ربانی املشی پنهانکاری را دلیل دوری مردم از حاکمیت می‌داند

زهرا ربانی املشی میگوید در سال ۹۸ اتفاقات زیادی افتاد که در هیچکدام مقابل مردم شفافیت نداشتید. وقتی مخفی‌کاری کنید و شفافیت نداشته باشید اولین نتیجه پنهان کردن حقیقت مشارکت پایین مردم در انتخابات است.

 ربانی املشی پنهانکاری را دلیل دوری مردم از حاکمیت می‌داند

 «زهرا ربانی املشی» فعال سیاسی و نویسنده تحلیل‌ها و یادداشت‌های سیاسی در رسانه‌هاست. این دبیر بازنشسته و عروس آیت‌الله منتظری در گفتگو با خبرنگار سیاسی مستقل آنلاین بی‌اعتمادی عمومی را دلیل مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم می‌داند و معتقد است که حاکمیت در مسائلی چون حوادث آبان ماه، سقوط هواپیمای اوکراینی و شیوع ویروس کرونا حقایق را با مردم در میان نگذاشته است.

 

زهرا ربانی درباره انتخابات مجلس یازدهم گفت:

 در واقع مشارکت مردمی در انتخابات مجلس یازدهم وجود نداشت، مشارکت مردمی یعنی اینکه مردم بتوانند کاندیداهای مورد نظرشان را انتخاب کنند و به آن‌ها رای دهند ولی متاسفانه شورای نگهبان با نظارت استصوابی نمایندگان مورد نظر جبهه حاکم را انتخاب کرد و به هواداران خود گفت که پای صندوق‌ها حاضر شوید و آن‌ها را تایید کنید. اما در واقع همان مردمی که رای دادند هم انتخابی نکردند.

او با بیان اینکه مشارکت پایین مردم در اکثر شهرهای بزرگ و کوچک کاملا مشهود بود، اظهار داشت:

 نتیجه این انتخابات پیروزی اصولگرایان را نشان نمی‌دهد بلکه مانند این است که دست و بال افرادی را ببندد و فقط به عده‌ای بگویند که پرواز کنید.

ایشان اقدامات جریان حاکم بر مجلس را معطوف به منافع خودی دانست و بیان داشت: 

 احتمال می‌دهم و امیدوارم که جریانی که مجلس را فتح کرده و با حاکمیت یکدست و یک‌زبان شده است، به همین حد قناعت کند و برخی از مسائل، همچون تصویب fatf را به نفع کشور انجام بدهند. البته با نگاهی که از این جریان سراغ دارم، فکر کنم هر اقدامی که بکنند بیشتر منافع خودشان را در نظر می‌گیرند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه مشکل ما مشکل انتخابات نیست بلکه قانون ما ایرادات اساسی دارد، عنوان کرد:

این قانون متعلق به ۴۰ سال پیش است. امام درباره زمان شاه می‌گفتند که پدران ما حق نداشتند برای ما تصمیم بگیرند. الان نسل سوم انقلاب در کشور زندگی می‌کنند چرا توقع داریم که همان قوانین امروز هم حاکم باشد؟

او تاکید کرد:

 باید یک رفراندم در جهت اصلاح قانون اساسی صورت بگیرد. نظارت استصوابی تیشه‌ای است به آراء مردمی و در واقع انتخاب مردم را محدود می‌کند در صورتی که مردم باید بتوانند آزادانه انتخاب کنند.

این دبیر بازنشسته با بیان اینکه مشکل انتخابات مجلس یازدهم، مشکلی بزرگ و عمیق بود، توضیح داد:

 یکی از رهنمودهای حکومت حضرت علی نامه امام به مالک اشتر است در این نامه امام بر شفافیت تاکید می‌کند و می‌گوید که مردم صاحبان مملکت و قدرت هستند و باید با آن‌ها شفاف بود. در سال ۹۸ چند مسئله بزرگ در کشور مطرح شد و حاکمان ما هیچ نوع شفافیتی با مردم نداشتند. در آبان ماه افراد زیادی کشته شدند و هنوز آمار کشته‌شدگان اعلام نشده است، حتی اجازه ندادند که خانواده‌ها، عزیزانشان را تشییع جنازه کنند.

او افزود:

در ماجرای سقوط هواپیما، مردم و به خصوص صاحبان عزا حق دارند که بدانند عزیزانشان به چه دلیلی سقوط کردند، در جعبه سیاه چه گفته شده، شلیک موشک از طرف چه کسی و چرا انجام شد، مردم حق دارند این موارد را بدانند اما از مردم کتمان می‌شود، مردم هم نسبت به حاکمیت دلسرد می‌شوند. در ۴ بیمارستان قم، جمعیت زیادی بیماران وجود دارند اما می‌گویند ۵۰ بیمار بیشتر نداریم. نتیجه پنهان کردن حقیقت مشارکت پایین مردم در انتخابات است.

زهرا ربانی در پاسخ به این سوال که حالا اصلاح‌طلبان باید چه کنند، گفت:

 

فعالیت اصلاح‌طلبان باید معطوف به کارهای فرهنگی و مدنی باشد. غیر از احزاب مستقل با دیدگاه اصلاحی، حدود ۴۰ حزب اصلاح‌طلب در کشور وجود دارد، اگر رویکردشان مردمی باشد، با هم متحد باشند و بر وجوه اشتراک تمرکز کنند، مردم آن‌ها را خواهند پذیرفت. مسلم است که اصلاح بهتر از رکود است. اصولگرایان در رکود و تحجر هستند و مسلم است که مردم به خصوص جوانان، اقبال بیشتری به اصلاح امور دارند.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها