جوکر پدیده امسال در سینمای جهان
فیلم «جوکر» پدیده امسال سینمای جهان محسوب میشود.
این فیلم که مجموع فروش خود را پس از چند هفته اکران در سینماهای دنیا به رقم چشمگیر ۹۰۰ میلیون دلار رسانده، عنوان پرفروشترین فیلم تاریخ سینما با درجه سنی بزرگسال (R) را از آن خود کرده است. منتقدان همچنین پیشبینی میکنند جوکر تا پایان اکران به رقم یک میلیارد دلار دست یابد؛ درآمدی که کمتر از ۳۵ فیلم در تاریخ سینما موفق به کسب آن شدهاند. این فیلم که «واکین فینیکس» نقش اصلی آن را بازی کرده تا به امروز بیش از ۵/ ۲۸۹ میلیون دلار در سینماهای آمریکا و ۳/ ۶۰۳ میلیون دلار در گیشه بینالملل (سایر کشورها به غیر از آمریکا) فروخته است.
«جوکر» که با هزینه ۶۰ میلیون دلاری ساخته شده با احتساب هزینههای بازاریابی تاکنون حداقل سود ۵۰۰ میلیون دلاری را برای کمپانی برادران وارنر و دیسی به ارمغان آورده است. این فیلم با گذر از فروش «مرد عنکبوتی ۳» (۸۹۵ میلیون دلار)، هماکنون در رتبه سیزدهم پرفروشترین فیلمهای ابرقهرمانی سینما و با سبقت از «ددپول» (۷۸۳ میلیون دلار) توانسته در مقام پرفروشترین فیلم درجه (R) قرار بگیرد. داستان فیلم «جوکر» درباره مرد میانسالی به نام آرتور فلک است که به همراه مادر خود پنی در شهر گاتهام زندگی میکند. آرتور بهعنوان دلقک در مهمانیهای مختلف ظاهر میشود و خرج خود را اینگونه درمیآورد. گاتهام با جرم و جنایتهای سازمانیافته مواجه میشود و فقر و بیکاری، مردم شهر از جمله آرتور را آزار میدهد. آرتور به یک اختلال عصبی ناخویشتنداری عاطفی دچار است و در مواقعی که کنترل خود را از دست میدهد، به طرز هیستریک میخندد. آرتور که در وضعیت بدی به سر میبرد، بعد از وقایع متعدد از جمله مورد حمله قرار گرفتن توسط سارقان گاتهام، تصمیم میگیرد که زندگی خود را تغییر دهد که این اقدامات او به مرور منجر به شورش مردم فقیر علیه ثروتمندان در گاتهام میشود.
پدیده شدن جوکر فقط به موفقیتهای مالیاش محدود نمیشود، بلکه همزمان با اکران فیلم، انتقاداتی نسبت به مضامین و صحنههای خشونتآمیز فیلم و احتمال تقلید از آن در دنیای واقعی مطرح شد که تدابیر شدید امنیتی به دنبال داشت. این حاشیهها موجب شد که از هفتهها قبل از اکران این فیلم پلیس هشدارهایی به مخاطبان آن بدهد. هفته گذشته نیز فریاد مردی در یکی از سینماهای پاریس هنگام پخش این فیلم برای دقایقی اکران آن را با وقفه مواجه کرد و بر حاشیههای آن افزود. این فیلم علاوه بر جنبههای اجتماعی حتی بر صنعت گردشگری هم تاثیر گذاشته است. صحنه مشهوری از فیلم «جوکر» روی راهپلهای در محله برانکس نیویورک فیلمبرداری شده بود. حال پس از موفقیت و به شهرت رسیدن این فیلم گردشگران به نیویورک سفر میکنند تا در این لوکیشن مشهور عکس یادگاری بگیرند.
ارسال نظر