مصرف چقدر قند و شکر در روز مجاز است؟

مصرف بیش از حد قند و شکر و به طور کلی مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشارخون و اضافه وزن می‌شود که هر دو از عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی_عروقی هستند.

مصرف چقدر قند و شکر در روز مجاز است؟

مطالعات نشان می‌دهد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی_عروقی در افرادی که ۲۰ درصد انرژی روزانه خود را از قند و شکر دریافت می‌کنند در مقایسه با گروهی که کمتر از ۱۰ درصد انرژی روزانه خود را از قند و شکر تامین کرده‌اند، ۳۸ درصد بیشتر است. در نتیجه در افرادی که ۲۱ درصد و یا بیشتر از کالری روزانه خود را از مواد قندی و شیرین تامین می‌کنند، خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی دو برابر بیشتر است.

اثرات مصرف زیاد قند و شکر موجب کاهش کلسترول خوب «HDL» می‌شود و در صورتی که بیشتر از ۲۰ درصد انرژی روزانه از قند و شکر تامین شود، باید شاهد بالا رفتن تری گلیسرید خون نیز باشیم. همچنین مصرف منظم نوشیدنی‌های شیرین به میزان هفت وعده یا بیشتر در هفته با افزایش خطر بیماری قلبی عروقی همراه است.

بر اساس این گزارش، پیشگیری از بیماری‌های قلبی_عروقی باید از دو سالگی آغاز شود و این نکته را در نظر گرفت که محدودیت مصرف شیرینی‌ها باید در تمام دوران زندگی مستدام باشد. با توجه به ارتباط مستقیم بین مصرف قند و شکر و به طور کلی مواد قندی با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی_عروقی و مرگ و میر ناشی از آن، باید کمتر از ۱۰ درصد کل انرژی دریافتی روزانه از قند‌های ساده تامین شود.

بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، برای کنترل این موضوع زنان در روز نباید بیش از ۱۰۰ کالری یا شش قاشق چای‌خوری و مردان نباید بیش از ۱۵۰ کالری یا ۹ قاشق چای‌خوری شکر مصرف کنند. منظور از این میزان، شکر استفاده شده در کل موادغذایی مصرف شده در طول روز است.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها