آیاحذف بنزین سه هزار تومانی به سود اقتصاد ایران است؟

مدرس دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: تصمیم نمایندگان مجلس بر تغییر در نرخ بنزین اقدامی بی حاصل است و عملا یک تصمیم سیاسی است که تنها بر بی ثباتی دامن خواهد زد.

آیاحذف بنزین سه هزار تومانی به سود اقتصاد ایران است؟

در آخرین روزهای هفته خبری منتشر شد که از تلاش نمایندگان مجلس برای تصویب طرحی بنزینی حکایت داشت. در قالب این طرح  نمایندگان مجلس بنا دارند بنزین را به قیمت 1500 تومان تک نرخی کنند. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند عوارض ناشی از اقتصاد بنزین سه هزار تومانی بر اقتصاد ایران تحمیل شده است و تورم روانی ایجاد شده نیز با مدیریت درست در ماه های آتی می تواند تعدیل شود .

علی قنبری، کارشناس امور اقتصادی که پیش از این سابقه نمایندگای مجلس را نیز در کارنامه دارد، در رابطه با تصمیم اخیر مجلس گفت: از نظر من این تلاش بی حاصل و مذبوحانه‌ای است که عده‌ای از نمایندگان مجلس در پیش گرفتند و در نهایت این مهم ثمری در پی نخواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نمایندگان مجلس فرصت داشتند به این مساله بپردازند. در زمان تصویب لوایح بودجه بهترین فرصت برای دخالت‌گری نمایندگان مجلس فراهم می‌شود ولی در آن زمان آنها تصمیمی قاطع اتخاذ نکردند و تصمیم گیری در این حوزه را به دولت سپرده بودند. پس از آن نیز به دلیل اینکه تصمیم به افزایش قیمت بنزین از سوی نشست سران سه قوه اتخاذ شده بود عملا امکان پذیر نشد. اکنون هم این تلاش از نظر من بعید است موجب به تغییراتی در امور شود.

قنبری در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که امروز دامن زدن به بحث بنزین چه نتایجی را برای اقتصاد کشور به دنبال دارد، پاسخ داد:‌ همه دیدیم تصمیم به افزایش قیمت بنزین چه تبعاتی به دنبال داشت و حتی مشکلات امنیتی را به همراه آورد به همین دلیل بازگشت دوباره به بحث بنزین آن هم بعد از اینکه تنها چند روز از اعتراضات گذشته نه تنها به سود اقتصاد کشور نیست بلکه زیان‌های فراوانی را خواهد داشت.

استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: به هر حال پس از اتخاذ این تصمیم و اجرای آن نمی توان بار دیگر جامعه را درگیر التهاب کرد . جامعه ایران به تازگی از شوک قیمتی و امنیتی رخ داده در اثر سوء استفاده برخی خارج شده و باید تصمیمات و طرح ها در این بخش با توجه به این موضوع مهم اتخاذ شود. در عین حال که تاکید کردم بازگشت قیمتی بنزین موجب کاهش نرخ تورم نیز نخواهد داشت و به واسطه موقعیت خاص اقتصادی و بالا بودن چسبندگی قیمت ها هزینه های دوباره به اقتصاد تحمیل می شود.

معاون پیشین وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: باید توجه داشت در شرایط فعلی هر بحثی که به بی ثباتی دامن بزند به زیان کشور خواهدبود. به همین دلیل باور من این است که ادامه بحث فوق نه به تغییر تصمیمات در قبال قیمت بنزین می‌انجامد و نه می‌تواند خللی در این مساله ایجاد کند تنها به بحث‌های بیهوده در شرایط نامساعدی مانند امروز دامن خواهد زد. درنتیجه از نظر من با توجه به نزدیکی به انتخابات مجلس نمایندگان یک طرح سیاسی را در پوشش اقتصادی به میان آورده‌اند.

قنبری تصریح کرد: امیدوارم نمایندگان مجلس این بحث را که یک بحث سیاسی است رها کنند و بر برنامه‌های آتی تمرکز کنند. اگر نمایندگان قصد دارند تاثیر مثبتی بر روند تحولات کشور داشته باشند بهتر است تمرکز بیشتری بر مباحث بودجه ۹۹ و برنامه‌های آتی داشته باشند. برای اصلاح ساختار ثبات عاملی تعیین کننده است و پرداختن به بحث بنزین تنها تاثیری که دارد دامن زدن به بی ثباتی است. در هر حال با توجه به تاکید مسئولان و نهادهای بالادستی کشور هیچ شانسی در این مورد نخواهند داشت.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها