اگر ثروتمندان از ایران مهاجرت نمیکردند لازم نبود رئیس جمهور مضحکه شوند و برای جادهسازی با روسیه قرارداد ببندند
در گفتگو با یک جامعهشناس بررسی شد؛ نخبگان و سرمایهداران ایرانی چرا مهاجرت میکنند؟
یک جامعهشناس گفت: مهاجرت یک پدیده چند وجهی است و میتواند اقتصادی، سیاسی، فرهنگی باشد و در ایران جریان مهاجرت کشورگشایی است، یعنی مهاجران ایرانی نیروی اجتماعی هستند که جهان را تصاحب میکنند و در جهت کسب قلمرو بهتر هستند.
تقی آزاد ارمکی در گفتگو با خبرفوری اظهار داشت: اگر میخواهیم اقدامی اساسی انجام دهیم باید به نیروهای خلاق و نخبگان اجازه نقشآفرینی بدهیم.
وی افزود: مهاجرت ایرانیان از نوع نخبگان، سرمایهداران و صاحبان ایده است و تعداد مهاجران قابل کاهش نیست و مهاجران ایرانی را به این سادگی نمیتوان کاهش داد.
آزاد ارمکی ادامه داد: اگر این ثروتمندان در کشور بودند میتوانستند جاده و ساختمانها را بسازند و لازم نبود به روسیه بگوییم برای ما جاده بسازد که سفیر و وزیر احمق ما و رییس جمهور مضحکه شوند و برای جادهسازی با روسیه قرارداد ببندند.
او افزود: مهندسان کشور کجا رفتهاند که نمیتوانند یک جاده طراحی کنند؟ جاده سازی مگر صنعت پیچیدهای است که روسیه برای ما بسازد و یا اینکه چینیها بنادر ما را توسعه دهند؟
وی بیان کرد: مهاجرتها برای جامعه چالش فقر فرهنگی و انسانی ایجاد میکند زیرا وقتی نیروی صاحب اندیشه و ثروت که قصد ساختن دارد حذف میشود باقی افرادی که میمانند اکثرا خنثی هستند.
این جامعه شناس گفت: در دو دهه اخیر کلی پول از کشور خارج شده و اگر این پولها مانده بود نیازی نبود از بانک جهانی پول قرض کنیم.
وی گفت: مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور از همان ابتدا سیر صعودی داشته و حتی در جایی که دولت نسبتا مقتدرتری آمده میزان مهاجرت کم نشده است. در ۱۴۰۳ مهاجرت در مقایسه با سالهای گذشته خیلی بیشتر شده که دلایل آن بیشتر فرهنگی و اجتماعی است.
او خاطر نشان کرد: افراد از سرمایهای که در این سرزمین کسب کردهاند نمیتوانند استفاده کنند لذا این سرمایهها را وسیله کردند برای کشف جهانی بهتر.
منبع: خبر فوری
ارسال نظر