نکاتی که والدین برای ارتباط با نوجوانشان باید بدانند
یک روانشناس درباره نحوه رفتار والدین با نوجوانان در خانه توضیحاتی داد.
مجتبی حبیبی روانشناس و مشاور درباره نکاتی که والدین در ارتباط با نوجوانان باید رعایت کنند، اظهار کرد: والدین باید از ناز پرورده کردن نوجوان خود اجتناب کنند و کاری که فرزندشان میتواند انجام دهد را به جای او انجام ندهند.
وی افزود: احترام و اعتقاد متقابل مبنای یک رابطه برابر هستند و ضروری است که والدین از کنترل کردن شدید فرزندان خود دست بردارند.
این روانشناس ادامه داد: والدین باید از جنگ قدرت با نوجوان و بحث و منازعه با او دوری کنید، نظر او را در امور مختلف بخواهید و به قضاوتهایش احترام بگذارید.
وی با بیان اینکه به نوجوان در منزل مسئولیت دهید و او را به همکاری در امور منزل تشویق کنید، افزود: به صحبتهای نوجوان خود سراپا بدون انتقاد و غرولند گوش کنید و توجه داشته باشید که باید از مسخره و تهدید کردن او بپرهیزید.
حبیبی با اشاره به اینکه کودکان زمانی به بهترین وجه رشد میکنند که از فرصت روابط گرم، صمیمی، پایدار و مستمر با پدر و مادر خود بهرهمند باشند، گفت: هیچ چیز در یک خانواده مهمتر از ارتباط اعضای خانواده با یکدیگر نیست و هیچ چیزی نباید جایگزین مکالمه و صحبت کردن باشد؛ وقت گذاشتن برای در کنار هم بودن و صحبت کردن نوجوان را به خانه بر میگرداند و احتمال آسیب او را کاهش میدهد.
این روانشناس ادامه داد: کمبود عاطفه و عدم امنیت روانی فرزند در محیط خانواده مهمترین عامل تمایل به جنس مخالف در سن پایین، کشیدن سیگار، مصرف موادمخدر، رفیق بازی، افت تحصیلی، ناامیدی و عدم موفقیت، افسردگی و خودکشی است و باید توجه داشت که در خانهای که آدمها همدیگر را دوست ندارند، بچهها قد میکشند، اما پر و بال نمیگیرند.
ارسال نظر