‌های ناحیه تناسلی طی بازده زمانی ۲ تا ۶ هفته بهبود می‌یابند.

چه عواملی باعث بروز تبخال می شوند؟

این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره به عوامل تشدید کننده عارضه تبخال اظهار کرد: فشار‌های روحی و روانی، صدمات به لب یا جراحی‌های روی نواحی دهان و لب، قاعدگی، سوء تغذیه، اقدامات دندانپزشکی که معمولاً دهان حین انجام کار بیش از حد معمول باز می‌شود و قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز فرد را مستعد بروز تب خال می‌کند.

عین اللهی درباره شباهت بین علائم تبخال و آنفلوانزا گفت: تب، درد عضلانی، تورم غدد لنفاوی در گردن (تبخال دهانی) یا کشاله ران (تبخال تناسلی)، مشکلات و احساس سوزش در هنگام ادرار کردن از علائم ابتلا به تبخال و آنفلوانزا هستند.

این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره به عفونت چشمی در هنگام ابتلا به تبخال اظهار کرد: گاهی اوقات ویروس تبخال می‌تواند باعفونت در هر دو چشم یعنی بیماری (هرپس کراتیت) شود که در این صورت با علائمی مانند درد، حساسیت به نور، تیک عصبی پلک و احساس وجود خاک در چشم خود را نشان می‌دهد و عدم سریع درمان تبخال در چشم باعث تاری دید و از دست داد بینایی خواهد شد.

عین اللهی درباره چگونگی نحوه تشحیص تبخال روی پوست گفت: هنگام بروز عارضه، متخصصان پوست اغلب با نگاه کردن به زخم می‌توانند تبخال را تشخیص دهند، اما برای اطمینان از ابتلای بیمار به تبخال متخصصان پوست با نمونه برداری از زخم آن را به آزمایشگاه می‌فرستند.

تبخال را چگونه درمان کنیم؟

این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره به راهکار درمان تبخال اظهار کرد: هیچ روش درمان قطعی برای تبخال وجود ندارد، اما خبر خوب این است که تبخال‌ها اغلب بدون درمان محو می‌شوند. بسیاری از مردم به دلیل کوتاه شدن زمان بیماری به درمان پزشکی اقدام می‌کنند.

عین اللهی تصریح کرد: درمان تبخال با استفاده از یک دارو یا پماد ضد ویروس می‌تواند باعث کاهش احساس سوزش، خارش، یا سوزن سوزن شدن شود.

این متخصص پوست، مو و زیبایی گفت: مصرف روزانه دارو‌های آسیکلوویر، فامسیکلوویر و والاسیکلوویر می‌تواند از انتشار ویروس تبخال جلوگیری کند.

عین اللهی افزود: از خود درمانی و دستکاری ضایعات خصوصا در تبخال چشمی و تناسلی خودداری کنید و درصورت طولانی شدن درگیری چشمی حتما به پزشک متخصص مراجعه فرمایید.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها