آمریکا حالا دارنده دو ابرکامپیوتر برتر دنیاست
گفتنی است دولت آمریکا اخیرا سرمایه گذاری های هنگفتی را روی ابرکامپیوترهای خود انجام داده؛ این کشور در سال ۲۰۱۷ مبلغ ۲۵۸ میلیون دلار صرف توسعه ابرکامپیوتر شرکت هایی نظیر IBM، Cray، AMD، اینتل و انویدیا کرد.
طبق یک رده بندی دوسالانه، حالا دو ابر کامپیوتر آمریکایی به نام های سامیت و سیرا که از تکنولوژی IBM بهره می گیرند صدرنشین جدول قدرتمندترین ابرکامپیوترهای دنیا هستند. البته اشاره کنیم که در ماه ژوئن سامیت با انجام تست ریاضی LINPACK با سرعت ۱۲۲.۳ پتافلاپ بر ثانیه توانست نامش را به عنوان سریع ترین کامپیوتر دنیا ثبت کند. (هر پتافلاپ برابر با عدد یک با ۱۸ صفر به توان ۲ است).
به گزارش دیجیاتو، از آن زمان تا کنون این کامپیوتر به روز رسانی های متعددی را دریافت کرده و حالا می تواند تست یاد شده را با سرعت ۱۴۳.۵ پتافلاپ بر ثانیه انجام دهد و به همین خاطر صدر نشین جدول ۵۰۰ گانه قدرتمندترین ابرکامپیوترهای دنیا شده است.
بعد از سامیت (با ۲.۴ میلیون هسته پردازشی) سیرا با در اختیار داشتن ۱.۶ میلیون هسته پردازشی جایگاه دوم جدول جهانی را کسب کرده است. به غیر از این مساله هر دو ابرکامپیوتر مورد اشاره اسپک یا مشخصات سخت افزاری مشابه به هم دارند که عبارتند از: پردازنده های IBM Power9 با چیپ های شتاب دهنده Nvidia Tesla V100. با این حال اما سیرا علیرغم داشتن هسته های پردازشی کمتر توانست رقیب چینی خود به نام Sunway TaihuLight را که اخیرا به روز رسانی هایی را دریافت کرده و توان محاسباتی اش از ۷۱.۶ پتافلاپ به ۹۴.۶ پتافلاپ رسیده به کناری بزند.
گفتنی است دولت آمریکا اخیرا سرمایه گذاری های هنگفتی را روی ابرکامپیوترهای خود انجام داده؛ این کشور در سال ۲۰۱۷ مبلغ ۲۵۸ میلیون دلار صرف توسعه ابرکامپیوتر شرکت هایی نظیر IBM، Cray، AMD، اینتل و انویدیا کرد. اما در مورد کاربردهای قدرتمندترین ابرکامپیوترهای دنیا هم باید بگوییم که در حوزه هایی نظیر پیش بینی آب و هوا، تشخیص راه های درمان سرطان، تحقیق در زمینه همجوشی هسته ای و مواردی از این دست کاربرد دارند.
روی هم از ۱۰ ابرکامپیوتر برتر دنیا پنج موردشان ساخت آمریکا هستند، دو موردشان چینی و مابقی ساخت کشورهایی نظیر سوئیس، ژاپن و آلمان. ۵۰۰ ابرکامپیوتر مطرح دنیا از تعداد قابل توجهی چیپ اسفاده می کنند که تامین کننده آنها نیز غالبا اینتل است. همزمان انویدیا نیز چیپ های شتاب دهنده را تامین می کند که فرایند ساختی شبیه به GPUهایش دارند.
ارسال نظر