با تغییر رنگ ادرار سرطان را تشخیص بده
محققان به روشی کمهزینه و ساده برای تشخیص سرطان روده دستیافتند.
ابزارهایی که سرطان را در مراحل اولیه تشخیص میدهد میتواند طول عمر و کیفیت زندگی را افزایش دهد. با این وجود، تشخیص این بیماری اغلب نیازمند تجهیزات و هزینههای درمانی گزافی هستند که ممکن است در مناطق روستایی یا در حال توسعه با زیرساختهای پزشکی کم امکان پذیر نباشد.
مرحله اولیه این فناوری که توسط تیمی به سرپرستی پروفسور Molly Stevens از کالج سلطنتی لندن و پروفسور Sangeeta Bhatia از MIT انجام شده است، با تزریق نانو حسگرهای طلا به موشها انجام شد.
این نانوذرات طلایی در بدن توسط آنزیمهایی به نام پروتئازها که پروتئینها را تجزیه میکنند شکسته میشوند، از طریق کلیه عبور میکنند و به دلیل ایجاد تغییر رنگ آبی با چشم غیر مسلح پس از آزمایش ادرار، میتوان آنها را مشاهده کرد. محققان این فناوری را برای موشهای مبتلا به سرطان روده بزرگ استفاده کردند و دریافتند که ادرار موشهایی که دارای تومور هستند، در مقایسه با نمونههای آزمایش شده از موشهای سالم، به رنگ آبی روشن تبدیل میشود.
به گفته محققان، با بهره گیری از این واکنش شیمیایی که تغییر رنگ ایجاد میکند، این آزمایش بدون نیاز به ابزارهای آزمایشگاهی گران قیمت و پیچیده، قابلیت کاربرد به عنوان یک روش تشخیصی را خواهد داشت.
ارسال نظر