راهکاری برای درک متقابل در زندگی مشترک
یک روانشناس درباره درک متقابل در زندگی مشترک توضیحاتی داد.
حسن اکبرزاده روانشناس و مشاور خانواده درباره درک متقابل در زندگی مشترک اظهار کرد: هر موقعیتی از زندگی شرایط خاص خود را دارد و زندگی پر از تکالیف مختلف است که در رابطه زوجین این تکالیف اغلب اوقات برای هر دو نفر مشترک است.
وی با اشاره به اینکه اگر زوجین درک مناسبی از ازدواج داشته باشند در درک متقابل نیز بهتر عمل میکنند، بیان کرد: برای درک هرچه بیشتر همدیگر باید نیازهای خود و طرف مقابل را شناسایی و به صورت شفاف نیازهای خود را طلب کنند.
این روانشناس با بیان اینکه زوجین در برآورده کردن نیازهای طرف مقابل باید دغدغهمند باشند، تصریح کرد: این انتظار که طرف مقابل باید خودش متوجه نیازهای من شود انتظار نادرستی است.
وی بیان کرد: تفاوت داشتن در ذات یک رابطه است و زوجین قدرت و زمان کافی برای حل همه تفاوتها یا نادیده گرفتن آنها را ندارند.
اکبرزاده گفت: بهترین راهکار مذاکره در مورد تفاوتهاست و فرق مذاکره با تغییر در این است که ما در مذاکره به دنبال یک توافق دو طرفه و رضایت بخش هستیم، اما در تغییر دادن طرف مقابل این دیدگاه بارز است که قصد داریم دیگری را شبیه خودمان کنیم.
این مشاور خانواده تاکید کرد: تغییر طرف مقابل امکانپذیر نیست و در طولانی مدت آسیبهای جبران ناپذیری در رابطه خواهد داشت.
اکبرزاده با اشاره به اینکه شفاف صحبت کردن نیز یکی دیگر از راهکارهای درک متقابل است، افزود: منشاء بسیاری از مشکلات زوجین در این است که خواستهها و نیازهای خود را شفاف مطرح نمیکنند و انتظار دارند طرف مقابل خودش متوجه همه نیازهای آنها شود.
وی با بیان اینکه سعی کنید خواستههای خود را مستقیم طلب کنید، اضافه کرد: از دیگر راهکارهایی که زوجین برای درک متقابل در زندگی مشترک بدانند میتوان به اختصاص زمانهایی در طول هفته برای صحبت کردن و درد دل کردن اشاره کرد.
این روانشناس گفت: همچنین اختصاص زمانی برای محبت کردن به یکدیگر، استفاده از دل نوشتهها، بهره گیری مناسب از شبکههای مجازی جهت ابراز احساسات و در تماس بودن باهم در طول روز از دیگر مواردی است که میتوان در مسیر درک همسر به ما کمک کنند.
ارسال نظر