تخم کتان چه تاثیری بر سلامتی دارد؟
حداقل 6 هزار سال است که تخم کتان یا بذرکتان بهعنوان دانۀ دارویی مصرف میشود و آنرا به یکی از مغذیترین دانهها، در سراسر دنیا معرفی کرده است. دو نوع اصلی بذر کتان وجود دارد: طلایی و قهوهای؛ مشخصات تغذیهای هر دو خیلی شبیه یکدیگرند و هر دو به یک اندازه حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند.
هر دو نوع آن منبع سرشار فیبر، چربی مفید، پروتئین و مواد معدنی متعدد و انواع ویتامینها است. این مواد مغذی، از بدن در برابر سرطان، دیابت و مشکلات قلبی و عروقی محافظت میکنند.
مواد مغذی تخم کتان
تخم کتان حاوی مواد بسیار مفیدی است که در سلامتی بدن نقشی مهم دارد؛ بهعنوان مثال دارای مقدار فراوانی امگا 3 است. مصرف روزانه حدود 5 تا 8 گرم تخم کتان، برای تامین امگا 3 کافی است.
حدود 55 درصد از تخم کتان را اسیدهای چرب تشکیل میدهد و به همین دلیل از بروز برخی بیماریهای قلبی پیشگیری میکند. وجود فیبر به خصوص فیبرهای محلول در تخم کتان باعث کاهش جذب کلسترول و گلوکز می شوند. بخش عمده این فیبرها نیز از فیبرهای نامحلول تشکیل شده که عبورمواد را از روده آسان میکند.
فواید بذر کتان برای تقویت بدن
- حرکات و فعالیت مثبت شکم را بیشتر میکند.
- خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
- کلسترول خون را پایین میآورد.
- از چاقی جلوگیری میکند.
- این دانهها حاوی موادی است که وقتی با آنزیم و شیره معده ترکیب شود، به لیگنان تبدیل میشود. لیگنانها گروهی از ترکیبات شیمیایی هستند که در گیاهان یافت میشوند و برای پیشگیری از بیماریها، مثل سرطان، مفید هستند. همچنین، به سلامت بدن و عملکرد آن کمک میکنند. با اضافه کردن بذر کتان به رژیم غذایی خود، مانع پیشرفت بیماریهای قلبی و انواع مختلف سرطان سینه، پروستات و روده شوید.
- همچنین تخم کتان ، غنی از فیبر رژیمی است.
- کلسترول را کاهش میدهد.
- فشار خون را پایین میآورد.
- حاوی پروتئین بالا هستند.
- برای کنترل قند خون مفید است.
- به کنترل و کاهش وزن کمک میکند.
- بر بهبود پوست و مو تاثیر دارد.
- هیچگونه گلوتنی ندارد.
- به کاهش علائم یائسگی و عدم تعادل هورمون کمک میکند.
- محافظ پوست در برابر اشعههای خورشید است.
مصرف تخم کتان برای درمان موارد زیر مناسب است
- سرطان تخمدان
- بیماریهای قلبی و عروقی
- سندروم متابولیک
- دیابت
- آسم
- التهاب
تخم کتان مدتها است که در طب سوزنی برای سلامتی و پیشگیری از برخی بیماریها و همچنین سلامت پوست استفاده میشود. تحقیقات منتشر شده در سال 2010 نشان میدهد مصرف روغن بذر کتان میتواند به کاهش حساسیت پوست و زبری آن کمک کند.
ارسال نظر