چه ظرفی برای نگهداری آبلیمو مناسب است؟
بهترین ظروفی که میتوان برای نگه داری آبلیموی گرفته شده از آن استفاده کرد، ظروف شیشهای است.
به گزارش خبرنگار ، امروزه بیشتر افراد به سمت خرید آبلیموهای به اصطلاح طبیعی میروند که در شیشههای پلاستیکی نگهداری می شود و حتی پس از خرید نیز ظرف آن را عوض نمیکنند اما از طرفی نیز گفته میشود که چنین ظرف هایی برای نگهداری آبلیمو و آبغوره خطرناک است. در همین راستا امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به بررسی این موضوع بپردازد.
ظرف مناسب برای نگهداری آبلیمو
همانطور نگهداری آبغوره، آبلیمو و سرکه در ظروف پلاستیکی مشکلات زیادی برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد می کند، باید سعی کنیم تا از ظروفی مانند چینی و شیشه ای که مناسب ترین ظروف برای نگهداری غذا بدون اثرات زیست محیطی و سلامتی است، استفاده کنیم.
کارشناسان مواد آشامیدنی و بهداشتی، میگویند پس از آنکه آبلیمو یا آبغوره را داخل شیشه ریختید، بهتر است شیشه را داخل آب جوش قرار دهید تا آنزیم و باکتریهای موجود در آن، از بین برود.
با انجام این کار، قارچها امکان رشد را از دست میدهند و در نتیجه احتمال کپک زدن این مواد هم کاهش چشمگیری مییابد.
آبلیمو یا آبغوره را باید حتما داخل شیشه تمیز بریزید و تا نزدیکی لبه ظرف پر کنید.
بهتر است به مقدار خیلی کملبه شیشه را خالی بگذارید و سپس درپوشی روی آن قرار دهید تا با ایجاد خلاء، اکسیژن به داخل محصول راه نیابد و جایی برای رشد کپکها وجود نداشته باشد.
درباره نگهداری آبلیمو و آبغوره باید گفت که قرار دادن این مواد در آفتاب، باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در آن میشود؛ با توجه به اینکه ویتامین C موجود در آبلیمو یا آبغوره، به نور و حرارت حساس است و در برابر نور آفتاب از بین میرود؛ بنابراین باید از قراردادن این مواد در مقابل نور آفتاب به طور جدی خودداری شود.
از ظروف پلاستیکی یا بطریهای آب معدنی برای نگهداری آبلیمو استفاده نکنید؛ زیرا مواد اسیدی موجود در آبلیمو میتواند با دیواره ظروف پلاستیکی فعل و انفعالات نامطلوبی ایجاد کند و سمی و سرطان زا شود؛ بنابراین از ظروف شیشهای استفاده کنید و بهتر است این ظروف شیشه ای، تیره باشند تا کمتر نور را از خود عبور دهند.
مضرات ظروف پلاستیکی
ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع به شدت مورد استفاده قرار گرفته و انباشته شدن این زبالههای پلاستیکی تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.
اولین نکتهای که در تهیه آبلیمو باید به آن توجه داشت این است که لیموها باید به شکل کاملا بهداشتی شستشو داده شود و اگر لیمویی به شکل کپک زده و گندیده درآمده است، حتما باید از بقیه لیموها جدا شود.
نکته بعدی در مورد دستگاه آب گیری است که حتما قبل از انجام آب گیری باید به طور کامل شسته شود تا از وجود هر گونه آلودگی و میکروب عاری شود.
بهترین ظروفی که میتوان برای نگه داری آبلیمو از آن استفاده کرد، ظروف شیشهای است، چرا که ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف در تماس با لیمو که خاصیت اسیدی دارد، واکنش نشان میدهند؛ در مورد دما و محل نگه داری هم بهترین دما، دمای یخچال است.
ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع به شدت مورد استفاده قرار گرفته و انباشته شدن این زبالههای پلاستیکی تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.
بطریهای آب معدنی هم که در معرض نور خورشید و آفتاب قرار دارند سلامت انسان را به خطر میاندازد، بسیاری از افراد برای خنک شدن آب، بطریها را در فریز گذاشته، که در درازمدت عوارض سرطانزایی در فرد ایجاد میکند.
استفاده از ظروفی مانند چینی و روی مناسبترین ظروف برای نگهداری غذا بدون اثرات زیست محیطی و سلامتی است.
سرکه یا همان اسیداستیک یکی از مهمترین مواد تشکیلدهنده ترشی است و بیشتر افراد نگران واکنش میان ترکیبهای موجود در پلاستیک و این ماده هستند، اما از نظر شیمیایی، سرکه جزو اسیدهای ضعیف طبقهبندی میشود.
در کتابهای علمی و مرجع، نکتههای زیادی درباره نگهداری اسیدهای ضعیفی مانند سرکه در پلاستیک وجود ندارد بنابراین نمیتوان درباره منع مطلق به کار بردن دبههای پلاستیکی برای تهیه ترشی نظر قطعی و دقیقی داد.
با توجه به ضعیف بودن اسید سرکه، به نظر نمیرسد مشکل خیلی جدی و بزرگی بر اثر ترشی انداختن در ظرفهای پلاستیکی پیش بیاید، اما بهتر است برای راحت کردن خیال خود هم که شده، از ظرفهای کاملا ایمن برای تهیه و نگهداری ترشیها استفاده شود.
ظرفهای بزرگ و کوچک شیشهای بهترین، مناسبترین و ایمنترین ظرفها برای تهیه یا نگهداری ترشیها هستند.
از آنجا که شیشه جزو مواد خنثی محسوب میشود، سرکه نمیتواند واکنشی با ترکیبهای موجود در آن انجام دهد و هیچ مهاجرتی هم از ترکیب مواد شیشه به ترشی و از ترشی به شیشه اتفاق نمیافتد.
ارسال نظر