رفتار خانواده‌ها عامل مهم افسردگی دانش آموزان

یک مشاور خانواده گفت: برطرف نکردن نیازهای معقول دانش آموز و نادیده نگرفتن او از موثرترین عوامل بروز افسردگی‌ است.

رفتار خانواده‌ها عامل مهم افسردگی دانش آموزان

زهرا ولى پور، مشاورخانواده اظهار کرد: افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روانی است. افسردگی متعلق به قشر خاصی نیست اما دانش آموزان نسبت به این اختلال، آسیب پذیرترند.

او افزود: بررسی مشکلات دانش آموزان به عنوان متصدیان آینده جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این مشاورخانواده ادامه داد: اضطراب، افسردگى، کاهش انگیزه، نبود اعتماد بنفس، تمرکز بسیار کم، خواب کم یا زیاد، خشم و تحریک پذیرى بالا، از دست دادن میل به بازى و غذا و حتى درس خواندن از علائم افسردگى در دانش آموزان است.

ولى پور با اشاره به کاهش توانایى دانش آموز در صورت افسرده شدن گفت: افت تحصیلى و نبود تمایل به مدرسه رفتن از جمله ویژگى هاى بارز  کودک یا نوجوان افسرده است.

این مشاورخانواده تصریح کرد: در این شرایط والدین، علت این تغییرات منفى فرزندشان را از دوستان و همکلاسى هاى او جویا می‌‌شوند در حالیکه اغلب علت این نوع دوری گزینی تحصیلی دانش آموز ، افسردگی ناشی از ترس از دست دادن والدین است، بنابراین با اجتناب از مدرسه رفتن، سعی در حفظ والدین خود دارند.

او ادامه داد: وجود افسردگی در بین دانش آموزان نشان از عدم توجه جدی اولیای خانه و مدرسه است. باید توجه داشت که عوارض ناشی از آن می‌تواند به آینده نسل جوان صدمات جبران ناپذیری وارد کند. فضای روانی حاکم در خانواده مثل روابط میان افراد اعضای خانواده در درمان این اختلال تاثیر مستقیم دارد. 

این مشاورخانواده بیان کرد: اگر دانش آموز با وجود فراهم شدن این محیط ، بازهم در همان حالت باقی ماند، بهتر از مشاوره هایش از سطح مشاوران مدرسه بالا تر رود و به روانشناسان و حتی روانپزشکان ارجاع داده شوند.

او ادامه داد: از جمله راه‌های درمان افسردگی محیطی که بیشترین نوع افسردگی کودکان از این نوع است، ساختن فضای گرم و دوستانه است تا کودک احساس امنیت کند و بتواند راحت، احساساتش را بیان کند.

این مشاورخانواده  تاکید کرد: برطرف نکردن نیازهای معقول دانش آموز و نادیده نگرفتن او، از موثرترین عوامل بروز افسردگی‌ است.

ولی پور تصریح کرد: بعد از تشخیص افسردگی دانش آموز، همیشه اولین کسانی را که مورد بررسی قرار می‌دهیم، خانواده است. معمولا اصلاح سبک فرزند پروری‌ و نوع تعامل والدین از اهداف اصلی مشاوران است.

او با اشاره به اینکه اگر تعارضی بین والدین باشد باید سریعا اصلاح شود، افزود: پدر و مادر باید شخصیت به هنجار داشته باشند؛ بعد به درمان افسردگی فرزندشان اقدام کنند.

ولی پور گفت: یکی از راه‌های پیشگیری از افسردگی دانش آموزان ، آموزش والدین برای همراهی کردن دانش آموزان در تمام فعالیت ها مانند تکالیف مدرسه ، بازی و تفریح است.

او افزود: خانواده ها موظفند از کودکان درمورد احساساتشان پرسش کنند تا هوش هیجانی آنها  منجر به سکوت و افسردگی فرزندشان نشود. البته آموزش مهارت اجتماعی شدن مانند دوست یابی نیز بسیار کمک کننده خواهد بود.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها