چرا ایران عملیات انتقام را ادامه نداد؟

فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: ضربات موشکی به یکی از مهمترین پایگاه‌های امریکا در قالب عملیات شهید سلیمانی، آغاز یک عملیات بزرگ بود که در کل منطقه ادامه پیدا خواهد کرد.

چرا ایران عملیات انتقام را ادامه نداد؟

سردار امیر علی حاجی فرمانده نیروی هوافضای سپاه دیروز(پنجشنبه) در نشست خبری با اشاره به عملیات سپاه در حمله به پایگاه عین‌الاسد آمریکا، گفت: ضربات موشکی به یکی از مهمترین پایگاه‌های آمریکا در قالب عملیات شهید سلیمانی، آغاز یک عملیات بزرگ بود که در کل منطقه ادامه پیدا خواهد کرد.

وی افزود: ما دنبال کشتن نبودیم بلکه دنبال ضربه زدن به ماشین نظامی دشمن بودیم.

سردار حاجی زاده تصریح کرد: ترور سردار سلیمانی یکی از بزرگترین خطاهای تاریخی و راهبردی آمریکا بود.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه همه موشک‌های ما به هدف برخورد کرده است، گفت: جالب این جاست که آمریکایی‌ها در مقابل، حتی یک تیر هم به سمت موشک‌های ما شلیک نکرده اند.

سردار حاجی زاده در ادامه نشست خبری افزود: این در حالی است که آن‌ها تعداد زیادی هواپیما و تجهیزات پدافندی در اطراف پایگاه عین الاسد داشتند، اما نتوانستند با موشک‌های ما مقابله کنند.

وی با اشاره به بحث‌های گفته شده درباره اینکه آمریکایی‌ها پیش از حمله موشکی ایران پایگاه را تخلیه کرده بودند، گفت: بعد از عملیات سپاه حداقل ۹ سورتی پرواز هواپیماهای سی ۱۳۰ از آن جا زخمی‌ها را به اردن و رژیم صهیونیستی تخلیه کردند که اسنادش موجود است همچنین تعداد زیادی بالگرد شینوک زخمی‌های آمریکایی‌ها را به بیمارستان آمریکایی‌ها در بغداد منتقل کردند.

فرمانده هوافضای سپاه با تاکید بر اینکه به دنبال کشتن نبودیم، گفت: با این همه می‌دانیم آمریکایی‌ها کشته‌های زیادی داده اند و پنتاگون و وزارت دفاع آمریکا هم اعلام کرد که در حال برآورد خسارت‌ها و شمار کشته‌ها هستند.

وی تصریح کرد: اگر این دروغی که رئیس جمهور آمریکا گفت حقیقت دارد چرا هیچ خبرنگاری را به پایگاه عین الاسد راه ندادند.

سردار حاجی زاده با بیان اینکه آمریکایی‌ها امکان پاسخ و آمادگی به این حمله را نداشتند، تاکید کرد: آن‌ها با این اظهارات تلاش کردند محترمانه از کنار این موضوع عبور کنند. آن‌ها ما را تهدید کرده و گفته بودند ۵۲ نقطه ایران را می‌زنیم، اما دیدید که این چنین نشد.

وی اضافه کرد: از جنگ جهانی دوم تاکنون هیچ تیری به سمت آمریکایی‌ها و منافع آن‌ها شلیک نشده است، ولی این تصمیمی که در کشور ما گرفته شد ثابت کرد که دوران بزن دررویی تمام شده است و این تصمیمی بود که همه در کشور و گروه‌های مقاومت درباره آن به اجماع رسیده بودند و به لطف خدا این عملیات با دقت هر چه تمام‌تر انجام شد.

سردار حاجی زاده تصریح کرد: به نظر می‌رسد، هم ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران، هم آمریکا و هم منطقه وارد مرحله جدیدی می‌شویم که در آینده باید ببینیم و مردم هم شاهد خواهند بود که اتفاق بزرگی خواهد افتاد.

وی درباره آمار موشک‌هایی که به پایگاه آمریکا شلیک شده است، گفت: ما در مجموع ۱۳ فروند موشک شلیک کردیم، اما آماده بودیم که چند صد فروند را در صورت پاسخ آمریکا شلیک کنیم، البته تصور می‌کردیم این عملیات ۲، ۳ روز تا یک هفته ادامه پیداکند و آمادگی ما برای شلیک چند هزار فروند موشک در صورت جواب دادن آمریکا صورت گرفته بود.

فرمانده هوافضای سپاه درباره اینکه چرا آمریکایی‌ها وارد جنگ نشدند، گفت: آن‌ها با تبلیغات و مرعوب سازی و عملیات رسانه‌ای کارهایشان را پیش می‌برند در مقابل کشورهایی که خلع سلاح هستند حتماً با استفاده از این ماشین تبلیغاتی پیروز می‌شوند، اما در مقابل کشوری مثل ایران نمی‌توانند، زیرا جمهوری اسلامی ایران کشور بزرگی است.

وی اضافه کرد: اگر آمریکایی‌ها بخواهند اهدافی را در ایران دنبال کنند با توجه به وسعت زیاد ایران، چند صد هزار نقطه را باید بزنند که شامل پایگاه‌های نظامی و تأسیسات نفتی و اقتصادی می‌شود، اما در مقابل، آن‌ها حدود ۲۸ تا ۳۰ پایگاه در اطراف ایران دارند که در نقاطی مشخص متمرکز هستند. پایگاه‌هایی شبیه زندان که نیروهای آمریکایی‌ها در آن‌ها جمع شدند که بزرگ‌ترین آن همین عین الاسد با ۴۸ کیلومتر مربع وسعت بود بنابراین نقاط نظامی و سرمایه انسانی آن‌ها کاملاً مشخص است از این رو ما با تعدادی محدود موشک و امکانات تهاجمی می‌توانیم آن‌ها را نابود کنیم.

سردار حاجی‌زاده خطاب به مردم آمریکا تصریح کرد: مردم آمریکا هم از جان و هم از مال خودشان هزینه می‌کنند تا مقامات آمریکایی بخشی از آن را برای رقابت‌های انتخاباتی سران آمریکا و بخشی دیگر در جهت حمایت از صهیونیست‌ها هزینه شود، اما باید بدانند این هزینه‌ها تاکنون هیچ سودی نداشته است.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت: ترور شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از بزرگترین خطاهای تاریخی و راهبردی آمریکا بود و قطعاً این حرکت آمریکایی‌ها آغاز تحولات و اتفاقات بسیار وسیع در منطقه و دنیا خواهد شد.

سردار امیرعلی حاجی زاده در نشست خبری با بیان این مساله، افزود: مساله انتقام خون شهید سلیمانی و دیگر شهدای عزیز حرکتی بود که حتماً باید انجام می‌شد و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند انتقام خون شهدا، اخراج آمریکایی‌ها از منطقه خواهد بود.

وی گفت: این حرکتی که نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام داد عملیات شهید سلیمانی و ضربات موشکی به یکی از پایگاه‌های آمریکا بود که این در واقع آغاز این عملیات بزرگ بود.

سردار حاجی زاده ادامه داد: این حرکتی است که در کل منطقه ادامه پیدا خواهد کرد و ما گزارشی از این عملیات را به ملت شریف ایران اعلام می‌کنیم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت: این عملیات ما قدری متفاوت با عملیات گذشته بود. چرا که در زدن داعش یا امثال آن، عملیاتمان یک طرفه بود و در آن عملیات‌ها با حضور دشمن مواجه نبودیم، اما در این عملیات چنین تصوری نداشتیم و تقریباً اطمینان داشتیم که به ما تهاجم می‌شود.

سردار حاجی زاده گفت: بنابراین همه یگان‌های ما برای یک جنگ حداقل محدود و یا در شرایط بدبینانه وسیع و گسترده آماده مقابله بودند یعنی خودمان را برای یک جنگ وسیع و گسترده آماده کرده بودیم، چون همه مباحث را ما نباید خوشبینانه می‌دیدیم و به واسطه همین مساله همه یگان‌های ما در بخش‌های مختلف آماده بودند که در صورت اقدام آن‌ها (آمریکایی‌ها) ما بتوانیم وارد عملیات‌های بعدی شویم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت: برای ما انتخاب هدف مساله مهمی بود، بنابراین ما ظرف ساعات اولیه توانستیم پایگاه‌هایی که در این عملیات تروریستی شهادت سردار سلیمانی و یارانش مشارکت داشتند شناسایی کنیم.

سردار امیرعلی حاجی زاده در ادامه نشست خبری، افزود: در این عملیات پایگاه التاجی، عین الاسد، پایگاه شهید موفق در اردن، پایگاه علی السالم کویت مشارکت داشتند و یک عملیات مشترک با کمک یگان‌های این پایگاه‌ها انجام گرفت.

وی گفت: نخستین گزینه ما برای مقابله و شروع این انتقام بزرگ، انتخاب پایگاه التاجی بود و آنجا را به عنوان گزینه نخست انتخاب کردیم، اما در ادامه کار که شاید ساعاتی قبل از انجام عملیات بود هدف را تغییر دادیم و عین الاسد را انتخاب کردیم.

سردار حاجی زاده افزود: دلیل آن نیز این بود که پایگاه التاجی نزدیک بغداد و کاظمین بود و این پایگاه مشترک بین عراقی‌ها و نیروهای آمریکایی است و قدری نگران بودیم که ضربات موشکی و انفجار آن برای مردم غیرنظامی مزاحمت ایجاد کند و به لحاظ سروصدای آن که حتماً در بغداد و کاظمین شنیده می‌شد از این کار منصرف شدیم و پایگاه عین الاسد را که بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در عراق و حتی منطقه است انتخاب کردیم.

وی با بیان اینکه این پایگاه ۱۷۰ کیلومتر از بغداد فاصله دارد، ادامه داد: اهدافی را که برای ضربه زدن به ماشین جنگی آمریکا انتخاب کردیم، مرکز کنترل فرماندهی آمریکا، پهپادهای آمریکا، بالگردهای آمریکایی‌ها و مجموعه امکاناتی بود که در خط پرواز از آن‌ها استفاده می‌کردند یا از این امکانات برای پشتیبانی، تعمیر و نگهداری استفاده می‌شد، به همین لحاظ ما در طراحی که داشتیم این پایگاه را انتخاب و یک موج را به عنوان موج نخست عملیات طراحی کردیم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، افزود:، اما برای ادامه این عملیات باتوجه به نحوه اقدام دشمن که ممکن بود تهاجم ما را پاسخ دهند، آماده بودیم که البته این اقدام آن‌ها ممکن بود محدود به داخل عراق و پایگاه‌های آمریکایی‌ها در عراق شود و یا اینکه این عملیات‌ها به پایگاه‌های آمریکا در سایر کشورهای منطقه گسترش پیدا کند.

سردار حاجی‌زاده ادامه داد: باتوجه به میزان عکس العمل دشمن ما پیش بینی‌های لازم را کرده بودیم و در صورت اقدام آن‌ها حتماً اقدام می‌کردیم.

فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: پایگاه عین الاسد بزرگترین و دورترین پایگاه آمریکایی‌ها در عراق است که مورد هدف موشک‌های سپاه قرار گرفت.

سردار حاجی زاده در ادامه نشست خبری، افزود: ما در عملیات شهید سلیمانی از موشک‌هایی با برد ۵۰۰ کیلومتر استفاده کردیم؛ در این حمله از موشک فاتح ۳۱۳ و موشک‌های دوربردتری مثل قیام با ۷۰۰ کیلومتر برد بهره بردیم که نقاط هدف گرفته شد.

وی با بیان اینکه در این حملات نقاط هدف گیری شده مانند سوله‌های تعمیر و نگهداری و پشتیبانی بالگردها کاملاً منهدم شده است، گفت: در این عملیات هدف ما صرفاً کشتن نظامیان نبود و به همین علت آسایشگاه‌ها را هدف نگرفتیم و ما به دنبال وارد کردن ضربه مهلک به ماشین‌های نظامی آمریکا بودیم و مرکز کنترل فرماندهی و امکانات و سرمایه‌های آن‌ها را نابود کردیم.

حاجی‌زاده با اشاره به نابودی آشیانه بالگردها و هواپیمای با سرنشین و بدون سرنشین در این عملیات، گفت: مرکز فرماندهی آن‌ها نیز نابود شده است و قطعاً تلفات زیادی نیز داده اند.

وی درباره هدف نگرفتن سایر اماکن این پایگاه، گفت: هدف اصلی ما ایجاد ناامنی و وحشت در بین آن‌ها بود، ولی اگر آن‌ها ادامه می‌دادند، سایر مکان‌ها نیز هدف گرفته می‌شد.

فرمانده هوافضای سپاه در ادامه با تاکید بر این که آمریکایی‌ها در این چند روزه در آمادگی کامل به سر می‌بردند، اضافه کرد: آن‌ها تا قبل از این عملیات حدود ۱۲ فروند هواپیمای پیشرفته شناسایی و نظامی را در پایگاه داشتند که پس از عملیات به پرواز درآمده و مجدد نشستند و به نظر می‌رسد آن‌ها منتظر سیلی بودند و حالا آرامش گرفته اند.

سردار حاجی‌زاده افزود: این پایگاه از راهبردی‌ترین پایگاه‌های آمریکا در عراق بود که وسعت آن شش کیلومتر در هشت کیلومتر است و آنقدر مطمئن بود که رئیس جمهور فعلی آمریکا نیز به آن جا رفته بود.

وی با اشاره به ادعاهای آن‌ها در مورد بحث سپر موشکی، گفت: به رغم وجود سامانه‌های ادعایی آن‌ها، همه موشک‌های ما به هدف خورد و حتی یک تیر هم به سمت موشک‌های ما شلیک نشد.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه اظهار داشت: ما ۱۳ موشک به سمت پایگاه‌های عراق شلیک کردیم اما برای شلیک چندصد فروند موشک در همان یکی دو ساعت اول آماده بودیم. ما فکر می‌کردیم این درگیری در صورتی که گسترش پیدا نمی‌کرد و دو طرف خویشتن داری نمی‌کردند ممکن است دو سه روز تا یک هفته در حد محدودش طول بکشد، برای همین ما برای چندهزار فروند موشک خودمان را آماده کرده بودیم.

وی با بیان اینکه ما در این عملیات دنبال کشتن کسی نبودیم اما به هر حال در این عملیات ده‌ها نفر کشته شدند و حتماً تعدادی مجروح شدند که آمار آن حتماً بیرون می‌آید، اظهار داشت: اگر قرار بود دنبال کشته سازی باشیم می‌توانستیم طوری عملیات را طراحی کنیم که حداقل ۵۰۰ کشته روی دست آنها بگذاریم و اگر در گام بعدی آنها جواب می‌دادند دیگر ما شرایط مان عوض می‌شد و تکلیفی بر حفظ جان نیروهای نظامی آمریکا نداشتیم و در گام دوم و سوم ظرف ۴۸ ساعت حداقل ۵ هزار کشته روی دست آنها می‌گذاشتیم.

سردار حاجی زاده تاکید کرد: آمریکایی‌ها همان گونه که خودشان اعلام کردند، چندین روز در آماده‌باش کامل بودند و تا قبل از عملیات، نزدیک ۱۲ فروند هواپیما یعنی حدود ۷ فروند هواپیما MQ۱ که کار شناسایی و در صورت لزوم کار رزمی را انجام می‌دادند و همچنین حدود ۵ فروند هواپیمای با سرنشین نیز با نگرانی منطقه را مراقبت می‌کردند.

فرمانده هوافضای سپاه با بیان اینکه البته آمریکایی‌ها در سایر پایگاه‌ها نیز به همین شکل نگران بودند، اظهار کرد: زمانی که این عملیات انجام شد من به دوستان گفتم، آمریکایی‌ها بالاخره این زایمان را انجام دادند و مقداری راحت شدند و بعد از آن هواپیماها پراکنده شده و بعد از یکی دوساعت فرود آمدند.

وی افزود: تصور ما این بود که آمریکایی‌ها گارد حمل می‌گیرند اما اینگونه نشد، آنها منتظر سیلی بودند و وقتی این سیلی را خوردند کمی آرام شدند.

سردار حاجی زاده با تاکید بر اینکه همه موشک‌های ما به هدف اصابت کرد، گفت: آمریکایی‌ها حتی یک تیر هم شلیک نکردند و با وجود اینکه تعداد زیادی هواپیما در حال پرواز داشتند و امکانات فراوانی در اختیار آنها بود، اما نتوانستند مقابله کنند.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها