چرا افرادی که خروپف می‌کنند زودتر پیر می‌شوند؟

خروپف افزون بر ایجاد یک صدای ناراحت کننده و بی خوابی، آسیب شدیدی به زیبایی و سلامت پوست و مو می‌رساند و زنگ پیری و از کار افتادگی بدن را زود به صدا می‌درآورد.

چرا افرادی که خروپف می‌کنند زودتر پیر می‌شوند؟

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند خروپف شبانه، سبب آسیب و تخریب DNA سلول‌های بدن و در نهایت سبب پیری زودرس و بروز خطر ابتلا به بیماری‌های مرگباری همچون سرطان می‌شود.

پژوهشگران چینی در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند افرادی که دچار مشکل آپنه خواب هستند تلومر‌های کوتاه تری دارند؛ تلومر (کلاهک‌های کوچک در انتهای کروموزوم‌های خطی- مولکول‌های DNA) است که نقش بسزایی در تعیین جنسیت و بسیاری از ویژگی‌های روانی افراد دارد.

افراد مبتلا به این مشکل دچار آسیب دیدگی در DNA، رشد سریع سلولی و خطر سرطان می‌شوند، پژوهش‌های پیشین نیز نشان داده است تلومر‌های کوتاه سبب سرعت بخشی به فرآیند پیرشدن افراد و مهیا شدن شرایط ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌شوند

نتیجه این پژوهش، حاصل تحقیق دانشمندان بیمارستانی در غرب استان سینچوان کشور چین بر روی ۲۶۴۰ فرد مبتلا به این مشکل بوده که در مجله خواب (The sleep) به چاپ رسیده است.

روش‌های متعددی برای درمان مشکل آپنه تنفسی خواب وجود دارد، برخی تمرین‌های حلق، گلو و زبان، خودداری از مصرف سیگار و خوراکی‌های چرب و سنگین، کاهش وزن، مراجعه به متخصص برای بررسی وضعیت راه‌های تنفسی، گذاشتن سر برروی بالش بلند و حتی استفاده از برخی دستگاه‌های فیزیکی می‌تواند سبب رفع مشکل شود.

آپنه خواب افزون بر احتمال بروز سرطان و پیری سلول‌های بدن سبب افزایش فشار و چربی خون، چین و چروک صورت، چاقی، ریزش موی سر، آسم و آلرژی، بیدارشدن‌های ناگهانی از خواب و درنتیجه کاهش سطح هوشیاری و تمرکز در روز، ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، اختلاف با اعضای خانواده به دلیل برهم خوردن آسایش آن‌ها در زمان خواب، احساس خواب آلودگی در کل روز و افزایش اشتها هم می‌شود.

منبع:dailymail

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها