آثار منفی روحی و عاطفی طلاق بر دانشآموزان
تمام رشد روان اجتماعی و عاطفی فرزندان خانوادههای طلاق تحت تاثیر مستقیم و منفی قرار میگیرد.
زهرا نیکو گفتار استاد دانشگاه در خصوص پیامد پدیده طلاق بین والدینی که دانش آموز دارند، اظهار کرد: تمام رشد روان اجتماعی و عاطفی فرزندان این خانوادهها تحت تاثیر مستقیم و منفی قرار خواهد گرفت.
او افزود: بچهها وقتی در معرض چنین موضوعی قرار میگیرند و با طلاق والدین خود روبرو میشوند یکی از نیازهای اساسیشان تحت الشعاع قرار میگیرد و آن نیاز به امنیت است.
نیکو گفتار ادامه داد: در چنین شرایطی وقتی کودک در هر مقطع سنی با دعوا و درگیری والدین روبرو میشود که قطعا قبل از طلاق یک فرایند سخت متوجه همه اعضای خانواده است، میزان اضطراب بالا و احساس گناه و همچنین عواطف منفی زیاد از جمله پیامدهایی است که کودک در جریان طلاق متحمل میشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به گفتگوهایی که بین والدین جلو دانش آموز رد و بدل میشود، بیان کرد: ممکن است فرزند خانواده به اشتباه خود را مقصر این جدلها بداند به خصوص کودکانی که سن کمتر و درک پایینتری دارند.
او افزود: این احساس گناه میتواند در آینده این کودکان سایه بیاندازد و مسبب شود تا همیشه خود را مقصر هر اتفاقی بدانند.
نیکوگفتار ادامه داد: تمام اینها در مجموع روی احساس کودک نسبت به توانمندیهای خویشتن تاثیر گذار است و عملکردهای او از جمله عملکرد تحصیلی را کاهش خواهد داد.
این استاد دانشگاه ضمن بیان دیگر تبعات مقوله طلاق تصریح کرد: بین آن چیزی که دانش آموز است و آن چیزی که میخواهد باشد فاصله میافتد و در زمینه تحصیلی با یک عقب ماندگی تحمیلی و مصنوعی روبرو خواهد شد. کاهش اعتماد به نفس منجر به باور نداشتن کودک به خود واقعی او است و خودش را دست کم خواهد گرفت.
او افزود: سنی که بچه نتواند مسائل مختلف را تحلیل کند سنی است که او بیشترین آسیب را میبیند به طور مثال دانش آموزان دبستانی مستعد این آسیبها هستند.
نیکو گفتار با اشاره به اینکه این دانش آموزان به نوعی کاندید آسیبهای اجتماعی هستند، گفت: والدین باید قبل از مبادرت به طلاق شرایط را رصد کنند ومسئولانه با اوضاع روحی و روانی فرزندشان برخورد کنند.
این استاد دانشگاه با ذکر توصیهای به والدینی که در حین طلاق هستند، اظهار کرد: برای اینکه فرزند کمترین آسیب را ببیند لازم است والدین فرزندشان را در اولویت قرار دهند.
او ادامه داد: اگر هم رابطه والدین به جدایی انجامید فراموش نکنند فرزندی دارنند و با مسئولیت پذیری در صدد رشد او باشند و نه از سر باز کنی.
نیکو گفتار در پایان گفت: کودک به حضور و حمایت خانواده همیشه نیاز دارد و اکثر بزهکاریها از سمت آن دسته افرادی است که از سمت پدر و مادر خود در معرض بی توجهی قرار گرفتند و فرزندشان را مستعد هر عمل ضد اجتماعی کردند.
ارسال نظر