نکاتی طلایی برای جلوگیری از بروز حساسیت در خانه تکانی

یکی از رسم‌های قدیمی در آستانه سال نو، خانه تکانی است که افراد مبتلا به آلرژی باید با احتیاط به نظافت منزل بپردازند.

همه ساله عده زیادی افراد در زمان خانه تکانی با مشکلاتی همچون شکستگی، آسیب دیدن استخوان و عضله ها، سوختگی اعضای بدن با مواد شیمیایی و بروز انواع آلرژی‌ها مواجه می‌شوند؛ به همین دلیل توجه به نکات ایمنی در زمان خانه تکانی اهمیت فراوانی دارد.

برخی افراد هم دارای انواع آلرژی‌های پوستی و تنفسی هستند و قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها و مواد شیمیایی در زمان خانه تکانی می‌تواند تهدید جدی برای سلامت آن‌ها باشد.

تمیز کردن و نظافت خانه برای کنترل بیماری آلرژی پوستی و تنفسی بسیار مفید است و می‌تواند مانع از بروز حساسیت در افراد شود.

کارشناسان به افرادی که مبتلا به آلرژی هستند توصیه می‌کنند نظافت منزل خود را به دیگران بسپارند و در زمان استفاده از محلول‌های شیمیایی منزل یا محل کار را ترک کنند تا دچار تشدید حمله آلرژی یا بروز واکنش شوک آنافلاکسی نشوند.

اگر آلرژی شما کنترل شده است با رعایت اقدام‌های ایمنی مانند پوشیدن لباس کار، استفاده از ماسک فیلتر دار، دستکش ضخیم و عینک کار به نظافت منزل یا محل کار بپردازید.

توجه داشته باشید، حتماً تهویه کامل هوا در محل کار یا خانه وجود داشته باشد تا مانع از ایجاد حساسیت تنفسی و حمله آسم شود.

کارشناسان توصیه می‌کنند به جای استفاده از محلول‌های شیمیایی پاک کننده که عارضه‌های جانبی فراوان برسلامت می‌گذارند از موادی همچون سرکه و جوش شیرین یا دستمال‌های پاک کننده دارای فناوری نانو استفاده شود که بدون ایجاد واکنش می‌توانند سطوح را تمیز و پاکیزه کنند.

پس از تمیز کردن خانه برای مدت چند ساعت پنجره‌ها را باز بگذارید تا ذره‌های آلرژی زا از بین بروند و سپس در منزل به استراحت بپردازید.

هر دوهفته یک بار خانه را به طور کامل جاروبرقی بکشید و توجه داشته باشید، وسیله دارای فیلتر HEPA باشد تا بتواند آلرژن را از بین ببرد.

اگر دچار بیماری آلرژی هستید حتماً ملحفه، روانداز، لحاف و حتی حوله حمام را با آب با دمای بالا بشویید و خشک کنید.

خانواده‌هایی که دارای عضو مبتلا به آلرژی هستند بهتر است از نگهداری حیوان‌های خانگی خودداری کنند، زیرا بسیاری از حیوان‌ها خود ایجاد کننده حساسیت به ویژه در کودکان هستند.

برای جلوگیری از بروز حساسیت و آلرژی از کفپوش‌های وینیل، کاشی یا لمینت چوبی استفاده کنید، کفپوش هایی همچون موکت یا قالی‌هایی بسیار بزرگ می‌توانند محیطی جذاب برای رشد آلرژن‌ها و توسعه بیماری باشند؛ می‌توانید درصورت علاقه از قالیچه‌های کوچک استفاده کنید که به راحتی قابل شست و شو هستند.

از ورود با کفش به درون خانه خودداری کنید، زیرا سبب تشدید آلرژی می‌شود، همچنین پرده‌ها و پنجره‌ها را نیز به طور منظم با جارو برقی از گردو غبار پاک کنید.


درصورت وجود آلرژی در اولین فرصت به متخصص مراجعه کنید تا منشا بیماری شناسایی شود، آلرژی بر اثر واکنش سیستم ایمنی بدن و آزادسازی موادی به نام هیستامین در بدن ایجاد می‌شود که می‌تواند منجر به حالت هایی همچون خارش، سوزش، قطع تنفس، تورم زبان و اعضای بدن، بروز کهیر و مواردی ازاین دست شود.

درایام عید از خریدن گل و استفاده ازگلدان درخانه خودداری کنید، زیرا امکان حساسیت به گل‌های بهاری نیز وجود دارد. پس از اتمام خانه تکانی حتماً استحمام کنید و تمامی لباس‌های خود را بشویید.

هیچ گاه به تنهایی به خانه تکانی و استفاده ازمواد شیمیایی برای نظافت منزل در مکان‌های دربسته نپردازید، زیرا امکان بروز آلرژی حتی در افرادی که سابقه این بیماری را ندارند وجود دارد.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها