چطور همسرم را عاشق خود کنم؟
یک روانشناس با بیان اینکه عشق نهایت یک رابطه انسانی است که به صورت تدریجی شکل میگیرد، گفت: بسیاری از روابط به این مرحله از ارتباط نمیرسند.
حسن اکبرزاده روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار ما ، درباره راهکار مناسب برایعاشق کردن همسر اظهار کرد: در ارتباط با این موضوع به دنبال یک رابطه متقابل، موثر و مشترک توأم با عواطف و احساسات هستیم.
این روانشناس بیان کرد: عشق نهایت و غایت یک رابطه انسانی است که به صورت تدریجی شکل میگیرد و بسیاری از روابط به این مرحله از ارتباط (عشق) نمیرسند.
او با بیان اینکه هدفمان طراحی مسیر رسیدن به عشق است، افزود: در هیچ رابطهای مسیر از قبل تعیین شده نیست، بلکه با شروع علاقه میان دو نفر، شکل گیری رابطه نیز در هر زمان و مکانی اتفاق میافتد.
اکبرزاده گفت: اگر بخواهیم عشق را تعریف کنیم بهتر است به مفاهیم تشکیل دهنده این مسیر مانند گرایش و تمایل، ایجاد محبت و صمیمیت، متعهدبودن و پیگیری بپردازیم.
این روانشناس با بیان اینکه گرایش و تمایل همه مواردی را شامل میشود که ما را به سمت یک هدف مهم سوق میدهد، افزود: ایجاد محبت به میزان صمیمیت در رابطه میان زوجین بستگی دارد، به گونهای که زوجین یکدیگر را در مسائل مختلف زندگی خود سهیم بدانند.
اکبرزاده تصریح کرد: متعهد بودن به پایبندی بر توافقات زوجین و پیگیری به مرور و خودآگاهی که نوعی فراشناخت است میپردازد، اگر یک دیدگاه فرآیندی به رابطه زوجین داشته باشیم، فرآیند عاشق شدن در طول مسیر زندگی شکل میگیرد.
او اضافه کرد: آغاز فرآیند عاشق شدن از اولین جایگاهی است که یک رابطه اتفاق میافتد. رابطه زوجین از مرحله آشنایی آغاز میشود و در گذر زمان و با مشاوره ازدواج به مرحله شناخت میرسد.
این روانشناس با اشاره به اینکه در این مرحله برحسب ملاک و معیارهای انتخاب، به تشابهات، تفاوتها و مدیریت کردن آنها پرداخته میشود، گفت: اگر این مرحله در یک روند مناسبی پیش رود علاقه بین دو نفر شکل میگیرد.
او افزود: علاقه یکی از تظاهرات عاطفی انسان است که در حوزه روابط انسانی تعیین کننده قرار دارد، بنابراین علاقمندی باعث درگیری عاطفی (رابطه تنگاتنگ) و حساسیتهایی نسبت به یکدیگر میشود که بیانگر روند تدریجی و مناسب رابطه است.
اکبرزاده با اشاره به مرحله ترجیح دادن، اهمیت دادن و ارزش قائل شدن گفت: در این مرحله علائم دوست داشتن ظاهر میشود و دوست داشتن به دنبال علاقهمندی شکل میگیرد.
او افزود: اگر ما مسیر مناسبی را در رابطه زوجی طی کنیم، امکان عشق ورزیدن و عاشق شدن در رابطه به وجود میآید، چراکه عاشق شدن اکتسابی است.
این روانشناس خاطرنشان کرد: عشق یعنی گرایش، تمایل و انگیزه بسیار قوی برای زندگی کردن و بیانگر پویایی، شادابی و سلامت افراد است. همچنین در حوزه سلسله مراتب نیازها، عشق از نشانههای بارز یک انسان خود شکوفا است که هم برای خود و هم برای جامعه فردی مفید خواهد بود.
ارسال نظر