پیشنهاد هایی برای مبتلایان به خارپاشنه

یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تاکید کرد: افرادی که به خارپاشنه مبتلا هستند، بهتر است کفشی بپوشند که حداکثر 3 سانتی‌متر پاشنه داشته باشد.

پیشنهاد هایی برای مبتلایان به خارپاشنه

دکتر محمدتقی حلی‌ساز، استاد دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌ا... (عج)  گفت: خارپاشنه به‌دلیل التهاب بافت چربی در کف پا ایجاد می‌شود و معمولا صبح‌ها، شدت درد بیشتر است و در چند قدم اول شدت پیدا می‌کند اما پس از مدتی راه رفتن بهتر می‌شود زیرا التهاب با فشاری که به آن وارد می‌شود کاهش می‌یابد.

وی افزود: خارپاشنه یک اصطلاح عامیانه است و الزاما به معنای این نیست که زائده‌ای در استخوان پاشنه پا ایجاد شده است. گاهی اوقات در عکس‌ رادیوگرافی از پاشنه پا یک زائده استخوانی درست در انتهای نقطه استخوان پاشنه دیده می‌شود، اما خیلی اوقات هم فرد همه علائم مربوط به خارپاشنه را دارد ولی در عکس رادیوگرافی هیچ زائده استخوانی خاصی دیده نمی‌شود.

دکتر حلی‌ساز توضیح داد: علائمی که به خارپاشنه نسبت می‌دهند در واقع به‌دلیل التهاب بافت چربی در کف پا ایجاد می‌شوند و باعث بروز درد خواهند شد. این عارضه کاملا قابل‌درمان است و با یک دوره درمانی کوتاه بهبود می‌یابد. درمان‌ها شامل مصرف دارو و انجام فیزیوتراپی است. خوشبختانه این عارضه در سنین بالا راحت‌تر درمان می‌شود.

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با تاکید بر اینکه کفش در ایجاد این بیماری بسیار موثر است، گفت: افراد در انتخاب کفش و به‌خصوص پاشنه کفش باید دقت بیشتری داشته باشند. به خصوص افرادی که به خارپاشنه مبتلا هستند، بهتر است کفشی بپوشند که حداکثر 3 سانتی‌متر پاشنه داشته باشد و درست همان قسمتی که پاشنه پایشان قرار می‌گیرد یک پد نرم که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد قرار بدهند تا فشار به پد وارد شود و کمتر اذیت شوند.

دکتر حلی‌ساز خاطرنشان کرد: اوج فشار زمانی به پاشنه وارد می‌شود که فرد می‌خواهد پا را روی زمین قرار بدهد. در واقع با هر قدمی که افراد برمی‌دارند اولین نقطه‌ای از پا که با زمین در تماس قرار می‌گیرد و تمام فشار را تحمل می‌کند پاشنه است بنابراین استفاده از پد نرم داخل کفش می‌تواند تا حد قابل‌توجهی از وارد شدن فشار به پاشنه پا جلوگیری کند. اگر با این کار فرد مبتلا به خارپاشنه بهتر نشد باید حتما برای درمان اصلی به پزشک مراجعه کند.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها