پرواز‌هایی که تیم ملی را از جام جهانی دور می‌کند

مارک ویلموتس، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران پس از بازی با بحرین بار دیگر راهی بلژیک شد.

پرواز‌هایی که تیم ملی را از جام جهانی دور می‌کند

تیم ملی فوتبال ایران ۲۳ آبان سومین بازی اش در مرحله دوم مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و جام ملت‌های ۲۰۲۳ چین را مقابل بحرین در ورزشگاه ملی منامه برگزار کرد و با توجه به شکست یک بر صفر مقابل شاگردان هلیو سوسا صدر جدول گروه C این رقابت‌ها را از دست داده و به رتبه سوم سقوط کرد.

بازی با بحرین را می‌توان سخت‌ترین آزمون مارک ویلموتس بلژیکی از زمان شروع کارش در تیم ملی فوتبال ایران تعبیر کرد. با توجه به اینکه این تیم در ۲ بازی ابتدایی هنگ کنگ و کامبوج را به ترتیب ۲ بر صفر و ۱۴ بر صفر شکست داده بود، خوش بین‌ترین هوادار فوتبال کشورمان هم تصور نمی‌کرد یوز‌ها (لقب تیم ملی فوتبال ایران) با اندیشه‌های تهاجمی این سرمربی ۵۰ ساله بار دیگر مقابل این حریف عربی شکست بخورند و حسرت پیروز نشدن شان در خانه حریف برای ششمین بازی هم تداوم یابد.

پرواز‌هایی که تیم ملی را از جام جهانی دور می‌کند


بیشتر بخوانید: بحرین ۱ - ایران صفر / کوالنکو یوز‌ها را شکار کرد/ صخره‌ای مصنوعی به نام داور + فیلم و تصاویر


به هر حال ویلموتس در اولین امتحان سخت خود مردود شد تا بیش از پیش متوجه شود تیم ملی ایران با وجود صدرنشینی در رنکینگ قاره کهن به هیچ وجه نباید بلیت جام جهانی را از همین حالا برای خود رزور شده ببیند و برای اینکه بتواند ششمین حضورش در بزرگ‌ترین آوردگاه جهان فوتبال را کنار سواحل خلیج فارس تجربه کند، راهی بسیار طولانی پیش رو دارد.

انتظار می‌رفت کادرفنی تیم ملی فوتبال ایران پس از این باخت تلخ، تمام تمرکز و انرژی اش را برای موفقیت در بازی با عراق به کار بگیرد و با ماندن در تهران یک روز را هم از دست ندهد، اما در ظاهر که اینگونه نیست و سریال پروازی بودن مارک ویلموتس و دستیارانش همچنان تداوم دارد.

انتظار می‌رفت از بین رفتن رکورد ۷ ساله شکست ناپذیری تیم ملی فوتبال ایران در مقدماتی جام جهانی، تلنگری جدی برای ویلموتس باشد و او دست کم برای مرخصی رفتن مجدد، زمان دیگری را درنظر بگیرد تا همراه با دستیارانش تمام فرصت یک ماهه‌ای که بین ۲ بازی ملی پوشان فوتبال کشورمان برابر بحرین و عراق وجود دارد، به برنامه ریزی مطلوب برای کسب سه امتیاز کامل یا حتی یک تساوی از دیدار با شاگردان سرتکو کاتانچ که ۲۳ آبان در بصره برگزار می‌شود، اختصاص بدهد.

پرواز‌هایی که تیم ملی را از جام جهانی دور می‌کند

با این وجود این سرمربی مانند تمام ماه‌هایی که در ایران فعالیت می‌کند بلافاصله پس از اتمام بازی با بحرین ۲ ،۳ روزی در تهران ماند و ناگهان در سکوت کامل خبری کشورمان را به مقصد زادگاهش ترک کرد.

پیش از این مهم‌ترین دلیل پروازی بودن ویلموتس پرداخت نشدن مطالبات او از سوی فدراسیون فوتبال عنوان می‌شد، اما حال که مهدی تاج و همکارانش آخرین گام‌ها را برای واریز قسط اول و بخشی از قسط دوم مرد بلژیکی برمی دارند به نظر می‌رسد حضور نداشتن ویلموتس، مانو فررا، کوین مینی و حتی وحید هاشمیان در ایران، آن هم در فاصله تنها ۱۸ روز تا برگزاری بازی با عراق غیر منطقی است.

سرمربی تیم ملی فوتبال تاکنون ۲ بازی لیگ برتر بین تیم‌های گل گهر- پارس جنوبی جم و تراکتور- پارس جم را با حضور در ورزشگاه تماشا کرده و فررا دستیار باتجربه اش هم در ورزشگاه آزادی حضور یافته و بازی استقلال- گل گهر را ارزیابی کرد. با احتساب بازی‌هایی که وحید هاشمیان نظاره گر بازی‌های لیگ برتر و جام حذفی بوده است، تعداد دیدار‌هایی که با نظارت مستقیم سرمربی و کادرفنی تیم ملی برگزار شده است به ۹ بازی می‌رسد و این آمار در قیاس با دوران حضور کارلوس کی روش در فوتبال ایران افزایش چشمگیری یافته است، اما باید اذعان کرد سرمربی جدید تیم ملی و دستیارانش نسبت به کادرفنی سابق این تیم روز‌های کمتری در ایران حضور دارند و این با وعده‌ای که مهدی تاج در زمان انتخاب ویلموتس به عنوان جانشین کی روش داده و از اقامت دائم این مربی در کشورمان خبر داده بود، کاملا در تضاد است.

پرواز‌هایی که تیم ملی را از جام جهانی دور می‌کند

ویلموتس پس از بازی با کامبوج از اقامت خانواده اش در ایران استقبال کرد، اما به نظر می‌رسد این موضوع تنها در حد شعار مطرح شده است، چراکه اکنون در حساس‌ترین زمان برای ارزیابی بازی‌های لیگ و انتخاب نفرات کلیدی برای تیم ملی، او در بلژیک حضور دارد و شاید اواخر هفته آینده به ایران بازگردد.

به نظر می‌رسد رئیس فدراسیون فوتبال و همکارانش باید درباره نحوه اقامت سرمربی تیم ملی و دستیارانش در کشورمان بازنگری اساسی انجام بدهند، چراکه در غیر این صورت نشان "پروازی بودن" با شایستگی و لیاقت تمام به ویلموتس می‌رسد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها