جواد امام عضو نهاد اجماع‌ساز در گفتگو با مستقل:

تاجزاده مغضوب براندازان است

پیرامون کاندیداتوری مصطفی تاجزاده گفتگو کردیم با جواد امام فعال سیاسی اصلاح طلب، عضو نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان، مدیرعامل بنیاد باران و دبیرکل حزب مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب که مشروح آن را می‌خوانیم:

تاجزاده مغضوب براندازان است

نظر شما به عنوان یک عضو نهاد اجماع‌ساز درباره کاندیداتوری آقای تاجزاده چیست؟

من به عنوان جواد امام و نه به عنوان یک عضو نهاد اجماع‌ساز و یا مدیرعامل بنیاد باران صحبت می‌کنم، به هر حال حق طبیعی آقای تاجزاده است که با تصمیم و تحلیل خود کاندیدای ریاست جمهوری شود و به‌نظر بنده هم هیچ منعی برای حضور آقای تاجزاده در انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد، چون آقای تاجزاده هیچ گونه اتهام امنیتی و سایر اتهاماتی که بخواهد ایشان را از حضور در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی و انتخابات منع کند نداشته است. ایشان به جهت فعالیت سیاسی به زندان رفته است و جرمی اگر اتفاق افتاده باشد جرم ایشان جرم سیاسی بوده است. اگر ما جمهوری هستیم و اگر این حق را برای مردم قائل هستیم و اشخاصی مثل آقای تاجزاده آزاد هستند و حتی اگر در زندان بودند ایشان مجاز بودند در انتخابات ثبت نام کنند و به عنوان نامزد انتخابات حضور پیدا کنند.

اگر بخواهیم واقعا مشارکت حداکثری و انتخابات آزاد و رقابتی که مدنظر هست و حق انتخاب مردم که خداوند به انسان اعطا کرده است که انسان خودش برای خودش تصمیم بگیرد بنابراین بر اساس حق خدادادی و شهروندی آقای تاجزاده انتخاب کرده است که کاندیدای ریاست جمهوری شود و مردم باید تشخیص دهند آقای تاجزاده صلاحیت سکانداری ریاست جمهوری را از طرف مردم دارد یا ندارد.

آیا ایشان برای کاندیداتوری در انتخابات با نهاد اجماع‌ساز مشورتی داشته است؟

با نهاد اجماع‌ساز ایشان مشورتی نداشته است اما شاید با اشخاص مشورت کرده باشد و در نهاد اصلا وارد مصادیق نشده‌ایم. آقای تاجزاده میتوانسته با اشخاص مشورت کند اما در نهایت آنکه باید تصمیم بگیرد شخص آقای تاجزاده بوده که در انتخابات شرکت کند.

آیا این احتمال وجود دارد که نهاد اجماع‌ساز گزینه نهایی خود را مصطفی تاجزاده اعلام کند؟

به هر حال من فکر می‌کنم که در نهاد اجماع‌ساز هم ایشان پایگاه رای قابل توجهی دارد.

آیا از نظر آقای خاتمی در این باره اطلاعی دارید؟

من سخنگوی آقای خاتمی نیستم و اگر آقای خاتمی مطلبی گفته باشد می‌توانستم برای شما نقل کنم اما من از نظر آقای خاتمی بی‌اطلاع هستم.

صداهایی از احتمال رد صلاحیت آقای تاجزاده و دیگر کاندیداهای جبهه اصلاحات شنیده می‌شود، در صورت رد صلاحیت نامزد اصلاح‌طلبان، موضع نهاد اجماع‌ساز در قبال انتخابات چه خواهد بود؟

اولا که ما امیدواریم هم آقای تاجزاده هم سایر کاندیداها از همه جریانات تایید صلاحیت شوند که این خودش یک رویکرد مثبت است و باعث تشویق مردم خواهد شد و حتما عرصه‌ی انتخابات مفهوم واقعی خودش را پیدا می‌کند. اما اگر شورای نگهبان بخواهد کاندیداهای جریانات سیاسی را رد صلاحیت کند و اصلاح‌طلبان کاندیدا نداشته باشند دیگر این مسئولیت به شورای نگهبان برمی‌گردد و رفع تکلیفی از جریان اصلاحات صورت می‌گیرد. وقتی جریان اصلاحات کاندیدا نداشته باشد که نمی‌تواند از طرف مقابل کاندیدا قرض بگیرد و با آن‌ها رقابت کند.

بنظر شما آیا حضور آقای تاجزاده در انتخابات می‌تواند روی مشارکت تاثیر بگذارد یعنی مشکل مردم صرفا نامزدها هستند یا مردم کلا از جریانات سیاسی دلزده شده‌اند؟

فکر می‌کنم آقای تاجزاده به همین منظور آمده است که ما حتما باید به سمت صندوق رای برویم و برای ترغیب مردم این کار صورت گرفته است تا در برابر براندازها و جریانات ضد نظام.

حرف آقای تاجزاده جداست و در شبکه‌های مجازی می‌بینیم که آقای تاجزاده توسط ضدانقلاب مورد حمله قرار می‌گیرد.

دیگر کاندیداهای احتمالی اصلاح‌طلبان چه کسانی هستند؟

انشالله باید اجازه دهید خودشان اعلام آمادگی کنند و جبهه اصلاحات کاندیداهایش را در وقت لازم معرفی کند.

بحث روز جامعه در میان مردم مشکل معیشت است و مردم کاندیدایی می‌خواهند که این مشکل را در قدم اول حل کند، آقای تاجزاده و اصلاح‌طلبان چگونه می‌خواهند مشکل اقتصاد را حل کنند؟

به هر حال بنظر می‌رسد که همه به این جمع بندی رسیده‌اند که باید با جهان تعامل داشته باشیم و بتوانیم تحریم‌ها را بشکنیم و درهای کشور را باز کنیم و این قفل بسته را بشکنیم و از این طریق با سرمایه‌گذاری گشایش‌هایی را در امر اقتصاد و معیشت مردم به دنبال داشته باشیم. اگر قرار باشد تحریم‌ها به همین شکل باقی بماند و نتوانیم مشکلمان را با دنیا حل کنیم این مشکلات روز به روز افزایش پیدا می‌کند و مسلما فشار اصلی بر کمر مردم است و هیچکسی بابت این اتفاق توجیهی ندارد که نخواهد مشکلش را با دنیا حل کند. گام اصلی ما رفع تحریم‌ها و سپس معیشت مردم است.

برخی از اصلاح‌طلبان معتقدند رئیس جمهور قدرت و اختیارات کافی ندارد و دولت سایه مانع کارها می‌شود، از کجا معلوم اگر تاجزاده رئیس جمهور شد به سرنوشت روحانی دچار نشود؟

به هر حال ما باید تلاش خودمان را بکنیم و رئیس جمهور در هر صورت مانع بسیاری از اتفاقاتی بوده است که می‌توانست وضع کشور ما از اینی که هست بدتر باشد. اگر ما یک انتخابات حداکثری داشته باشیم و یک کاندیدای حداکثری فرصت پیدا کند در صحنه حضور پیدا کند، با حضور جدی مردم درواقع خیلی از موانع برطرف می‌شود و خیلی از برنامه‌هایی که آقایان برای رفتن به سمت تک‌صدایی و بسته شدن جامعه ریخته‌اند و یک گروه اقلیت حاکمیتشان را بر اکثریت ادامه دهند حتما آن‌ها هم برنامه‌هایشان منتفی خواهد شد.

جدیدا شنیده می‌شود چهره‌های اصلاح‌طلبی فارغ از نهاد اجماع‌ساز اعلام کاندیداتوری کرده‌اند، آیا تعدد کاندیدا باعث وقوع تجربه ۸۴ خواهد شد؟

فرایندی را در جبهه اصلاحات برای این اتفاق تعریف کرده‌اند. اشخاص حقیقی مختار هستند برای خودشان تصمیم بگیرند اما جبهه اصلاحات فرایندی به عنوان کاندیدا اصلاح‌طلبان تعریف کرده است و نهایتا کاندیدایی که از سوی جبهه معرفی می‌شود باید دو سوم آرا را در جبهه به خود اختصاص دهد و اگر افراد از یک نفر تجاوز کنند فرآیند نظرسنجی عمومی ملی در نظر گرفته شده است که هر کدام از افراد اقبال بیشتری داشت کاندیدای نهایی جبهه معرفی شود و جبهه اصلاحات یک کاندیدا بیشتر نخواهد داشت.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها