نحوه ی رفتار درست با افراد فضول
شاید شما جزء افرادی باشید که پاسخ سؤال فضول ها را می دهید و با اینکه خوش تان نمی آید، مقاومتی نمی کنید، ولی بهترین برخورد با افراد فضول در چنین مواقعی چیست؟
برخورد مناسب با اشخاص فضول آن هم زمانی که سیلی از سوالات به طرف شما می آید، گاه سخت و غیرممکن می شود. شاید شما هم در نزدیکی خویش کسانی را داشته باشید که دایم از کار، تحصیلات، ازدواج، اهداف تان و... سوالاتی می پرسند که علاقه ای به جواب دادن به آنها را ندارید. برای آن که بتوانید جلوی این سوال ها را بگیرید، نیازی به عکس العمل منفی نیست.
مهم ترین چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که پاسخ بی ادبی را با بی ادبی دادن، به ندرت مشکلی را حل می کند.
درصورتی که عکس العمل شما بی ادبی باشد در واقع خودتان را در سطح کسی که بی ادبی را شروع نموده، پائین می آورید. همچنین پاسخ بی ادبی را با بی ادبی دادن، شرایط را بدتر و احساسات بدی را در شما ایجاد می کند و سبب می شود شما، بدتر از کسی که فضولی و بی ادبی نموده، در نگاه افراد دیگر جلوه کنید. با این حال، راهکار چیست؟
شما میتوانید با چند راه حل ساده از جواب به سوالات غیر ضروری بپرهیزید، ولی اگر علت سوال های آنها را بدانید میتوانید راحت تر ارامش خویش را حفظ کنید.
تفاوت آدم کنجکاو و فضول
اشخاص کنجکاو، معمولاً در شخصیت خویش یک روحیه کنجکاو و جستجوگر دارند. اشخاص کنجکاو معمولاً در مورد مباحث جدید، طبیعت، امور مربوط به سیاست یا هر موضوعی که فکر کنید پرس و جو می کنند و مدام دوست دارند چیزهای جدیدی یاد بگیرند. ولی اشخاص فضول تنها از فهمیدن زندگی خصوصی افراد دیگر لذت برده و معمولاً اطلاعاتی که بدست می آورند را با سایرین شریک شده و پخش می کنند، در حالیکه اشخاص کنجکاو معمولاً اطلاعات را نزد خویش نگه داشته و برای بهبود زندگی و رفتار خویش به کار می برند. بنابراین با اشخاص کنجکاو اندکی با مسامحه و ارامش بیش تر رفتار کنید.
دلیل فضولی کردن چیست؟
در جوامع شرقی و سنتی، معمولاً اشخاص با همسایه، بستگان، همکاران و... رابطه دوستانه ای برقرار نموده و زندگی اجتماعی به هم وابسته ای دارند. ولی در همین جوامع هم با امروزی شدن زندگی ها و افزایش مشغله های مردم، اهمیت مفهوم خصوصی بالا رفته و اغلب اشخاص در صورت مواجهه شدن با حجم زیادی از سوالات ازرده می شوند. بعضی از عللی که سایرین فضولی می کنند:
هدفمند نبودن
زمانی که شخص هدفی فردی در زندگی خویش نداشته باشد، با کنجکاوی کردن در زندگی سایرین به دنبال راهی برای رسیدن به خوشبختی می باشد.
احساس بهتر بودن
بعضی از اشخاص که اعتماد به نفس پایینی دارند، با فضولی در زندگی شما، می خواهند احساس بهتری نسبت بخود داشته باشند. آنها اینگونه حس مهم بودن می کنند. با پیدا کردن ایرادات شما فکر می کنند زندگیشان آنقدرها هم بد نیست.
حسادت
بعضی اشخاص به جای آن که برای ثابت کردن برتری خویش کوشش کنند، بخاطر حسادت شان در زندگی شما دخالت نموده و در مورد آن شایعه پراکنی می کنند. به این صورت تلاش در خراب کردن زندگی شما به میزان زندگی خودشان دارند.
برخورد مناسب با اشخاص فضول
هنگامی که با شخصی بر می خورید که فضول است، به جای اینکه اجازه دهید با رفتارش بقیه روزتان را خراب کند با چند شیوه کاملا مؤثر میتوانید از شرشان خلاص شوید:
1- موضوع مورد بحث را سریع عوض کنید هنگامی که با رگبار سؤال های وی روبرو شدید با زبردستی از جواب دادن طفره روید و سریعاً موضوع را عوض کنید.
2- تماس چشمی نداشته باشید اگر حس کردید کسی با فضولی هایش دارد، اعصاب تان را به هم می ریزد، نگاه تان را از وی برگردانید و وانمود کنید به عنوان مثال داخل کیف تان دنبال چیزی هستید یا مجله یا روزنامه ای را برداشته و مشغول خواندن شوید.
3- جواب های پیچیده بدهید مجبور نیستید به جهت هر سوال، پاسخی واضح و روشن بدهید. به عنوان مثال چنانچه از شما پرسیدند:« چه قدر دستمزد می گیرید؟» بگویید:« مانند هرکس دیگر با شرایطی مشابه من...» یا« آن قدر هست که اموراتم بگذرد.»
4- نفس عمیقی بکشید و سکوت کنید هیچ کس نمی تواند شما را مجبور به جواب دادن کند. بگذارید همینطور سؤال بپرسند، هنگامی که شما به هیچ کدام از سؤال هایشان جواب ندهید سرانجام درک می کنند که دیگر فایده ای ندارد و دست از سرتان بر می دارند.
5- حد و حدودشان را معلوم کنید درصورتی که شخصی به سبب فضولی وارد منزل تان می شود، به وی اجازه ندهید به تمام قسمت های منزل سرک بکشد و وی را تنها در اتاق مهمانی نگه دارید و تا آن جا که میتوانید اجازه ندهید وی وسایل جدید منزل تان را ببیند.
6- رابطه اجتماعی تان با وی را کم کنید. تا آن جا که میتوانید از وی دوری کنید. به منزل وی آمدوشد نکرده و هیچوقت در مهمانی هایتان وی را دعوت نکنید. با این کار شاید وی بفهمد چنانچه می خواهد با شما رابطه داشته باشد باید دست از فضولی بردارد!
7- هنگامی که در خصوص سایرین خبرچینی می کنند، علاقه ای نشان ندهید کسی که در خصوص سایرین نزد شما حرف می زند مطمئن باشید مسایل خصوصی شما را هم به سایرین می گوید. بنابراین با گوش دادن حرف هایش وی را به این نوع رفتار ترغیب نکنید.
8- روراست باشید خیلی راحت و بدون رودربایستی به وی بگویید دوست ندارید در مسایل زندگیتان مداخله کند و سؤال های شخصی بپرسد.
ارسال نظر